Etiyopya'lı Genç Kız, 9 Yıldır Hiçbir Şey Yemeden ve İçmeden Yaşıyor - Son Dakika
Dünya

Etiyopya'lı Genç Kız, 9 Yıldır Hiçbir Şey Yemeden ve İçmeden Yaşıyor

Etiyopya'da yaşayan 18 yaşındaki Muluwork Ambaw, 9 yıldır bir şey yemeyip içmediğini iddia ederek sosyal medyayı karıştırdı. Doktorlar, kızın uzun süredir yemek yemediğini doğruladı.

10.12.2016 13:20  Güncelleme: 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'nın kenar mahallerinden birinde yaşayan 18 yaşındaki Muluwork Ambaw 5. sınıfa geçtiği sıralarda yemeyi ve içmeyi bıraktığını söyleyerek, "O zamandan bu yana hiçbir şey yemiyorum. En son hatırladığım şey bir öğle yemeği yediğim." diye konuştu. Kızı muayene eden doktorlar da bu iddiayı destekleyen açıklamalarda bulundu.

"HİÇBİR SAĞLIK PROBLEMİM YOK, BAZEN AĞRI KESİCİ ALIYORUM"

Niçin yemek yemeyi bıraktığı sorusunu "İştahım yok." diye cevaplayan Ambaw, "Hiçbir sağlık problemim yok. Bazen baş ağrısı çekiyorum ve baş ağrısı ilacı alıyorum." dedi.

'BİR YUDUM SU İÇMEDİ, TUVALETE GİTMEDİ'

Yaklaşık iki ay önce Ambaw'ı eğitimine devam etmesi için doğup büyüdüğü Konta kasabasından Addis Ababa'ya getiren kuzeni Belachew Kereso ise genç kızın eve geldiğinden bu yana bir yudum su dahi içmediğini söyledi.

Belachew'ın eşi Asnakech Ayele ise "Ev hanımı olduğum için tüm günümü evde geçiriyorum. Şimdiye kadar kızın bir şey yediğini ya da içtiğini görmedim. Muluwork, eve geldiğinden beri tuvalete de hiç gitmedi." ifadelerini kullandı.

Etiyopya'lı Genç Kız, 9 Yıldır Hiçbir Şey Yemeden ve İçmeden Yaşıyor

'EV İŞLERİ YAPIYOR, YORULMUYOR'

Evin bir diğer üyesi Abeyneh Kereso ise genç kızın bütün gün ev işleri yapığını ama yorulmadığını dile getirdi.

Genç kızın okuduğu okulun müdürü olan Dereje Woldegiorgis, genç kızın çok utangaç olduğunu, bu olay hakkında konuşmaktan hep kaçındığını belirtti.

"TIBBİ AÇIDAN İMKANSIZ"

Konunun yerel medya organlarında ve sosyal medyada gündem oluşturmaya başlamasından sonra kızı muayene etmeye karar veren Zewditu Memorial Hastanesi'nden Dr. Henom Fiseha ise, "Tıbbi açıdan konuşmak gerekirse bir insanın yemek yemeden, su içmeden yaşaması imkansız çünkü insanoğlunun tüm organları enerjiye muhtaç." şeklinde konuştu.

Bedenin ihtiyaçlarını gıda ve sudan aldığını aktaran Fiseha, yeme içme bırakıldığında ya da azaltıldığında beden fonksiyonlarının düzgün bir şekilde çalışmamaya başladığını söyledi.

Etiyopya'lı Genç Kız, 9 Yıldır Hiçbir Şey Yemeden ve İçmeden Yaşıyor

TESTLER YAPILDI, HER ŞEY NORMAL

Ambaw'a hastanede çok sayıda testin yapıldığını kaydeden Dr. Fiseha, "Genç kızdan bazı testleri yapmamız için gerekli olan idrar ve gaita da alamadık." dedi.

Kan testinde de her şeyin normal çıktığını belirten Dr. Fiseha, birkaç gün bir şey yenilmediği takdirde kan değerlerinin düşeceğini ve bunun beyne ve diğer organlara zarar vereceğini söyledi. Kızın vücudundaki yaşamak için ihtiyacı olan tüm kimyasalların yeterli miktarda bulunduğunu söyleyen Fiseha, "Kızın vücudunda her şey normal gözüküyor." diye konuştu.

DOKTORLAR UZUN SÜREDİR YEMEK YEMEDİĞİNİ DOĞRULADI

Midede ne su ne de yiyecek kalıntısının tespit edildiğini belirten Dr. Fiseha, "Kızın son bir kaç gün ya da hafta içerisinde yemek yediğine ya da bir şey içtiğine dair vücudunda en ufak bir bulguya rastlamadık. Sadece ben değil hastanedeki tüm sağlık personeli çıkan test sonuçlarına şaşırmış durumda." diye konuştu.

Etiyopya'lı Genç Kız, 9 Yıldır Hiçbir Şey Yemeden ve İçmeden Yaşıyor

SADECE GÜNEŞ IŞIĞI İLE BESLENME AKIMININ YANI SIRA...

Daha önce de dünyanın farklı bölgelerinde bir şey yemeden ve içmeden yaşadığını ileri sürenler olmuş, hatta sadece güneş ışığı ve temiz havayla beslendiklerini iddia edenler "Breatharianizm" adında bir akım oluşturmuştu.

Breatharianizm'in öncüsü olarak kabul edilen Ellen Greve'den etkilenen çok sayıda insan ise bu akım sebebiyle açlıktan ölmüştü.

Etiyopya'lı Genç Kız, 9 Yıldır Hiçbir Şey Yemeden ve İçmeden Yaşıyor

Etiyopya\'lı Genç Kız, 9 Yıldır Hiçbir Şey Yemeden ve İçmeden Yaşıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Etiyopya'lı Genç Kız, 9 Yıldır Hiçbir Şey Yemeden ve İçmeden Yaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Avrupa Birliği, Ukrayna Yardım Fonu'na 5 Milyar Euro Tahsis Etti
    10:10 Avrupa Birliği, Ukrayna Yardım Fonu'na 5 Milyar Euro Tahsis Etti

    Avrupa Birliği (AB) Konseyi, Ukrayna Yardım Fonu'nun oluşturulmasını onaylayarak bu fona 5 milyar euro tahsis etti. Karar, AB Dışişleri Konseyi toplantısında alındı ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne askeri ekipman ve eğitim yoluyla destek sağlanmasını amaçlıyor. AB, Rusya-Ukrayna çatışmasının başlamasından bu yana Ukrayna'ya 138 milyar eurodan fazla destek verdi veya taahhüt etti.

  • Endonezya'da Sel Felaketi: Binlerce Kişi Evlerini Terk Etti
    10:00 Endonezya'da Sel Felaketi: Binlerce Kişi Evlerini Terk Etti

    Endonezya'nın Orta Cava eyaletinde hafta sonu meydana gelen sel felaketi nedeniyle binlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Demak bölgesinde sel suları nedeniyle 22.000'den fazla kişi geçici barınaklara sığındı. Selin etkisiyle birçok köy su altında kaldı ve Demak ile Kudus bölgelerini birbirine bağlayan eyalet karayolu kapatıldı. Endonezya'da yağmur sezonunda sel ve toprak kayması gibi afetler sıkça yaşanıyor.

  • Kate Middleton'ın öldüğü iddiasıyla gündeme gelen kadın kim?
    09:50 Kate Middleton'ın öldüğü iddiasıyla gündeme gelen kadın kim?

    İngiliz Kraliyet ailesinin büyük bir açıklama yapacağı söylentisinin ardından gözler 83 gündür ortalarda görünmeyen Kate Middleton'a çevrilmişti. Öldüğü söylentisiyle gündeme gelen Middleton, eşi Prens William ile birlikte keyifli bir şekilde alışveriş yaparken görüntülendi. Ancak bu sefer de videodaki kadının Kate olmadığı iddiası gündeme geldi.

