Etik Başkanı Yine ve Yeniden Mehmet İşler - Son Dakika
Güncel

Etik Başkanı Yine ve Yeniden Mehmet İşler

Mevcut Başkan Mehmet İşler'in tek liste ve tek aday olduğu ETİK 19'uncu Olağan Genel Kuru'yla birlikte ETİK'in yeni başkanı tekrar Mehmet İşler oldu.

23.07.2015 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1958'den beri faaliyet gösteren ve Türkiye'nin tek çatı turizm örgütü olma özelliği taşıyan Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) 19'uncu Genel Kurulu yapıldı.

İzmir Hilton Oteli'nde düzenlenen olağan genel kurul toplantısına İzmir Valisi Mustafa Toprak, Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdülaziz Ediz, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Bayraklı Kaymakamı Adem Arslan,UNESCO Dünya Mirası listesine giren Bergama'nın Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ile Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı' nın yanı sıra çok tesis – otel sahibi ve genel müdürleri katıldı.

Mevcut Başkan Mehmet İşler'in tek liste ve tek aday olduğu olağan genel kurulla birlikte ETİK'in yeni başkanı tekrar Mehmet İşler oldu.

ETİK Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, açılış konuşmalarını yapmak üzere kürsüye geldi. Mehmet İşler,"ETİK sayısını bir önceki genel kurula göre 70 üye sayısından 200'ü geçen bir üye sayısına ulaştığı gibi, yönetim kurulu sayısı 5'ten 11'e, bu genel kurulumuzla birlikte 11'den 23'e çıkmıştır" dedi.

Mehmet İşler, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü:

YENİ HÜKÜMETLE TURİZM DE PAYINI ALSIN

"1958 yılında biz bu yola çıktık. Şu anda Ege'nin tek çatı örgütüyüz. TÜROFED de en büyük ve en değerli çatı örgütüdür. 1982 yılında 2634 sayılı yasa çıktığında 300 bin olan turist sayısıyla birlikte Merhum Turgut Özal' ın bu sayı 10 milyon turist sayısına çıkacak dediğinde kime buna inanmamıştı. Fakat bugün, biz o yasayla 42 milyon turisti getirtiyoruz. Artık bu kıyafet bu vücuda dar geldiği için biz, değişim isteyen dinamik ve aktif bir sektör olarak umarız ki bu koalisyon süresi içerisinde bir an önce yeniden kurulacak hükümetle bu değişimden turizmimiz de payını alsın istiyoruz.

ETİK'İN ARTIK BİR DENETİM KURULU VAR

"Yönetim kurulu sayısıyla birlikte değişimimiz ve dinamikliğimiz devam ediyor. ETİK'in içinde ve üstümüzde ufkumuzu açacak bir kurul olarak ta bir denetim kurulumuz olacak.
Sektörümüz, aktif, zoru başaran, krizler den çıkmasını bilen ve bugüne kadar da ihracatın yüzde 25'ini ve istihdamın yüzde 16 buçuğunu oluşturan bir sektör olarak her zaman dinamik kalmıştır."

UMARIM TURİZM İSTİHDAMI ÇABALARI DAHA DA ARTAR

"Umarım, şu anda Yunanistan'ın Avrupa Birliği'yle, İran'ın Amerika'yla yaptığı barış havasıyla birlikte ülkemizde de istikrar adına hemen bir koalisyon kurulur ve ülkemizin turizm istihdamı konusundaki çabaları daha çok artar. Tüm katılımcılara minnet ve şükranlarımı sunuyorum. "

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Etik Başkanı Yine ve Yeniden Mehmet İşler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement