Eşref Bitlis Davası Hukuken Kapandı! - Son Dakika
Güncel

Eşref Bitlis Davası Hukuken Kapandı!

Uçak kazasında ölen eski Jandarma Komutanı Bitlis'in suikaste uğradığı iddia edildi. Savcılık, eski JİTEM'cilere dava açacak delil bulamadı, dosya kapandı.

17.02.2016 10:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yıllardır tartışılan ve komplo teorilerine konu olan eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis'in düşen uçakta hayatını kaybetmesi olayı, hukuken kapandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheli 4 kişi için yürütülen soruşturmada, eski JİTEM'cilerin yargılanmasına gerek görmedi. Kovuşturmaya yer olmadığına dair verilen kararla, esrarengiz bir cinayete kurban giden JİTEM'ci Cem Ersever'in yardımcısı Aytekin Özen ile İbrahim Özmen yargılanmayacak. Diğer iki şüpheli ise, hayatlarını kaybeden Arif Doğan ile bomba uzmanı Tayyar Tarhan'dı.

ZAMAN AŞIMI SÜRESİ DOLDU

Soruşturmayı yürüten Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu kararında, asli zaman aşımı süresinin dolduğunun kabul edildiği de kaydedildi. Nitelikli adam öldürme suçu şüphesiyle yürütülen soruşturmada, JİTEM'i kendisinin kurduğunu iddia eden şüpheli Arif Doğan ile bomba uzmanı Tayyar Tarhan'ın vefat etmesinden dolayı haklarında kovuşturma yapılamayacağı kaydedildi.

BİNBAŞI SUÇLAMALARI REDDETTİ

Şüphelilerden JİTEM'in kara kutusu Cem Ersever'in sağ kolu olduğu dönemde Celil kod adını kullanan emekli Binbaşı Aytekin Özen'in ise suçlamaları reddettiği kaydedildi. Özen hakkında kamu davası açılmasını gerektirecek yeterli delil bulunmadığı belirtildi. Kararda ismi geçen diğer şüpheli İbrahim Özmen hakkında ise herhangi bir ifadeye yer verilmedi.

ZAMAN AŞIMI ZARURET OLDU

Olayda ise herhangi bir bomba kullanılıp kullanılmadığının tespit edilmesinin mümkün olmadığı kaydedildi. Sabotaj iddiasına ilişkin de herhangi bir somut kanıtın ortaya konamadığı, olayın nitelikli şekilde kasten adam öldürme eylemini oluşturduğu kabul edilse bile, eylemin zaman aşımı hükümleri uyarınca ele alınması zaruretinin bulunduğu ifade edildi.

SIR PERDESİ ARALANAMADI

17 Şubat 1993 tarihinde yaşanan olayın ardından, hazırlanan bilirkişi raporunda kazanın buzlanmadan kaynaklandığı yazılmıştı. Ancak kazanın detayları ve gerçek nedeni hakkındaki sır perdesi bir türlü aralanamadı.

NE DEMİŞTİ?

Ergenekon Davası'ndan 47 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan emekli Albay Arif Doğan, 2014 yılında kalp yetmezliğinden vefat etti. Doğan'a ait olduğu iddia edilen bir ses kaydında, Eşref Bitlis'i JİTEM ekibinin öldürdüğünü söylediği ileri sürülmüştü. Daha sonra ses kayıtlarının sahte olduğunu söyleyen Doğan, savcılıkta verdiği ifadede, Bitlis'in ölümüyle ilgili olarak, "Rusya'nın KGB'si, Amerika'nın CIA ve FBI'sı, İsrail'in MOSSAD'ı, Türkiye'nin Orta Doğu ile ilgili ilişkilerini kesmek için yaptı' dedim. PKK kanalıyla tampon bölge oluşturmak amacıyla yapılıyor. Rahmetli Eşref Paşa, bunu ortaya çıkarmak için bayağı mesafe kat etmişti" demişti.

NE OLMUŞTU?

Uçağı 23 yıl önce bugün yere çakılmıştı

23 yıl önce bugün yaşanan olayda, Eşref Bitlis'in uçağı, Ankara'dan Diyarbakır'a gitmek için havalandıktan kısa bir süre sonra yere çakılmış, Bitlis ile birlikte askeri personel Fahir Işık ve Emin Öner, Pilot Binbaşı Yaşar Erian, Pilot Yüzbaşı Tuğrul Sezginler ve posta işletme merkezi güvenlik görevlisi Ruhi Salay hayatını kaybetmişti.(Kaynak: Yeni Yüzyıl)

Eşref Bitlis Davası Hukuken Kapandı!
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Eşref Bitlis Davası Hukuken Kapandı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (21)

  • ZAZA: o bir kürttü sizin faşist devlet zihniyetiniz onu öldürdü bu günkü gibi ..saray çeteleriniz gibi 18 5 Yanıtla
  • Vatandas: Ben turkum Adam gibi adamdi adami yediler allah rahmet eylesin allah ailesine sabir versin 15 1 Yanıtla
  • kral: devletin jitemi korudugu hala ortada!! 11 2 Yanıtla chp: Seni mi korusun hain 2 5 Adel: Amerikan ve Kürt çıkarlarını değil Türklerin çıkarını korusun CHP anladınmı 0 3
  • Laz: Adamı hizmet ettiği devletin derin leri öldürdü 11 0 Yanıtla
  • ..: paşam mekanın cennet olsun. sen bu abd ve israilin doğu planını bilip coğrafyamız da bunu engelleme girişimlerin de bulundun. kalleşler ve iş birlikçileri tarafından şehit edildin. 10 0 Yanıtla
  • Cancan fatih: Allah rahmet etsin. Silahlı kuvvetlerimizden o gibi paşaları eksik etmesin. Ordumuzu muzaffer milletimizi izzet sahibi kılsın. 8 1 Yanıtla
  • sozdar: Adami bu karanlik ceteler oldurdu 9 0 Yanıtla
  • ANTİ AKP: DEVLET İÇERİSİNDE KONUŞLANMIŞ OLAN DERİN DEVLET YAPISININ İŞLEMİŞ OLDUĞU CİNAYETLERİN TAMAMI FAİLİ MEÇHUL OLARAK KAYITLARA GEÇMİŞTİR... 9 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.

  • Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak
    03:09 Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak

    Dünyada milyonlarca kayıtlı kullanıcısı olan uygulamanın Türkiye'de 1 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaştığı belirtildi. Rekabet Kurumu tarafından alınan karar sonrası uygulama kullanıcılarına veda mesajı yolladı. Threads 29 Nisan 2024 tarihinden itibaren Türkiye'de kullanılamayacak.


Advertisement