Etnospor Kültür Festivali - Son Dakika
Güncel

Etnospor Kültür Festivali

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen Etnospor Kültür Festivali'nin her yıl daha da büyüyerek devam etmesini istediklerini söyledi.

28.08.2016 20:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Dünya Etno spor Konfederasyonu tarafından organize edilen Etnospor Kültür Festivali'nin her yıl daha da büyüyerek devam etmesini istediklerini söyledi.

Küçükçekmece'deki Bezirganbahçe Meydanı'nda gerçekleştirilen ve Anadolu Ajansının da global iletişim ortağı olduğu festivalin son gününde düzenlenen ödül töreninde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, geleneksel sporların önemine vurgu yaptı.

Etnospor Kültür Festivali'ne en büyük desteği İstanbulluların verdiğini kaydeden Bakan Kılıç, "Katılımıyla festivale en önemli desteği veren hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Bu festivalin düzenlenmesinde, bu birlikteliğin ve beraberliğin yaşanması için öncü olan, buradaki tarihi birlikteliği ortaya koyabilmemiz ve geleceğe de geleneksel sporları taşıyabileceğimize vesile olan Bilal Erdoğan Bey'e teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Akif Çağatay Kılıç, geleneksel sporlarla ilgili yapmaları gereken çok çalışma olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Önümüzdeki ayın başında Kırgızistan'da geleneksel oyunlar festivali düzenlenecek. Ülkemiz, Dünya Göçebe Oyunları'nın kurucularından. Orada da temsilimizi en iyi şekilde yapacağız. Geleneksel sporlarımızın icra edilmesi ve yaşatılması için atmamız gereken adımlar, çok büyük masraf gerektirmiyor. Çok büyük yatırım gerektiren şeyler değil. Önümüzdeki yıl hızlı bir çalışmayla, bu spor dallarımızın en iyi şekilde temsil edilebilmesi için atacağımız adımlarla bu organizasyonları, çok daha farklı noktalara taşıyacağız. Bunu başarmanın önünde hiçbir engel yok. Burada fitilinin ateşlendiği geleneksel sporlar festivali her yıl daha da büyüyerek devam edecek. Tesis ve altyapı anlamında elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza spora verdikleri destekler ve talimatlardan dolayı teşekkür ediyoruz."

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi ata sporu güreşin en iyi şekilde temsil ettiğini anlatan Kılıç, "Çok yakın zamanda olimpiyat oyunları sona erdi. Önümüzde paralimpik oyunlar var. İnşallah orada da ülkemizi değerli sporcularımız en iyi şekilde temsil edecek. Güreş, son yıllardaki çıkışıyla olimpiyatlardaki en önemli temsil branşı oldu. Taha Akgül kardeşimiz mindere çıktı ve ülkemize altın madalyayı kazandırdı. Diğer sporcularımız da büyük mücadele ortaya koyarak bayrağımızı göndere çektirdi. Hepsine teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement