Euro Lig'de Türk Fırtınası! - Son Dakika
Spor

Euro Lig'de Türk Fırtınası!

Euro Lig\'de Türk Fırtınası!

THY Euroleague'de tüm serilerde saha avantajı rakiplerimizdeydi. F.Bahçe, Panathinaikos'u OAKA'da 2 kez devirip 2-0 öne geçti. A.Efes; Olympiakos'u, Daçka da deplasmanda Real'i yenerek serilerini 1-1'e getirip avantajı kaptılar.

23.04.2017 03:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk basketbolundan dev adım... Avrupa'nın 1 numaralı kupası olan THY Euroleague'de lig aşaması bittikten sonra Fenerbahçe, Anadolu Efes ve Darüşşafaka Doğuş isimlerini son 8 takım arasına yazdırmışlardı. Ancak 3 takımımız da serilerine dezavantajlı başladı. Saha avantajı Panathinaikos, Olympiakos ve Real Madrid'deydi. Güzel haberler önce Kanarya'dan geldi. Sarı-lacivertliler "Çıkılmaz" denilen OAKA Salonu'nu Pana'nın başına yıktı, Bogdanovic'in liderliğinde 2 maçı da kazanıp (58-71 ve 75-80) İstanbul'a 2-0'la döndü. Efes (87-72) ve Daçka (83-75) ise serilerinde ilk maçlarını kaybetmişti. Ancak Efes, Olympiakos'u deplasmanda 73-71 yıkarak serisini 1-1'e getirdi ve saha avantajını eline geçirdi. Daçka da kupanın favorileri arasında gösterilen Real Madrid'i 84-80 devirip seriyi 1-1'de eşitledi.

FENERBAHÇE SÜPÜREBİLİR

Şimdi 3 takımımız da Final-Four için büyük avantaj yakaladı. Temsilcilerimiz İstanbul'daki maçlarını kazandığı takdirde İstanbul'daki Final- Four'un 4 takımından 3'ü olabilirler. Buna en yakın aday olan Kanarya, 25 Nisan Salı günü Panathinaikos'u sahasında ağırlayacak. Kazandığı takdirde 3-0 ile Yunan ekibini süpürüp kendine önemli bir dinlenme süresi de sağlayacak. Anadolu Efes ve Daçka ise 26 ile 28 Nisan'da art arda evlerinde iki maça çıkacaklar. Efes; Olympiakos'u, Daçka da Real'i İstanbul'da yendiği anda serilerini 3-1 kazanıp Final-Four'a kalacaklar.

FİNALDE 2 TÜRK TAKIMI OLABİLİR

İşlerin istediğimiz gibi gitmesi halinde İstanbul'da 19-2 1 Mayıs tarihlerindeki Final-Four'da iki Türk ekibimizi finalde görebiliriz. Nasıl mı? Sonuçlar bizim lehimize olur ve 3 takımımız da Final-Four'a kalırsa Fenerbahçe ile Darüşşafaka Doğuş eşleşecek. Anadolu Efes ise CSKA-Baskonia turunu kazananla eşleşecek. Ruslar 2-0 önde.

(Fotomaç)

Kaynak: Sporvadisi.com

Son Dakika Spor Euro Lig'de Türk Fırtınası! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement