Et ve Süt Kurumu Denizli Et Kombinası'nın Açılış Töreni - Son Dakika
Yerel

Et ve Süt Kurumu Denizli Et Kombinası'nın Açılış Töreni

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin dış ticarette tarım, hayvancılık ve gıda alanında bugün katma değer anlamında dünyanın en büyük 7. büyük ülkesi haline geldiğini söyledi.

14.03.2015 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin dış ticarette tarım, hayvancılık ve gıda alanında bugün katma değer anlamında dünyanın en büyük 7. büyük ülkesi haline geldiğini söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile  Et ve Süt Kurumu Denizli Et Kombinası'nın açılış törenine katılan Zeybekci, burada yaptığı konuşmada, kombinanın yanında 2004 yılında açtıkları Hayvan Borsası'nın Türkiye'nin en büyük kapalı hayvan pazarından biri olduğunu belirtti.

Et Kombinası olarak açılan binanın, kendisinin belediye başkanlığı öncesinde belediyenin mezbelelik, kullanılmayan bir mezbahanesi olduğunu ifaden eden Zeybekci, şunları söyledi:

"Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile görüşüp Denizli Belediyesi'nin bu mezbahanesini Et ve Balık Kurumu'na devrederek, bölgedeki et ihtiyacı  ve hayvan yetiştiriciliği için bir destek mekanizması haline getirdik. Bölgedeki ihtiyaçtan dolayı buranın önemi anlaşılacaktır. Ama diğer taraftan buranın farklı bir özelliği var. Güvenli, sağlıklı, hijyendir ve çevremizde bu ihtiyacın giderilmesi için de son derece önemli kurumdur. Belediye başkanlığı döneminde hatırlıyorum, her belediyenin bir kesimhanesi vardı. O kesimhanelerin nasıl olduğunu burada tekrar açmam istemiyorum. Şimdi artık gözümüz kapalı, gönlümüz rahat, Allah'a şükürler olsun Denizli'nin ve çevrenin tamamen ihtiyacını görebilecek olan bir merkezimiz var, bir tesisimiz var."

Tarım ürünlerinin ihracatı

Türkiye'nin tarımda, hayvancılıkta ve gıdada çok farklı bir noktaya geldiğini dile getiren Zeybekci, "Türkiye, dış ticarette tarım, hayvancılık ve gıda alanında bugün katma değer anlamında dünyanın 7. büyük ülkesi haline geldi. Türkiye 2014 yılı sonu itibarıyla ihracatta tarım ürünlerinde 18 milyar doları aştı. Ama potansiyelimizi yansıtmıyor" dedi.

Türkiye'nin tarım, hayvancılık ve diğer alanlarda büyük hayallerinin olduğunu söyleyen Nihat Zeybekci, gıda, tarım, ihracat ve dış ticarete büyük destek verdiklerini kaydetti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı çalışanlarının Türkiye'nin her yerinde büyük bir aşkla vatandaşın ayağına gittiğini vurgulayan Zeybekci, "Denizli'dekilerden şahit olduğum için söylüyorum. Vatandaşlarımızın evine kadar gidiyorlar. Evine kadar varıp 'bu destekleri gel al, kullan' diye anlatmaya gittiklerini ben çok iyi biliyorum" diye konuştu.

Durmaya, ara vermeye, soluklanmaya imkan ve lükslerinin olmadığının altını çizen Zeybekci, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Dünya çok hızlı yol almış, dünya şu anda hızlı yürüyerek gidiyorsa bizim koşmamız lazım. Dünya koşarak gidiyorsa bizim uçmamız lazım. Bu şekilde gitmemiz lazım, bu bilinçle yolumuza devam ediyoruz. Dünya bugün inanılmaz ekonomik gelişmelerin ve siyasi gelişmelerin yaşandığı bir dönem geçiriyor. Dünyada her şey yeniden kurgulanıyor ve yeniden yapılanıyor. Türkiye de bu dönüşüm ve yenilenme fırsat ve imkanını ıskalamıyor, hatta önden gitmeye çalışıyor. "

Törene, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve resmi kurum temsilcileri de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Et ve Süt Kurumu Denizli Et Kombinası'nın Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement