EURUSD: Yeni Hafta Sakin Başladı… - Son Dakika
Güncel

EURUSD: Yeni Hafta Sakin Başladı…

Parite haftaya sakin bir başlangıç yaptı. Ekonomik takvimdeki sakinlik fiyatlara da yansıdı.

19.07.2016 09:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bugün ise ekonomik takvime bakıldığında hem Avrupa'dan açıklanacak olan ZEW verisi hem de ABD tarafından açıklanacak olan inşaat izinleri verileri paritede hareketlenmeye sebep olabileceğinden takip edilmesinde fayda bulunmaktadır. EURUSD paritesi teknik olarak incelendiğinde ise; fiyatın 1,1050 seviyesi üzerinde tutunma eğilimini ve sıkışan piyasa görünümünü devam ettirdiği gözlemlenmekte. Bir süredir fiyatlardaki sıkışmanın kırılması hızlı hareketlerin yaşanmasına sebep olabilir. Bu sebeple alt tarafta 1,10 seviyesinin altı, üst tarafta ise 1,1150 seviyesinin üstündeki fiyat hareketlerini takip etmekte fayda bulunmakta. Daha kısa vadeli bakıldığında 1,1050 seviyesinin altında tutunma yaşanması durumunda 1,0990 seviyesi takip edilebilir. Gün içerisinde yukarı yönlü hareketin devam etmesi durumunda ise 1,1100 kısa vadede takip edilebilecek ilk direnç seviyesi olarak gözükmekte.

GBPUSD: Ekonomik Takvim Sakinliği Bozabilir…

Dün yeni haftaya sakin başlayan GBPUSD paritesinde bugün açıklanacak olan veriler hareketlenmeye sebep olabilir. İngiltere'den açıklanacak olan ÜFE verisi ve ABD verilerinin yanı sıra, akşam saatlerinde İngiltere Para politikası kurulu üyesinin konuşması fiyatlarda hareketlenmeye sebep olabilir. Özellikle gelecek döneme dair İngiltere'de genişlemeci beklentilerin sunulması Sterlin 'de zayıflamanın devam etmesini sağlayabilir.

GBPUSD paritesi teknik olarak incelendiğinde; dünkü görünümün dışına çıkmamış bir fiyat hareketi gözlemlenmekte. Buna göre üst tarafta takip edilen 1,35 seviyesi önemini korumakta. Bu seviyenin üzerinde tutunması durumunda yükselişin hızlanması beklenebilir. Aşağı yönlü hareketlerde ise 1,31 seviyesinin geçilmesi yeni bir satış dalgası için başlangıç oluşturabilir. Kısa vadeli bakıldığında 1,3220 seviyesinin üstünde tutunma yaşanması durumunda 1,3360 seviyesi test edilmek istenebilir. Bu seviyenin altında satış baskısının devam etmesi durumunda ise 1,3090 seviyesine doğru geri çekilme yaşanabilir.

USDJPY: Hareketli Ortalamayı Destek Almaya Çalışıyor…

Piyasada risk algısının bulunmaması JPY'de değer kaybına sebep olurken USDJPY paritesinde de yukarı yönlü hareket yaşanmasına neden oldu. Bugünkü ekonomik takvime bakıldığında ABD'den açıklanacak olan verilerin fiyata etkisi olabileceği gibi, özellikle Dolar endeksindeki hareketlerinde yakından takip edilmesinde fayda bulunmaktadır.

USDJPY paritesi teknik olarak incelendiğinde; fiyatın 50 günlük hareketli ortalama üzerinde tutunmaya çalıştığı gözlemlenmekte. Fiyatın 105,60 seviyesini kendine destek almaya devam ederek yükseliş eğilimi göstermesi durumunda 106,65 yukarıda takip edilecek ilk seviye olarak karşımıza çıkmakta. Bu seviyenin geçilmesi hareketin hızlanmasına sebep olabilir. Aşağı yönlü bir baskının oluşması ve fiyatın hareketli ortalamanın altına sarkması durumunda ise 104,70 alt tarafta takip edilebilecek destek noktası olarak gözükmekte.

USDTRY: Olağanüstü Sebepler, Olağanüstü Hareketler…

Cuma günü ülkemizde yaşanan gelişmelerin etkisi ile birlikte USDTRY paritesinde sert hareketlerin yaşandığı gözlendi. Olağanüstü durum sebebi ile sert şekilde hareket eden parite hafta sonu yaşanan gelişmelerin ve durumun kontrol altına alınması ile birlikte yeni haftaya aşağı yönlü GAP yaparak başladı. Şu saatlerde aşağı yönlü hareketine devam eden USDTRY paritesini gün içerisinde direkt etkileyebilecek ekonomik veri bulunmamakta. Ancak gelişmeleri takip etmekte fayda bulunmaktadır.

USDTRY paritesi teknik olarak incelendiğinde; geri çekilmenin devam ettiği paritede satış baskısının artması durumunda 2,9460 seviyesine doğru salınımın devamı beklenebilir. Bu seviyenin kırılımı satış baskının daha da artmasına sebep olabilir. Yukarı yönlü hareketten bahsedilebilmesi için paritenin öncelikle 2,9750 seviyesi üzerinde tutunması gerekmekte. Bunu başarması durumunda yükselişin 2,9880 seviyesine doğru devam etmesi beklenebilir.

Altın: Sert Hareketler…

Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde ABD verilerinin etkisi ile satış baskısını devam ettiren ALTIN, Türkiye'de yaşanan olağanüstü durumun da etkisi ile birlikte piyasa kapanışından önce ciddi şekilde yükseldi. Türkiye'de yaşanan durumunda kontrol altına alınması ile birlikte ALTIN fiyatlarının yeni haftaya satıcılı olarak başladığı gözlemlenmekte. Ekonomik takvime bakıldığında ALTIN fiyatlarını direkt etkileyecek herhangi bir verinin bulunmadığı gözlemlenmekte.

ALTIN fiyatları teknik olarak incelendiğinde ise; fiyatın şu saatlerde 1326 seviyesi üzerinde tutunmaya çalıştığı gözlemlenmekte. Yukarı yönlü hareketin oluşması durumunda üst tarafta 1338 takip edilmesi gereken ilk direnç seviyesi olarak gözükmekte. Bu seviyenin geçilmesi hareketin 1350 ye doğru devam etmesini sağlayabilir. Fiyattaki geri çekilmenin devam etmesi ve 1326 seviyesinin altında tutunma yaşanması durumunda ise satış baskısının 1315 e doğru devam etmesi beklenebilir.

Brent Petrol: 48,00 Seviyesini Test Etti…

BRENT petrol ABD 'den açıklanan verilerin ardından yaşadığı pozitiflik ile birlikte yukarı yön hareket sergiledi. Bugünkü ekonomik takvime bakıldığında BRENT fiyatına etki edecek olan direkt bir veri bulunmamakta. Bu sebeple paritenin teknik seviyelerine dikkat etmekte fayda bulunmakta.

BRENT fiyatı teknik olarak incelendiğinde fiyatın 48 USD seviyesini tekrardan test ettiği gözlemlenmekte. Yukarı hareketin devam edebilmesi için öncelikle bu seviye üzerinde tutunma gerçekleştirmesi gerekmekte. Bunu başarması durumunda yükselişin 49,15 seviyesine doğru devamı beklenebilir. Aşağı yönlü hareketlerde ise 47,30 kısa vadede takip edilebilecek destek seviyesi olarak karşımıza çıkmakta. Bu seviyenin kırılımı satış baskısının artmasını sağlayabilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel EURUSD: Yeni Hafta Sakin Başladı… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement