EURUSD: Yellen Öncesi Dolar Güçlenme Arayışında... - Son Dakika
Güncel

EURUSD: Yellen Öncesi Dolar Güçlenme Arayışında...

EURUSD: Yellen Öncesi Dolar Güçlenme Arayışında...

EURUSD veri takviminin zayıf olduğu günde Dolar negatif fiyatlandı. Özellikle Yellen'ın bu hafta yapacağı konuşma öncesi küresel piyasalar Dolar'da temkinli fiyatlama sergiliyor.

25.08.2016 09:45  Güncelleme: 09:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni günde de Dolar güçlü kalmaya devam edebilir. Ancak ABD ve Avrupa verileri takip edilmeli.

Teknik olarak bakıldığında 1,1300 seviyesi üzerinde tutunamayan EURUSD önemli destek konumundaki 1,1240 seviyesini test etti. Asya seansında 1,1240 seviyesinden başlayan toparlanma destek bulmakta zorlanıyor. Bu nedenle yeni günde de aşağı yönlü baskının devam etmesi 1,1240 seviyesinin tekrar test edilmesini sağlayabilir. Bu seviye altında ise paritede daha negatif olmakta fayda var. EURUSD'ın bugün 1,1240 seviyesi üzerinde tutunması halinde ise; 1,1300 direnci test edilebilir.

GBPUSD: GBP Fiyatlaması Devam Ediyor...

GBPUSD yeni günde de GBP bazlı fiyatlanmaya devam etti. Özellikle Dolar'ın küresel bazda gelişmiş ülke para birimlerine karşı değer kazanmasına rağmen, GBPUSD'de temkinli bir yükseliş vardı. Yeni günde ise özellikle Yellen öncesi fiyatlama zayıflayabilir. Bununla birlikte ABD tarafında açıklanacak veriler de takip edilmeli.

Teknik olarak bakıldığında parite yeni güne 1,3220 seviyesi üzerinde başlarken, bu seviye üzerindeki 50 günlük hareketli ortalama baskısı yükselişin devamını engelleyebilir. Özellikle anlamlı yükselişlerden söz edebilmek için 50 günlük hareketli ortalama ve 1,3360 seviyesi üzerindeki fiyatlamaların önemli olduğunu söylemekte fayda var. GBPUSD'nin bugün 1,3220 seviyesi altına sarkması halinde ise 1,3090 seviyesine doğru gevşeme görülebilir.

USDJPY: 101,00 Seviyesine Temkinli Hareket Devam Ediyor...

Dolar tarafındaki toparlanma eğilimi dün USDJPY tarafında da kısmi bir yükseliş sağlarken, Yen tarafındaki baskı yükselişler temkinli bir hareket neden olmakta. Yellen öncesi Dolar tarafında görülen destek USDJPY'de temkinli pozitifliğin devam etmesini sağlayabilir.

Teknik olarak bakıldığında 100,00 seviyesinden görülen kısmi toparlanma devam etmekle birlikte, 101,00 seviyesi USDJPY için önemli bir direnç konumunda. Paritede yükselişlerin hızlanabilmesi için özellikle 101,00 seviyesi üzerinde kalıcı bir fiyatlama görülmesi gerekmekte. Paritenin bugün 101,00 seviyesi altında kalmaya devam etmesi halinde ise; tekrar 100,00 desteği test edilebilir.

USDTRY: Yellen Öncesi Temkinli Olmakta Fayda Var...

USDTRY'de Türkiye'nin dün sabah saatleri itibariyle sınır bölgelerinde yaşanan hareketlilik paritenin nabzını yükseltti. Ancak TL tarafındaki olumsuzluk kalıcı olmadı. Ancak Yellen öncesi paritede temkinli olmakta fayda var.

Teknik olarak bakıldığında Asya seansında parite 50 günlük hareketli ortalamayı test etmekle birlikte, aşmakta zorlanıyor. USDTRY'nin 50 günlük hareketli ortalama altında kalması halinde 2,9460 seviyesi altına sarkma görülmesi önem arz edebilir. 2,9460 seviyesi altında satışlar tekrar 2,9300 seviyesine doğru devam edebilir. USDTRY'nin 2,9460 seviyesi üzerinde tutunması halinde ise; yükseliş görülebilmesi için 50 günlük hareketli ortalama üzerinde kalıcılık sağlanması önemli.

Altın: 50 Günlük Hareketli Ortalama Altına Sarktı...

Altın dünkü analizimizde de belirttiğimiz üzere negatif teknik görünüm ve Dolar tarafındaki toparlanmayla birlikte dün de sert değer kaybı yaşadı. Yellen öncesi Altın'da ciddi bir yükseliş görülmesini sağlayabilecek bir hikaye bulunmuyor. Bu nedenle aşağı yönlü fiyatlama ön planda kalmaya devam edebilir. Kısmi tepkinlerde ise temkinli olmakta fayda var.

Teknik olarak bakıldığında 1335 seviyesi altında 50 günlük hareketli ortalamanın kırılmasıyla satışlarını hızlandıran Altın 1325 seviyesini test etti. Asya seansında bu seviyeden görülen tepki alımları zayıf gözükmekte. Fiyatlamanın yeni günde 1325 seviyesi altına sarkması halinde önemli destek konumundaki 1315 seviyesine doğru satış baskısı görülebilir. Altın'ın 1325 seviyesi üzerinde tutunmayı başarması halinde ise; kısmi yükselişlerde 50 günlük hareketli ortalama test edilebilir.

Brent Petrol: Veri Baskısı Devam Etti...

Brent Petrol'ün kısa vadede toplantı beklentilerin aldığı destek, dün ABD ham petrol stok verisiyle birlikte gevşemeye devam etti. Özellikle petrol stok verisi azalış beklentilerine rağmen artış gösterdi. Brent Petrol ülke temsilcilerinden yeni bir haber gelmemesi halinde kısa vadede veri bazlı negatifliğini sürdürebilir. Ancak volatil fiyatlamaya dikkat etmekte fayda var.

Teknik olarak bakıldığında gün içindeki pozitif fiyatlamanın 50,20 direncini aşamamasıyla birlikte, temel veriler sonrası Brent 49,40 seviyesi altında kapandı. Yeni günde Asya seansında de 49,40 seviyesi zayıf bir fiyatlamayla test ediliyor. 49,40 seviyesi altında kalıcı fiyatlamanın devam etmesi halinde satış baskısı tekrar 48,50 seviyesini test edebilir. Brent'in 49,40 seviyesini aşmayı başarması halinde ise; 50,20 seviyesi takip edilebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel EURUSD: Yellen Öncesi Dolar Güçlenme Arayışında... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement