Eurogroup Başkanı Dijsselbloem Atina'da - Son Dakika
Güncel

Eurogroup Başkanı Dijsselbloem Atina'da

Eurogroup Başkanı Jeroen Dijsselbloem Yunan ekonomisinin kalkınmasının herkesin çıkarına olduğunu belirterek, mali krizle mücadelede kazanılanların yitirilmemesi gerektiğini söyledi.

30.01.2015 18:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eurogroup Başkanı Jeroen Dijsselbloem Yunan ekonomisinin kalkınmasının herkesin çıkarına olduğunu belirterek, mali krizle mücadelede kazanılanların yitirilmemesi gerektiğini söyledi.

Atina'yı ziyaret eden Dijsselbloem, Yunanistan Başbakan Aleksis Çipras, Başbakan Yardımcısı Yannis Dragasakis ve Maliye Bakanı Yannis Varufakis ile bir araya geldi.

Atina'daki temaslarının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Dijsselbloem, Yunan halkının krizle mücadelede çok sert tedbirlerle karşı karşıya kaldığını belirterek, "Geleceğe birlikte ilerlemeye hazırız" dedi.

Dijsselbloem, Maliye Bakanı Varufakis ile olan görüşmenin yapıcı ve olumlu bir ortamda gerçekleştiğini ifade ederek, Atina'ya yeni hükümetin niyetlerini öğrenmeye ve daha önce imzalanan anlaşmalardan kaynaklanan yükümlülüklerini anlatmaya geldiğini söyledi.

Yunanistan'da 25 Ocak'ta yapılan seçimlerle birlikte ülkenin sorunlarının bir gecede yok olmadığını ifade eden Dijsselbloem, tek taraflı adımların, ilerlemeye yönelik adımlar olmadığını vurguladı.

Dijsselbloem, Eurogroup'un'un, 2012 yılında Yunanistan'a piyasalara çıkana dek yardım taahhüdünde de bulunduğunu, bu programının daha sonra uzatıldığını belirtti ve bu konuda nihai kararın önümüzdeki haftalar içinde belli olacağını kaydetti.

Maliye Bakanı Yanis Varufakis ise Dijselbloem ile olan görüşmede Yunanistan'ın ve Avro Bölgesi'nin çıkarı temelinde yapıcı bir işbirliği temelinin konulduğunu belirtti.

Varufakis, "Ortaklarımızı ikna etmek için tam bir işbirliği niyetimiz var. Biz, Avrupa'ya karşı bir mantık çerçevesinde işbirliği hedeflemiyoruz" dedi.

Yunan hükümetinin, dengeli bir bütçe ve ufak faiz dışı bütçe fazlası sağlamayı hedeflediğini belirten Varufakis, rekabetin sağlanması yönünde reformların süreceğini ancak, Avrupa Birliği, Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu temsilcisi Troyka heyetiyle işbirliği yapmayı düşünmediğini bildirdi. - Atina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eurogroup Başkanı Dijsselbloem Atina'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement