Estonyalı Engelli Öğrencilerin Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Estonyalı Engelli Öğrencilerin Ziyareti

"E-demokrasi" projesi kapsamında Türkiye'ye gelen Estonyalı engelli öğrenciler, Şereflikoçhisar'ı ziyaret etti.

21.03.2013 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Engelli Dernekleri Federasyonu, Şereflikoçhisar Belediye Başkanlığı ve Estonya Engelli Dernekleri işbirliğiyle hayata geçirilen

"E-demokrasi" projesi kapsamında Türkiye'ye gelen Estonyalı engelli öğrenciler, Şereflikoçhisar'ı ziyaret etti.

Engelli Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı ve proje koordinatörü Abdurrahman Kurtaslan, Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ'u ziyaretinde yaptığı açıklamada, Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen proje kapsamında, Şereflikoçhisar ve Ankara'da bir dizi temasta bulunduklarını söyledi.

Demokrasinin ve halka sunulan hizmetlerin geliştirilmesi için enformasyon ve elektronik haberleşme teknolojilerinin öncelikle gençler olmak üzere tüm katmanlarca kullanıldığına dikkati çeken Kurtaslan, şöyle konuştu:

"E-demokrasi projesinin hedef grubunu 13-30 yaş arasındaki engelli ve engelsiz tüm gençler oluşturuyor. Hedef gruba yönelik anketler, internet destekli radyolar, afişler, gençlerle yapılan toplantılarla gençlerin enformasyon ve internet teknolojileri ile demokrasinin gelişimi hakkındaki görüşlerini belirliyoruz."

-Belediyenin ilk AB projesi-

Hakverdi Altuğ da bu projenin Şereflikoçhisar Belediyesi'nin dahil olduğu ilk AB projesi olduğunu anımsatarak, "Gençleri ilçemizde ve ülkemizde ağırlamaktan dolayı gurur duyduk. Estonyalı misafirlerimizi, üniversiteli gençlerimizle kaynaştırarak Türk geleneklerini görmelerini sağladık. Bu tür faaliyetleri destekliyoruz. Gençlerimizin kaynaşmasıyla iki ülke arasındaki dostluk bağları daha da güçlenecektir" dedi.

Şereflikoçhisar'a düzenlenen üç günlük gezi kapsamında, Belediye Başkanı Altuğ'u makamında ziyaret eden çoğunluğunu işitme engellilerin oluşturduğu 13 Estonyalı genç, ilçede olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını söyledi.

Estonyalı konuklar, Şereflikoçhisar insanının Anadolu kültürünü yüreğinde taşıdığını belirterek, ilçede rahat ve huzurlu olduklarını belirttiler.

Ziyarette konuklarına Türk kahvesi ikram eden Altuğ, heyeti Tuz Festivali'ne davet etti. - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Estonyalı Engelli Öğrencilerin Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement