Estonya Dışişleri Bakanı Kaljurand Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Estonya Dışişleri Bakanı Kaljurand Açıklaması

Estonya Dışişleri Bakanı Marina Kaljurand, Türkiye'nin angajman kurallarına uygun hareket ettiğini belirtti.

27.11.2015 21:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Estonya Dışişleri Bakanı Marina Kaljurand, Türkiye'nin angajman kurallarına uygun hareket ettiğini belirtti.

AA muhabirinin sorusuna yazılı olarak cevaplayan Kaljurand, Türkiye'nin kendi topraklarını gereken tüm önlemleriyle savunma hakkına sahip olduğunu belirterek, "Türkiye'nin angajman kurallarına uygun olarak hareket etmesini anlayışla karşılıyoruz. Rusya da bu şartların bilincindeydi" ifadelerini kullandı.

Kaljurand, "Türkiye, Estonya ve diğer müttefiklerine, Kuzey Atlantik Konseyi toplantısında olayla ilgili net ve eksiksiz incelemeleri paylaştı. Ankara'nın durumunun tırmanmaması için adımlar atılmasını görmekten memnuniyet duyuyoruz. Ankara ve Moskova'nın diyalog halinde olmasını ve gelecekte bu tür olaylarının önlenmesini umuyoruz" dedi.

Marina Kaljurand, "Rus uçakları Estonya'nın hava sahasını bu yıl içerisinde iki kez ihlal etti. Geçen sene ise sekiz defa yapmıştı" hatırlatması yaptı.

Suriye'deki gelişmelere ilişkin daha iyi bir uluslararası koordinasyon oluşması gerektiğini belirten Kaljurand, "Bir DAEŞ karşıtı koalisyon üyesi olarak, Rusya'nın eylemlerini DAEŞ'i ortadan kaldırmak niyetli olduğunu görmek istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Estonya Dışişleri Bakanı Kaljurand Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • antalya: Delikanlica konusmus 0 0 Yanıtla

Advertisement