Estetik Buluşmalar' Eskişehir'de - Son Dakika
Güncel

Estetik Buluşmalar' Eskişehir'de

Estetik International Sağlık Kurumu doktorlarından Plastik ve Rekonstürktif Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Selçuk Aytaç, "Estetik Buluşmalar" etkinliği kapsamında Eskişehir’in seçkin kadınları ile bir araya gelerek, estetik ve cerrahi operasyonlar konusunda bilgilendirmede bulundu.

22.01.2015 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir konak oteldeki buluşmada Op. Dr. Aytaç, estetik hakkında yanlış bilinen doğruları, estetiksel operasyonların fayda ve zararları ile tüm medikal uygulamalar hakkında açıklamalar yaptı. Op. Dr. Aytaç, estetikle ilgili internette çok abartılı söylemler olduğunu, fakat bunların doğruluk payının bulunmadığını söyledi. Aytaç, “Burada Eskişehirli bayanlara estetik konusunda genel hatlarıyla bilgiler vereceğiz. Daha çok medikal uygulamalar ve estetik cerrahi uygulamaları konusunda bilgiler verip, onları tartışacağız. Kafalarına takılan sorular varsa onları cevaplayacağız. Bazı bilinen yanlışların doğrularını konuşacağız. İnternette özellikle çok abartılı yazılar ve farklı uygulamalar, farklı söylentiler var. Bunların çoğunun yanlış olduğunu belirteceğiz. Mesela internette en basitinden bir burun ameliyatı sonrası oluşan şişlik ve morlukların günlerce haftalarca sürdüğü söyleniyor ama öyle bir şey olmuyor. Bizim yaptığımız ameliyatlardan sonra ikinci ya da üçüncü gün işlerine dönen hastalarımız var. Bir hafta sonra her şey tamamen geçmiş oluyor. Çok ağrılı bir uygulama, sonrasında çok ağrılar olduğunu söyleyen yazılar var. Tam tersi ameliyattan sonra hiç ağrı kesici kullanmayan hastalarımız bile var” dedi.

Etkinlikte bahsettiği konular hakkında bilgi veren Op. Dr. Selçuk Aytaç, “En temelleri burun ameliyatları göz kapağı ameliyatları, kepçe kulak ameliyatları, yüz gençleştirme ameliyatları, meme büyütme küçültme ve dikleştirme ameliyatları, özellikle doğum sonrası sarkmaların toparlanması, eğri bacakların düzeltilmesi ve son zamanlarda sıklıkla uyguladığımız cerrahi olmayan yüz germe örümcek ağı dediğimiz uygulamadan bahsedeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kadınların estetik konusunda en sık başvurularını da dile getiren Aytaç, şöyle devam etti:

“Daha çok yaşlanmanın geciktirilmesi ya da yaşlanma etkilerinin yok edilmesi ile ilgili geliyorlar. Cerrahi manada da meme ameliyatları ve burun ameliyatları bayanlar arasında sıklıkla yapılıyor. gerektiğinde hem cerrahi hem de cerrahi dışı uygulamaları uyguluyoruz. Eskişehir’den çok hastamız olduğu için buraya gelip bilgilerimizi paylaşalım istedik.”

Eskişehirli kadınlar, akıllarına takılan estetik operasyonlarla ilgili sorularına yanıt bulurken, son zamanlardaki estetik gelişmeler hakkında da fikir sahibi oldular. Etkinliğe katılan eczacı Nuran Yenilmez, “Her ne kadar estetik gelişmeleri takip etmeye çalışsak da çok yakalayamadığımızı düşündüğümüzden buraya geldim. Arkadaşlarımızla beraber son gelişmeleri takip edelim diye geldik. Hanımların bence yaşları boyundan belli olur onu soracağım. Onun haricinde ekonomik boyutunu öğreneceğim. Yan etkileri benim için çok önemli. İyileşme dönemi ne kadar sürüyor. İşlem sonrası bunlar sanıyorum beni rahatlatacaktır” şeklinde konuştu.

GÜLÇİN ÖZDEN - SELİM KUŞCU

Estetik Buluşmalar\' Eskişehir\'de
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Estetik Buluşmalar' Eskişehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement