Etkili Olan Dolu Yağışı Zarara Neden Oldu - Son Dakika
Ekonomi

Etkili Olan Dolu Yağışı Zarara Neden Oldu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Tahıl tarlasına yağan dolu Doludan detay görüntü Bir çiftçi ile röportaj Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar ile röportaj Patates tarlasındaki dolu Tarlada oluşan su birikintisi Niğde'de etkili olan dolu yağışı Niğde Ziraat Odası Başkanı Kenar: "Patates ve fasulye tarlalarının tamamı su altında kaldı" "Buğdaylarımızı da dolu vurdu.

24.05.2016 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Tahıl tarlasına yağan dolu

Doludan detay görüntü

Bir çiftçi ile röportaj

Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar ile röportaj

Patates tarlasındaki dolu

Tarlada oluşan su birikintisi

Niğde'de etkili olan dolu yağışı

Niğde Ziraat Odası Başkanı Kenar:

"Patates ve fasulye tarlalarının tamamı su altında kaldı"

"Buğdaylarımızı da dolu vurdu. Yüzde 100'e varan zarar söz konusu"

Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, dün etkili olan dolu yağışı nedeniyle patates ve fasulye tarlalarının yanı sıra buğday ekili alanların da büyük çapta zarar gördüğünü söyledi.

Merkeze bağlı Dikilitaş beldesinde incelemelerde bulunan Kenar, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Niğde'nin felaketle karşı karşıya geldiğini, Misli Ovası ve 15 köyde etkisini gösteren dolu ve yağmurun sele yol açtığını belirtti.

Kenar, önceki yıllarda da dolu, yağmur ve sel nedeniyle mahsullerde zarar meydana geldiğini anımsatarak, "Patates ve fasulye tarlalarının tamamı su altında kaldı. Fasulyeler tamamen çürüme aşamasına gelecek. Önümüzdeki günlerde sular çekildikten sonra vatandaşlar tekrar ekmek isteyecek ancak tohum bulamayacaklar. Buğdaylarımızı da dolu vurdu. Yüzde 100'e varan bir zarar söz konusu." diye konuştu.

Dolunun zarara uğrattığı tarlaların sahiplerinin borçlarının ertelenmesini ve tohum yardımında bulunulmasını isteyen Kenar, bölgenin afet kapsamına alınmasını da talep etti.

Çiftçi Sezai Türkcan ise dolunun ürünlerine çok zarar verdiğini belirterek, "100 dekar arpa ve patates tarlam var. Dolu yağışı 45 dakika sürdü. Yaklaşık 300-350 bin lira zararım var. Allah'tan gelen bir olay, onun için devlet büyüklerimizden destek bekliyoruz." dedi.

Etkili Olan Dolu Yağışı Zarara Neden Oldu
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Etkili Olan Dolu Yağışı Zarara Neden Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement