Etnospor Kültür Festivali - Son Dakika
Güncel

Etnospor Kültür Festivali

Çocuklar, Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen Etnospor Kültür Festivali'nde geleneksel çocuk oyunlarıyla eğlenceli saatler geçiriyor.

26.08.2016 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çocuklar, Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen Etnospor Kültür Festivali'nde geleneksel çocuk oyunlarıyla eğlenceli saatler geçiriyor.

Küçükçekmece'deki Bezirganbahçe Meydanı'nda gerçekleştirilen ve Anadolu Ajansı'nın da global iletişim ortağı olduğu festivali ziyaret eden çocuklar, kendileri için hazırlanan özel etkinliklerde, eğitmenler eşliğinde geleneksel çocuk oyunlarıyla tanışıyor.

Etkinlik alanında bulunan salıncaklarda sallanan çocuklar, özel oluşturulmuş samanlıkta birbirlerine saman atıyor, eğitmenler eşliğinde halka atma, çember çevirme, seksek, topaç çevirme, masa futbolu, misket, çuval yarışı ve ip atlama gibi oyunları öğreniyor.

Karagöz-Hacivat, Nasrettin Hoca, İbiş kostümü giymiş tiyatrocuların sahneledikleri piyeslerde eğlenceli dakikalar geçiren çocuklar, Osmanlı fonlarında fotoğraf çektirerek bir de festival hatırasına sahip oluyor.

Okçular Vakfı tarafından kurulan okçuluk alanında koruyucu kıyafetlerle ok savaşı yapan çocuklar, usta okçulardan da ok atma tekniklerini öğrendiler.

Festivalde çocukların en çok ilgi gösterdiği etkinlikler arasında ise midilliye binmek yer alıyor.

Festival, 28 Ağustos Pazar günü sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Etnospor Kültür Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement