EURUSD: FED İçin Karar Günü... - Son Dakika
Güncel

EURUSD: FED İçin Karar Günü...

EURUSD tarafındaki toparlanma arayışı dün de devam ederken destek bulamadı.

27.07.2016 08:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özellikle ABD tarafında açıklanan veriler genel olarak beklentilerden iyi geldi. Ancak EURUSD tarafında esas baskıyı FED'in Brexit'e rağmen bu yıl içinde faizleri en azından bir kere artırabileceği beklentileri oluşturmak. Bu beklentinin güçlenmesi özellikle ABD tarafında açıklanacak verilere bağlı. Verilerin beklentilerden iyi gelmesi pariteyi tekrar dip seviyelerine yaklaştırabilir. Bu nedenle hem bugün açıklanacak veriler hem de FED'in faiz kararı takip edilmeli.

Teknik olarak EURUSD'daki fiyatlama dün de volatildi. 1,1000 seviyesi üzerindeki fiyatlamalar kalıcı olmakta zorlanıyor. Paritede mevcut teknik görünüm satış baskısının devam edeceğine işaret etmekle birlikte temel beklentiler takip edilmeli. EURUSD'ın 1,1000 seviyesi altındaki fiyatlamasının kalıcı olması tekrar 1,0940 ve 1,0870 seviyelerine doğru çekilme sağlayabilir. EURUSD tarafında toparlanma görülmesi içinse 1,1000 seviyesi üzerinde kalıcı bir fiyatlama görülmeli. 1,1000 seviyesi üzerinde 1,1050 ve 1,1100 seviyelerine doğru yükseliş görülebilir. Ancak özellikle 1,1100 seviyesine doğru hareketlerde 200 günlük hareketli ortalamanın yükselişi baskılayabileceğini söylemekte fayda var.

GBPUSD: 1,3080 Seviyesi Önemini Artırıyor...

GBPUSD tarafında da dün kararsız ve zayıf fiyatlama FED öncesi devam etti. Bugün paritenin gündeminde FED'in faiz kararının yanı sıra İngiltere büyüme verisi de var. Özellikle Brexit sonrası en önemli konu İngiltere büyüme beklentilerinin zayıflaması olarak gözüküyor. Her ne kadar bu büyüme verileri üzerinde Brexit kararı etkili olmayacak olsa da, GBP tarafında baskılı olabileceğinden takip edilmeli. Bununla birlikte FED'in faiz kararı da önemli.

Teknik olarak bakıldığında GBPUSD hafta açılışından itibaren 1,3080 seviyesi üzerindeki tutunma eğilimini sürdürmekte. Özellikle paritedeki fiyatlamada temel veriler ön planda olabilir. Özellikle veriler öncesi paritenin 1,3080 seviyesi üzerindeki tutunma eğilimini sürdürmesi halinde tekrar 1,3220 ve 1,3360 seviyelerine doğru yükseliş görülebilir. Ancak GBP tarafındaki Brexit baskısının yükselişlerde kalıcı olunmasını baskılayabileceği söylenebilir. GBPUSD'nin 1,3080 seviyesinin altına sarkması halinde ise; 1,2970 ve 1,2840 seviyesi test edilebilir.

USDJPY: BoJ Beklentileri Öncelikli Olarak Fiyatlanabilir...

Yen tarafı dünkü analizimizde de belirttiğimiz üzere Asya seansındaki kazançlarını gün içinde sürdürdü. Özellikle güvenli limanlar dün zayıf bir tepki verirken, USDJPY tarafındaki fiyatlamanın FED'den çok BoJ'un kararlarını fiyatlayabileceğini söylemekte fayda var. Bu nedenle Boj için beklentiler teşvik gelebileceği yönüne kaymaya başlıyor. Ancak Japonya Merkez Bankası bu toplantıda da direnebilir. Bu nedenle Yen tarafında hızlı bir değerlenme görülebilir.

Teknik olarak USDJPY'nin 50 günlük hareketli ortalama altındaki negatifliği devam edebilir. Özellikle 50 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu 105,60 seviyesi altında USDJPY2deki satış baskısının devam edebileceğini söylemekte fayda var. Paritenin bugün 104,70 seviyesi altında kalıcı bir fiyatlama sergilemesi halinde 103,70 ve 102,80 seviyeleri test edilebilir. USDJPY'nin tekrar 104,70 seviyesi üzerine çıkması halinde ise; 105,60 seviyesine doğru tepki görülebilir.

USDTRY: Parite Yukarı Yönlü Hareketlerde Destek Bulmakta Zorlanıyor...

USDTRY tarafında dün TCMB takip edildi. TCMB enflasyon beklentileri değiştirmedi. Özellikle olumsuz geçen hafta sonrası TCMB'nin yılın ikinci yarısı için beklentileri olumlu. Kısa vadede güçlenme eğilimini sürdüren TL tarafındaki hareket devam edebilir. Bununla birlikte FED kararı da takip edilmeli.

Teknik olarak bakıldığında USDTRY dün kararsız fiyatlanırken, özellikle kapanış öncesi fiyattaki çekilme paritedeki satış baskısının devam edebileceğine işaret edebilir. USDTRY'nin bugün 3,0450 seviyesi altında kalmaya devam etmesi halinde tekrar 3,0320 ve 3,0180 seviyesine doğru gevşeme görülebilir. 3,0180 seviyesi altında ise; satışlar hızlanabilir. USDTRY'nin bugün tekrar 3,0450 seviyesini aşması halinde ise; 3,0590 direnci test edilebilir.

Altın: FED'in Metin Dili Kritik...

Altın tarafı dün zayıf bir tepki verdi. Özellikle Altın önemli ABD verileri öncesi temkinli gözükmekle birlikte tutunma eğilimini sürdürüyor. Küresel piyasalarda FED'in bu yıl içinde bir faiz artırımı yapabileceği söylemi Altın için yükselişleri baskılayabilir. Ancak bunun için özellikle ABD verileri kritik olacak. Bu nedenle bugün ABD verileri ve FED'in faiz kararı takip edilmeli. Bugün özellikle FED'in projeksiyonunda bir değişiklik olmayacağı için fiyatlamalar metin diline odaklanacak. Metin dilinin risklere odaklanması Altın'ı destekleyebilir.

Teknik olarak bakıldığında 1315 seviyesinden kısmi tepki veren Altın 1326 direncine takıldı. Fiyatlamanın halen 1315 seviyesi üzerinde destek bulması Altın'ın tepki verebileceğine işaret etmekte. Bu nedenle bu seviye üzerindeki fiyatlamanın devam etmesi halinde 1326 ve 1339 seviyesi tekrar test edilebilir. Altın'ın 1315 seviyesi altında fiyatlanması halinde ise; satışlar 1304 ve 1294 seviyesini test edebilir.

Brent Petrol: 44,85 Seviyesi Üzerinde Tepki Verebilir...

Petrol tarafında dün aşağı yönlü baskı devam ederken satış baskısı zayıfladı. Özellikle ABD tarafında açıklanan hem petrol stok verisi de bu hafta 8.27M varil azalma göstermesine rağmen, petrol günü zayıf kapattı. Yeni günde ise; petrol tarafında veri bazlı toparlanma hareketleri ve tepki alımları görülebilir. Bu nedenle zayıflayan aşağı yönlü harekette temkinli olunabilir.

Teknik olarak bakıldığında Brent Petrol'deki satış baskısı dünkü analizimizde söz ettiğimiz 44 seviyesi bölgesinden hızlı bir dönüş sağlarken, fiyatın yeni günde tekrar 44,85 seviyesi üzerine çıkması halinde 45,90 seviyesine doğru yükseliş görülebilir. Brent'in 44,85 seviyesi altında kalmaya devam etmesi halinde ise; tekrar 44,00 seviyesine doğru hareket görülebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel EURUSD: FED İçin Karar Günü... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement