EURUSD: Avrupa Verilerine Dikkat... - Son Dakika
Güncel

EURUSD: Avrupa Verilerine Dikkat...

Küresel piyasalardaki toparlanma eğiliminin devam etmesiyle risk iştahı da EURUSD'daki düzeltme hareketinin ikinci güne taşınmasını sağladı.

30.06.2016 08:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özellikle paritenin kayıplarını toparlama eğilimi henüz düzeltme hareketinin kalıcılığına işaret etmiyor. Ancak önemli destek seviyesi üzerindeki kapanışlar paritede destekleyici olabilir. Bugün özellikle ekonomik takvimde de önemli veriler bulunmakta. Avrupa enflasyon verisi ve Avrupa Merkez Bankası tutanakları EURUSD'da etkili olabilir.

Teknik olarak bakıldığında günü 1,1100 desteği üzerinde kapatan paritede bu seviye üzerindeki kapanışlar önemli. Paritenin bugün 1,1100 üzerindeki kalıcılık sağlaması halinde düzeltme hareketi destek bulmaya devam edebilir. 1,1100 üzerindeki hareketlerde 1,1150 ve 1,1190 seviyesine doğru yükseliş görülebilir. EURUSD'ın bugün tekrar 200 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu 1,1100 seviyesi altına sarkması halinde ise; 1,1050 seviyelerine doğru gevşeme görülebilir.

GBPUSD: Kazançlar Temkinli...

GBPUSD tarafı da dün toparlanan risk algısıyla kayıplarını kısmen toparlarken yukarı yönlü hareketlerde diğer paritelere oranla daha zayıf bir görünüm sergiliyor. Bu nedenle GBPUSD yükselişlerde daha temkinli olabilir. Özellikle Brexit baskısı GBPUSD üzerinde etkili olmaya devam ediyor. Bugün İngiltere tarafında açıklanacak büyüme verisi parite üzerinde etkili olabilir.

Teknik olarak bakıldığında GBPUSD'deki yukarı yönlü hareketler dün 1,3500 direncine takıldı. Özellikle paritede yükselişin devamı için 1,3500 seviyesi üzerindeki fiyatlamalar önem arz etmekte. Bu seviye üzerinde önemli direnç konumundaki 1,3650 ve 1,3800 seviyelerine doğru yükseliş görülebilir. GBPUSD'nin bugün 1,3500 üzerine çıkamaması halinde ise; tekrar 1,3360 ve 1,3220 destekleri test edilebilir.

USDJPY: Risk İştahındaki Artış Toparlanmayı Destekliyor...

Dolar'ın küresel piyasalarda zayıflama eğilimi göstermesiyle, dün satış baskısı altında kalan USDJPY tarafındaki aşağı yönlü hareket risk algısının zayıflamasıyla birlikte kısa vadede toparlanma gösterdi. Özellikle Brexit sonrası risk fiyatlaması parite üzerinde daha fazla etkili olmakta. Bu nedenle USDJPY tarafındaki yukarı yönlü hareketler daha temkinli olabilir.

Teknik olarak bakıldığında parite dün hızlı toparlanmayla birlikte tekrar 102,80 seviyesi üzerine çıkmayı başardı. USDJPY'nin bu seviye üzerinde tutunması önemli direnç konumundaki 103,60 seviyesine doğru yükselişi destekleyebilir. Ancak anlamlı bir yükselişten söz edebilmek için 103,60 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması gerekiyor. USDJPY'nin bugün 102,80 seviyesi üzerinde tutunamaması halinde ise; 101,90 seviyesine doğru gevşeme görülebilir.

USDTRY: Dolar'daki Satış Baskısı İle Gevşedi..

Güne olumsuz haberle başlayan TL varlıklar, Dolar'ın küresel bazlı değer kaybıyla birlikte toparlanmaya devam etti. USDTRY'de de satış baskısı ön planda kalmasına rağmen, diğer gelişmekte olan ülke para birimlerine göre kısmen zayıftı. Ancak risk iştahındaki artışla birlikte gelişmekte olan ülke para birimlerinin de desteklenmesi paritedeki aşağı yönlü hareketi desteklemeye devam edebilir. Bugün yurt içinde ticaret dengesi verisi ABD tarafında ise Bullard'ın konuşması takip edilebilir.

Teknik olarak bakıldığında dün önemli destek konumundaki 2,8920 seviyesinin altına sarkan USDTRY'de bu seviye altında 200 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu 2,8760 seviyesi önem arz etmekte. 2,8920 seviyesi altında 2,8760 desteğine doğru aşağı yönlü baskı devam edebilir. Hareketli ortalama altında ise; paritede daha negatif baskı görülebilir. USDTRY'nin bugün tekrar 2,8920 seviyesi üzerine çıkması halinde ise; 2,9080 seviyesine doğru toparlanma takip edilebilir.

Altın: Risk İştahındaki Artışa Rağmen Tutundu...

Altın tarafı ise; dün küresel bazlı toparlanma hareketinin devam etmesine rağmen yükseliş gösterdi. Özellikle küresel risk ortamının devam edebileceği beklentileri Altın'ı desteklemeye devam etmekte. Ancak yukarı yönlü hareketler de temkinli. Hisse piyasaları ve riskli varlıklardaki düzeltme hareketinin devam etmesi Altın'a da satış baskısı olarak yansıyabilir.

Teknik olarak bakıldığında 1326 direncini aşamayan Altın'da kazançların kısmen geri verilmesi tekrar 1315 seviyelerine doğru harekete neden oldu. Altın'da toparlanma eğiliminin devam etmesi için 1315 seviyesi üzerindeki tutunmanın devam etmesi gerekmekte. Bu seviye üzerinde tekrar 1326 direnci test edilebilir. Ancak Altın'daki fiyatlamanın 1315 seviyesi altına sarkması halinde 1305 ve 1293 seviyelerine doğru satış baskısı ön plana çıkabilir.

Brent Petrol: Kazançlar Temel Verilerle İkinci Güne Taşındı...

Dün ABD tarafında açıklanan ham petrol stok verisi beklentilerin üzerinde azalırken, küresel toparlanma eğilimi Brent Petrol'e de yaradı. tekrar yükselişini hızlandıran Brent'de kapanışa doğru geri çekilme ön plana çıktı. Brent tarafında pozitif fiyatlama ve temel veriler sonrası aşağı yönlü gevşeme eğilimi görülebilir.

Teknik olarak bakıldığında günü 50,30 seviyesi altında kapatan Brent Petrol'de bugün yükseliş hareketinin devamı için tekrar bu seviye üzerinde kalıcılık sağlanması gerekmekte. 50,30 seviyesi üzerine tekrar çıkılması halinde 50,80 ve 51,50 seviyelerine doğru yükseliş görülebilir. Brent'in bugün 50,30 direncini aşamaması halinde ise; 49,80 ve 49,20 destekleri test edilebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel EURUSD: Avrupa Verilerine Dikkat... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement