Etiyopya Tigray Halk Kurtuluş Cephesi'nin 40. Kuruluş Yıldönümünü Kutluyor - Son Dakika
Güncel

Etiyopya Tigray Halk Kurtuluş Cephesi'nin 40. Kuruluş Yıldönümünü Kutluyor

Etiyopya Tigray Halk Kurtuluş Cephesi'nin 40'ıncı kuruluş yıldönömü, Tigray Eyaleti'nin başkenti Mekele'de törenlerle kutlanıyor.

18.02.2015 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Etiyopya Tigray Halk Kurtuluş Cephesi'nin 40'ıncı kuruluş yıldönömü, Tigray Eyaleti'nin başkenti Mekele'de törenlerle kutlanıyor.

Tigray Festivali olarak ta bilinen etkinliklere, Etiyopya Başbakanı Hailemariam Desalegn ev sahipliği yaparken, Sudan Cumhurbaşkanı Ömer El Beşir, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, Uganda Başbakanı Rohokan Rojownda, Ruanda Başbakanı Bernard Makoza ve Afrika Birliği Komisyoneri Dr. Nkosazana Dlamini Zuma'nın yanı sıra Etiyopya'da bulunan yabancı misyon temsilcileri yer aldı.

Mekele Kent Stadyumu'nda yapılan törenlere binlerce Etiyopyalı katıldı.

Etiyopya'da 1974 yılında iktidara gelen Marksist Derg Rejimi'ne karşı, 18 Şubat 1975'te kurulan Tigray Halk Kurtuluş Cephesi, 1974 ile 1991 yılları arasında süren Etiyopya İç Savaşı'nda etkin olurken, 1991 yılında Etiyopya'daki Derg Rejimi'nin başındaki Mengistu Haile Mariam'in ülkeden kaçması ile sonuçlanan siyasi süreçte önemli bir rol oynadı.

Etiyopya'da her yıl 18 Şubat'ta Tigray Festivali olarak Tigray Halk Kurtuluş Cephesi'nin kuruluş yıldönümü kutlanıyor.

Mekele'deki törenlere katılan binlerce Etiyopyalı, Etiyopya iç savaşında hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını taşıdı.

Törenlere katılan Etiyopyalı akademisyen Geremichael Meles, "Tigray Halk Kurtuluş Cephesi bizleri eski rejimden kurtararak özgürleştirdi. Bu nedenle burada yapılan törenlere her yıl katılıyorum" dedi.

Hiwot Gebru adlı bayan ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, törenlere katılmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek,"Tigray Halk Kurtuluş Cephesi, bizim hayatımızı değiştirdi ve özgür olmamızı sağladı. Onlara minnet duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Tigray Halk Kurtuluş Cephesi'nin 40' kuruluş yıl dönümü kutlamaları 3 gün boyunca sürecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Etiyopya Tigray Halk Kurtuluş Cephesi'nin 40. Kuruluş Yıldönümünü Kutluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement