Esogü Çogem'den Frig Vadisi'nde Yeşil Yürüyüş - Son Dakika
Yerel

Esogü Çogem'den Frig Vadisi'nde Yeşil Yürüyüş

Esogü Çogem\'den Frig Vadisi\'nde Yeşil Yürüyüş

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Çocuk ve Genç Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇOGEM), ESOGÜ Genç TEMA Kulübü, Seyitgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eskişehir Valiliği işbirliğinde, Çevre Haftası kapsamında düzenlenen “Frig Vadisi’nde Yeşil Yürüyüş” etkinliği gerçekleşti.

02.06.2016 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Çocuk ve Genç Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇOGEM), ESOGÜ Genç TEMA Kulübü, Seyitgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eskişehir Valiliği işbirliğinde, Çevre Haftası kapsamında düzenlenen "Frig Vadisi'nde Yeşil Yürüyüş" etkinliği gerçekleşti.

Yöredeki öğrencilerde kültürel varlıkların ve doğanın korunmasına yönelik bir farkındalık oluşturmak amacını taşıyan etkinliğe, etkinlik organizatörü ÇOGEM Müdürü ve ESOGÜ Genç TEMA Kulübü Danışmanı Prof. Dr. Ferhan Esen, Seyitgazi İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Demirci, Eskişehir Valiliği'nden Abdullah Yiğit ile Haluk Çağlılar eşlik etti.

Etkinlik, Yazılıkaya ve Kırkgöz, Küçük Yazılıkaya, Gerdekkaya, Doğanlı Kale ve Deve Boynu Kale Alanlarında gerçekleştirildi. Eskişehir TEMA Temsilciliğinden Ekrem Yıldırım, bölgenin bitki örtüsü ve florası hakkında, rehber Fatma Yavuz ise Frigler ve Frig uygarlığı hakkında katılımcılara bilgi verdi. Öğrenciler, Kral Midas hakkında anlatılan efsaneyi, Friglerin tarıma ilk geçen ve müzik notalarını ilk kullanan barışçıl bir toplum olduğuna dair anlatılanları ilgiyle dinledi. Katılımcılara "Seyitgazi Bölgesi Turizminin Geliştirilmesi" başlıklı BEBKA Projesi kapsamında Çukurca Köyü'ne kazandırılan, güneş enerjisi ile şarj olan elektrikli araçlar ve güneş panelleri hakkında Proje Yürütücüleri Abdullah Yiğit ve Haluk Çağlılar tarafından bilgi verildi. Etkinlik esnasında tarihi varlıkların etrafındaki pet şişeleri, teneke kutuları ve plastik malzemeleri toplayarak çevre temizliği yapan katılımcılar, Çukurca Köyü'nde yemek molası verdi. Etkinlik, çevreci elektrikli araçlarla alanın gezilmesiyle sona erdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Esogü Çogem'den Frig Vadisi'nde Yeşil Yürüyüş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement