Esogü "Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet" Konferansı - Son Dakika
Yerel

Esogü "Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet" Konferansı

Esogü "Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet" Konferansı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında “Hz. Peygamber (SAV), Din ve Samimiyet” konulu konferans düzenlendi.

18.04.2014 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında "Hz. Peygamber (SAV), Din ve Samimiyet" konulu konferans düzenlendi.

ESOGÜ Prof. Dr. Fazıl Tekin Salonu'nda, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş'ın konuşmacı olarak katılımıyla gerçekleşen etkinlik, Çarşı Camii İmamı Neşet Kaplan'ın sunduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla hazırladığı sinevizyon gösterisinin ardından açılış konuşmalarına geçildi.

Eskişehir İl Müftüsü Niyazi Ersoy, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2014 yılı Kutlu Doğum Haftası'nın temasını "Hz. Peygamber (SAV), Din ve Samimiyet" olarak belirlediğini ve konunun hafta boyunca çeşitli etkinlikler aracılığıyla ele alınacağını söyledi. Samimiyetin olmadığı yerde dinden ve dindarlıktan bahsedilemeyeceğini belirten Niyazi Ersoy, samimiyetin de; ihlas, doğruluk, dürüstlük ve sadakatle yakından ilgili olduğunu ifade etti.

ESOGÜ Rektör Vekili Prof. Dr. M. Bahaddin Acat, Kutlu Doğum'un insanlık için yeni bir doğuş ve yeni bir yolculuk olduğunu ve bu yolculuğun da yeryüzünü saran belalara karşı bir umut olduğunu söyledi. Prof. Dr. M. Bahaddin Acat, kutlamalar vesilesiyle insanlığın sorunlarına ilişkin çözümler sunulması ve kardeşlik ortamı oluşmasını diledi.

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Ali Erbaş'ın "Hz. Peygamber (SAV), Din ve Samimiyet" konulu konferansına geçildi. Dinin özünde samimiyetin yatmakta olduğunu belirten Prof. Dr. Ali Erbaş, Hz. Peygamber (SAV)'in "Doğruluktan ayrılmayınız. Doğruluk iyiliğe götürür. İyilik ise cennete götürür" buyurduğunu ve bu suretle insanları doğruluğa ve dürüstlüğe teşvik ettiğini anlattı. Prof. Dr. Ali Erbaş, herkesin ailesine, komşularına ve arkadaşlarına karşı sadakat içerisinde olması gerektiğini ifade etti. Hikmet konusu üzerinde özellikle duran Prof. Dr. Ali Erbaş, ilim ve hikmetin samimiyeti geliştirecek en önemli unsurlar arasında yer aldığını söyledi. Hikmetin farklı alanlarda aranması gereğine işaret eden Prof. Dr. Ali Erbaş, bu noktada disiplinlerarası çalışmanın ve farklı alanlarda okumanın önemine vurgu yaptı. Toplumun okuma oranının mutlaka yükseltilmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Ali Erbaş, ülkemizde 2 bin 500 kütüphaneye karşılık tam 150 bin kahvehane olduğunu ifade ederek, bu durumdan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. İnsanların kahvehanelerde hem zamanlarını hem de bedenlerini çürüttüklerini belirten Prof. Dr. Ali Erbaş, okuma oranını yükseltecek projeler geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Konuşmasında üniversite öğrencilerine mutlaka Mevlana, Yunus Emre ya da diğer tasavvuf büyüklerinin eserlerini okumaları tavsiyesinde bulunan Prof. Dr. Ali Erbaş, bunun bir ruh eğitimi olduğunu da sözlerine ekledi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Esogü 'Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement