Etcep Değerlendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Etcep Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Etcep Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Malatya’da yürütülen Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Geliştirilmesi Teknik Destek Projesi (ETCEP) kapsamında değerlendirme toplantısı yapıldı.

27.05.2016 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'da yürütülen Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Geliştirilmesi Teknik Destek Projesi (ETCEP) kapsamında değerlendirme toplantısı yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Araştırma Geliştirme Daire Başkanı İsmail Yıldız'ın katıldığı toplantıda Malatya da yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Yıldız, burada yaptığı konuşmada, Malatya'da gerçekleştirilen yerel toplumsal seferberlik kampanyası etkinliklerinin pilot okullardan gönüllü öğretmenlerle 9 Mayıs tarihinde başladığını anımsattı.

Rahmi Akıncı İlkokulu'nun 10 öğretmen ve 325 öğrenciyle kampanyaya katıldığını belirten Yıldız, "Öğrenciler hafta boyunca 'Örümcek Ağı', 'Mesleğin Cinsiyeti Olur mu?', 'Fikir Otobüsleri' ve 'Yılan-Merdiven Oyunu' etkinliklerini gerçekleştirmiştir. Okul velilerıne yönelik olarak 24 Mayıs'ta Psikolog Duygu Buğa tarafından seminer verilmiştir. Atatürk Ortaokulu'ndan 26 öğretmen 618 öğrenciyle 'Örümcek Ağı', 'Fikir Otobüsleri', 'Mesleğin Cinsiyeti Olur mu?', 'Yılan-Merdiven Oyunu', 'Dilimizin Cinsiyeti Var mı?' 'Toplum Öncülerı' ve 'Herkes Her İşi Yapa-bilir', etkinlikleri, Doğa Okulları'ndan ise 39 öğretmen 800 öğrenciyle 'Hayatımız Bir Ağaç Olsaydı?', 'Dilimizin Cinsiyeti Var Mı?', 'Toplum Öncüleri', 'Çocuklar Ne Yapmayı Sever?', 'Fikir Otobüsleri' etkinliği yapıldı. Kampanya kapsamında Niyazi Mısri Lisesi, 4 öğretmen ve 85 öğrenciyle 'Video Sunumlar', 'Kariyerperest' etkinlikleri gerçekleştirdi" diye konuştu.

Proje Ekip Lideri Fatma Özdemir Uluç ise projenin temel amacının eğitim ortamında kız ve erkek çocuklarının cinsiyetlerinden kaynaklı herhangi bir ayrımcılıkla karşılaşmaması ve eşit fırsatlara ulaşması olduğunu ifade etti. Projenin günlük eğitim pratiklerinde, öğretmen tutumlarında, okul yönetiminde, okul içi temsilde kız ve erkek çocuklarının eşit fırsatlara sahip olması ana fikrine dayandığını dile getiren Uluç, böylece toplumda daha eşitlikçi bir yapıya ulaşılmasını hedeflediklerini kaydetti. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Etcep Değerlendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement