EÜ Yönetim Kurulu, Yeşilova Höyüğünde - Son Dakika
Güncel

EÜ Yönetim Kurulu, Yeşilova Höyüğünde

EÜ Yönetim Kurulu, Yeşilova Höyüğünde

Yeşilova Höyüğünde yapılan kazılarda İzmir'de ilk yerleşimin 8 bin 500 yıl öncesine ait olduğunu gösteren buluntular elde edildi

08.07.2015 15:53  Güncelleme: 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* Rektör Prof. Dr. Yılmaz, "Burada, İzmir'de ilk yerleşimin 8 bin 500 yıl öncesine ait olduğunu gösteren buluntular elde edildi. Yeşilova Höyüğünün bir ayrıcalığı da Arkeopark projesi. Burası, hem bir müze, hem de aktif kazıların devam ettiği bir alan. Bu yönüyle de Türkiye'de ilklerden birisi. Buradaki çalışmaları uluslararası boyuta taşımak istiyoruz. Bunun içinde el birliğiyle çalışıyoruz. Yeşilova'da yapılan çalışmaları; yerel yönetim, üniversite ve sivil toplumun birlikteliğinin neler yapabileceğinin güzel bir ispatı olarak görüyoruz" dedi.

Toplantı sonrası, Kazı Başkanı Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zafer Derin'in rehberliğinde kazı alanını gezen yönetim kurulu üyelerine, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla'da eşlik etti.

Ziyareti değerlendiren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, "Kazı zamanının başlamasıyla Ege Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyeleri ülkemizin her yerinde kazılara başladılar. Yeşilova Höyüğü de bu kazı alanlarından bir tanesi. Burada, İzmir'de ilk yerleşimin 8 bin 500 yıl öncesine ait olduğunu gösteren buluntular elde edildi. Ziyaretimizle bir kez daha kendi farkındalığımızı arttırmayı amaçladık. Bu ziyaret ile üstünde yaşadığımız toprakların altındaki hazinelerin ne kadar değerli olduğunu bir kez daha anladık. Yeşilova Höyüğünün bir ayrıcalığı da Arkeopark projesi. Burası, hem bir müze, hem de aktif kazıların devam ettiği bir alan. Bu yönüyle de Türkiye'de ilklerden birisi. Buradaki çalışmaları uluslararası boyuta taşımak istiyoruz. Bunun içinde el birliğiyle çalışıyoruz. Özellikle Arkeoparkın projelendirilmesi ve yapılmasında Bornova Belediyesi'nin çok büyük katkıları var. Yeşilova'da yapılan çalışmaları; yerel yönetim, üniversite ve sivil toplumun birlikteliğinin neler yapabileceğinin güzel bir ispatı olarak görüyoruz" şeklinde konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bornova Belediyesi, Ege Üniversitesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen Yeşilova Höyüğü Kazısı aynı zamanda Türkiye'nin yaşayan tek, aktif arkeolojik alanı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel EÜ Yönetim Kurulu, Yeşilova Höyüğünde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement