EURUSD: Zayıf Dolardan Destek Almaya Devam Ediyor... - Son Dakika
Güncel

EURUSD: Zayıf Dolardan Destek Almaya Devam Ediyor...

EURUSD paritesi dün de piyasalarda hakim olan zayıf dolar fiyatlamasının etkisiyle pozitif duruşunu korudu.

08.09.2016 08:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Paritenin yükselişlerde yorulduğu dikkat çekiyor olsa da, bugün parite için en önemli gündem maddesini Avrupa Merkez Bankası faiz kararı ve başkan Draghi konuşması oluşturuyor. Avrupa Merkez Bankası toplantısı öncesinde 1,1240 seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlaması önem arz ediyor.

Teknik olarak bakıldığında paritede dün zaman zaman kar satışları görülse de 1,1240 seviyesinin üzerindeki hareketler teyit edilmiştir. Bugün paritede yükselişin devam edebilmesi için mavcut makro hikayenin yanı sıra 1,1240 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 1,1300 ve 1,1340 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede aşağı yönlü hareketlerde ise 1,1200 seviyesi izlenecek olup, 1,1150 seviyesi önemli destek konumundadır.

GBPUSD: Parite Kritik Direncinde...

GBPUSD paritesi doların dünya genelinde zayıf seyir izlemesinden beslenmeye devam ediyor. Dün İngiltere'de Temmuz imalat üretimi verileri beklentileri karşılayamazken, sanayi üretimi verilerinde ise olumlu bir tablo görüldü. Gün içerisinde paritede zaman zaman gevşeme eğilimi görülse de, günün ikinci yarısında konuşması takip edilen İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney Ağustos ayında atılan para politikası kararlarına ilişkin kararlı duruşu paritenin toparlanmasına yardımcı oldu.

Teknik olarak bakıldığında 50 günlük hareketli ortalama üzerinde kazançlarını hızlandıran GBPUSD, yeni günde 1,3360 seviyesi üzerinde destek bulmuş görünmekte. Bugün paritede yükselişlerin devam edebilmesi için 1,3360 seviyesinin üzerinde görebileceğimiz hareketler pariteyi 1,3500 seviyesine taşıyabilir. Paritede kar satışlarının görülmesi durumunda 1,3220 seviyesi ana destek seviyesi olarak izlenebilir.

USDJPY: Zayıf Görünüm Devam Ediyor...

Teknik olarak bakıldığında USDJPY'de 50 günlük hareketli ortalama önemini korurken, aşağı yönlü baskı bu seviyeye tutunmaya devam etti. Yeni günde de bu seviye üzerinde tutunma çabasının görülmemesi durumunda paritede zayıf doların etkisiyle gevşeme eğilimi görülebilir. Paritede aşağı yönlü eğilimin devam etmesi durumunda 100,90 ve 100,00 seviyesi izlenebilecek destek seviyeleridir. Paritede toparlanma hareketinin devam edebilmesi için 101,90 direnci önem arz etmekte olup, yükselişlerde 102,80 seviyesi hedeflenebilir.

USDTRY: 2,9300 Seviyesine Yerleşti...

USDTRY paritesinde veri akışının sakin olması nedeniyle teknik seviyelerin ön planda olduğu bir gün geride bırakıldı. Gün içerisinde dalgalı seyrin görüldüğü USDTRY paritesinde 2,9300 seviyesi etrafındaki yön arayışı dikkatleri çekti.

Teknik olarak bakıldığında paritede toparlanma eğiliminin görülebilmesi için 2,9300 seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup, yükselişlerde 2,9460 ve 2,9600 seviyesi izlenebilir. USDTRY paritesi için 2,9300 seviyesinin aşağısına görülebilecek sarkmalarda, 2,9080 ve 2,8920 seviyelerine doğru satış baskısı görülebilir

Altın: Sınırlı Kar Satışları Görüldü...

Altın doların dünya genelinde zayıf seyir izlemesinden beslenmeye devam ediyor. Dün zayıf dolar fiyatlamasına rağmen , sınırlı da olsa kar satışlarının görüldüğü Altın fiyatlarında 1345 seviyesi önem arz ediyor.

Teknik olarak bakıldığında Altın'da bugün 1345 seviyesi etrafındaki seyri altının yön arayışı için belirleyici olacaktır. Bugün Altın'da 1345 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz durumunda yükselişlerde sırasıyla 1355 ve 1365 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Altında kar satışlarının görülmesi durumunda ise 1335 ve 1325 seviyeleri önemini korumaya devam etmektedir.

Brent Petrol: Kazançlar Korunamadı...

Suudi Arabistan ve Rusya cephesinden gelen piyasalarda fiyat istikrarının sağlanmasına yönelik açıklamalar petrol fiyatlarında hareketlilik yaratmaya devam etti. Teknik olarak bakıldığında satışlarını 47,00 seviyesine kadar taşıyan Brent Petrol, 47,00 seviyesinden tepki verdi. Özellikle kısmen tepkilerin güçlü olması halinde 49,00 seviyelerine doğru yükseliş sağlayabilir. Brent'in 47,00 seviyesinde gevşemesi halinde ise; 46,00 ve 45,30 seviyelerine doğru geri çekilme görülebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel EURUSD: Zayıf Dolardan Destek Almaya Devam Ediyor... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ta meydana gelen deprem sonrası Kadışehri'de vatandaşlar geceyi dışarıda geçirecek
    21:58 Tokat'ta meydana gelen deprem sonrası Kadışehri'de vatandaşlar geceyi dışarıda geçirecek

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından Yozgat'ın Kadışehri ilçesinde yaşayan vatandaşlar, evlerinin bahçelerinde ve uygun arazilerde geceyi geçirmeye hazırlanıyor. Deprem nedeniyle panik yaşayan vatandaşlar, sokaklara çıkarak ateş yakıyor ve geceyi dışarıda geçireceklerini belirtiyor. Vali Mehmet Ali Özkan, evlerinin bahçesinde geceyi geçirecek olan vatandaşları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletiyor. Vatandaşlar ise deprem sonucunda evlerinde hasar olduğunu ve tavanların kırıldığını ifade ediyor.


Advertisement