  • Hakkari-Çukurca kara yolu çığ nedeniyle kapandı
    09:39 Hakkari-Çukurca kara yolu çığ nedeniyle kapandı

    Hakkari'de Depin mevkisinde düşen çığ nedeniyle Hakkari-Çukurca kara yolu kapandı. Karayolları ve belediye ekipleri çalışma başlattı. Polis, Jandarma ve Karayolları ekipleri önlem aldı. Yaklaşık 10 metrelik kar yığınının bulunduğu yolun iki tarafında araçlar bekliyor. Su birikintileri ve taş düşmesi nedeniyle başka bir bölgede de temizlik çalışmaları yapılıyor.

  • Japonya Merkez Bankası, negatif faiz politikasını sonlandırıyor
    09:24 Japonya Merkez Bankası, negatif faiz politikasını sonlandırıyor

    Japonya Merkez Bankası (BoJ), büyük şirketlerdeki ücret artışlarının ardından negatif faiz politikasına son verme kararı aldı. BoJ, kısa vadeli faiz oranlarını yüzde eksi 0,1'den yüzde 0 ila yüzde 0,1 aralığına yükseltme kararı aldı. Bu kararla birlikte BoJ, dünyanın önde gelen merkez bankaları arasında negatif faiz politikasını terk eden son banka oldu. ABD Merkez Bankası (Fed), Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve İngiltere Merkez Bankası (BoE) salgın sonrasında enflasyonu dizginlemek için faiz artırımlarına giderken, BoJ ise ekonomik büyümeyi canlandırmak için ultra gevşek para politikasını sürdürdü.

  • 7 Ekim'den bu yana bir ilk! İsrail, Kassam Tugayları lideri Mervan İssa'yı öldürdü
    09:20 7 Ekim'den bu yana bir ilk! İsrail, Kassam Tugayları lideri Mervan İssa'yı öldürdü

    İsrail ordusunun Kassam Tugayları liderlerinden "Gölge Adam" olarak bilinen Mervan İssa'yı öldürdüğü iddiası dünya gündemine bomba gibi düşerken, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan da geçen hafta servis edilen haberleri doğruladı. 7 Ekim 2023'te başlayan savaşta ölen en üst düzey Hamas üyesi olan İssa'nın İsrail saldırısında hayatını kaybettiğini açıklayan Sullivan, örgütün diğer liderlerinin de Gazze'deki tünellerde saklandığını tahmin ettiklerini söyledi.

  • Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi
    07:37 Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi

    Bitlis'te iki gündür süren yoğun yağışlar, Bitlis-Baykan kara yolunda heyelanın yaşanmasına sebep oldu. Heyelan esnasında yoldan geçen bir otomobil, toprak ve kaya parçalarının altında kalmaktan son anda kurtuldu. Karayolları ekipleri ve AFAD, temizlik çalışmalarına başladı.

  • ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü
    07:22 ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü

    ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Hamas'ın askeri kanadının üç numaralı ismi Marwan Issa'nın İsrail saldırısında öldürüldüğünü açıkladı. Issa, İsrail'in öldürdüğü en üst düzey Hamas yetkilisi olarak biliniyordu. Hamas ise ölüm haberine yönelik bir açıklama yapmadı. ABD, Hamas'ın diğer liderlerinin Gazze'deki tünellerde saklandığını tahmin ediyor. İsrail basınına göre Issa, Gazze'nin Nuseyrat mülteci kampının altındaki tünelleri hedef alan hava saldırısında öldürüldü. Avrupa Birliği de Issa'yı terör listesine eklemişti. ABD Başkanı Joe Biden ise İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya Refah'a saldırmanın bir hata olacağını söyledi.

  • Gazze'de Ramazan Ayında Açlık Krizi: İsrail'in Bombardımanı Sonucu Gıda Yardımları Ulaştırılamıyor
    05:37 Gazze'de Ramazan Ayında Açlık Krizi: İsrail'in Bombardımanı Sonucu Gıda Yardımları Ulaştırılamıyor

    Gazze bu yıl Ramazan ayını İsrail saldırılarının neden olduğu açlık içinde karşıladı.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.


Advertisement