Etso'dan Yatırımcılara Destek - Son Dakika
Güncel

Etso'dan Yatırımcılara Destek

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) tarafından "Cazibe Merkezleri Programı" toplantısı düzenlendi.

27.02.2017 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) tarafından "Cazibe Merkezleri Programı" toplantısı düzenlendi.

Kurum binasında ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın başkanlığında gerçekleşen toplantıda, ulusal, bölgesel ve yerel yatırımcılara cazip imkanlar sağlayan programlarla ilgili sunum yapıldı.

Toplantıda, şubat ayı faaliyetleriyle ilgili bilgi veren ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, yatırım yapmak isteyen yerel ve ulusal müteşebbislerin Cazibe Merkezi Programlarından yararlanması gerektiğini söyledi.

Yatırımcıların finansman sıkıntısını çözmek için çeşitli bankalarla anlaşma yapıldığı belirten Yücelik, "TOBB, Kredi Garanti Fonu, Ziraat Bankası ve Denizbank işbirliğiyle hayata geçirilen 'Nefes Kredi' ile şahıs ve şirketler şimdiye kadar her iki bankadan 5,5 milyon lira kredi kullandı. Sağlanan 3 milyon liralık ek limitle bu rakam 8,5 milyon liraya ulaşacak." dedi.

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliğine de değinen Yücelik, istihdam çalışmalarına destek olmak için odaya bağlı üyelerle irtibat halinde olduklarını belirtti.

Toplantıda, yatırımcılara hangi sektörde teşviklerin uygulanacağını anlatan Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ozan Gündüz de Yatırım ve Üretim Destek Paketi, Üretim Tesisi Taşıma Destek Paketi, Çağrı Merkezi Destek Paketi ve Veri Merkezi Yatırım ve Enerji Destek Paketi olmak üzere 4 destek paketi hakkında bilgi verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Etso'dan Yatırımcılara Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement