Etso'ya, "Eyof" Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Etso'ya, "Eyof" Ziyareti

Etso\'ya, "Eyof" Ziyareti

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü (GHSİM) Fuat Taşkesenligil ve 13. Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları Festivali (EYOF) Koordinatörü Orhan Atasoy, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı Saim Özakalın’ı ziyaret etti.

20.06.2016 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü (GHSİM) Fuat Taşkesenligil ve 13. Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları Festivali (EYOF) Koordinatörü Orhan Atasoy, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı Saim Özakalın'ı ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ETSO Meclis Başkanı Özakalın, ETSO'nun, 2011 yılında gerçekleştirilen 25. Dünya Üniversiteler arası Kış Oyunları'nda, GHSİM ve 2011 Universiade Koordinatörlüğü ile dayanışma içerisinde güzel çalışmalar yürüttüğünü belirterek, 2017 Şubat'ta yine Erzurum'un ev sahipliğini yapacağı EYOF'ta da ilgili kurumlarla işbirliği içinde olacaklarını söyledi.

ETSO'nun her zaman Erzurum'a katkı sağlayacak ve şehre vizyon kazandıracak çalışmalara destek olduğunu ifade eden Özakalın, "Odamız, bu tür organizasyonları üstlenen her kurumun rahatlıkla kapısını çalacağı bir kuruluştur. Şehrimizin menfaatine olabilecek her çalışmaya destek olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Erzurum, 2011 yılında EYOF'tan daha kapsamlı, daha geniş katılımlı 25. Dünya Üniversiteler arası Kış Oyunları'ndan başarıyla çıktı. İnşallah EYOF 2017'den de yüzünün akıyla çıkacaktır. İlgili kurum ve kuruluşlarımız bunun için gerekli yeterliliğe, bilgi ve deneyime sahiptir" diye konuştu.

ETSO'ya daha önceki işbirlikleri ve destekleri için teşekkür eden GHSİM İl Müdürü Fuat Taşkesenligil de, Erzurum'un 2011 yılındaki organizasyonda ve sonrasında, kış sporları ile ilgili birçok tesise, altyapıya ve tecrübeye sahip olduğunu ve yıllar içerisinde düzenlenen şampiyonalarla bunun perçinlendiğini dile getirdi. Taşkesenligil şunları söyledi; "2011 Universiade, buz ve kayakta yaptığımız dünya ve Avrupa şampiyonalarının yanı sıra Uluslararası Palandöken Karate Kupası gibi büyük organizasyonlara ev sahipliği yapan bir şehir olarak, EYOF 2017'yi de başarı ile yapacağımıza inanıyoruz. EYOF Koordinatörlüğümüzle el ele verip, devletimiz ve hükümetimizin destekleriyle bu organizasyonu da layıkıyla gerçekleştireceğiz"

2017 EYOF Koordinatörü Orhan Atasoy ise, ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapan şehirlerde yükü birlikte omuzlamanın başarıyı getireceğini ifade ederek, Erzurum'da her zaman bu tür dayanışmaların örneklerinin yaşandığını vurguladı. Atasoy, "13. Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları Festivali için 40 ülkeden Erzurum'a gelecek kafileleri, en iyi şekilde ağırlayıp ülkelerine memnun göndereceğiz. Bize, bu organizasyonda katkı sağlayacak kurum ve kuruluşlara da şimdiden teşekkür ediyorum" dedi.

AVRUPA GENÇLİK KIŞ OLİMPİYATLARI FESTİVALİ (EYOF)

EYOF ilk kez 1987'de Hollanda Milli Olimpiyat Komitesi'nin 75. Kuruluş kutlamaları için düzenlendi. 2019 yılında ilimizde yapılması planlanan 13. Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları Festivali (EYOF) Bosna Hersek Cumhuriyeti'nin tesislerini yetiştirememesinden dolayı festivalin takas yapılması gündeme geldi. Yapılan görüşmeler sonucunda 2017 EYOF organizasyonunun Erzurum'da yapılması karara bağlandı.

Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları, Avrupa ülkelerinden 18 yaş altı olimpik sporcuların yarışacağı dünyanın önemli olimpik kış sporları organizasyonlarından biri olma özelliğini taşıyor. Yaklaşık olarak 900 sporcunun katılması beklenen şampiyonada Biathlon, Curling, Buz Hokeyi, Buz Pateni, Kayak branşlarında yarışmalar düzenlenecek. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Etso'ya, 'Eyof' Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement