Ev Hanımları Açılan Sergiden Gelir Elde Ediyor - Son Dakika
Güncel

Ev Hanımları Açılan Sergiden Gelir Elde Ediyor

Şarköy Halk Eğitimi Merkezi'nin 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılında gerçekleşen kurslarına katılan kursiyerlerin yaptığı ürünler Şarköy Belediye Düğün Salonunda sergilendi.

05.06.2013 02:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şarköy Halk Eğitimi Merkezi'nin 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılında gerçekleşen kurslarına katılan kursiyerlerin yaptığı ürünler Şarköy Belediye Düğün Salonunda sergilendi. Çoğunluğu ev hanımı olan kursiyerlerin yaptığı ürünlere ilgi büyük oldu. Ev hanımları yaptıkları ürünlerin satılmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney, Belediye Başkanı Süleyman Altınok tarafından açılışı yapılan sergi öncesi, kursiyerlere belgeleri verildi.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hasan Hüseyin Elverişli 8 ayda toplam 101 kurs açtıklarını belirterek "47 adet sosyal kültürel kurs, 54 adet meslek kursu açtık. Bu kurslarımıza toplam 2 bin 300 kursiyer katıldı. Kursiyerlerimizin 855'i erkek, 1445'i kadından oluşuyor. Bir merkez olmak üzere 20 kursumuzu köy ve beldelerimizde açtık. Şarköy Belediyesi Düğün Salonunda; El Nakışları, Makine Nakışları, Ahşap Boyama, Ahşap Şekillendirme, Tezhip, Ebru, Örme ve Düğümlü Takılar ile Aile Eğitimi Kurslarında yapılan çalışmalar sergileniyor." İfadesinde bulundu.

Şarköy'de açılan kurslara 8 yıldır devam ettiğini, ifade eden ev hanımı Cemile Turunç (50) "Dört çocuğum var, bunlardan üçü kız, hepsinin çeyizlerini buradan öğrendiklerimle tamamladım. Sekiz yıl boyunca farklı kurslara gittim. Son gittiğim kurs ise ebru kursu oldu. Burada yaptığım ürünleri satma imkanımız da var. Ev hanımları boş vakitlerini bu kurslara katılarak değerlendirebilir." İfadesinde bulundu.

Ebru Sanatı Usta Öğreticisi Gülay Bektaş Özher, kurslara katılan kadınların daha güzel vakit geçirdiğini ifade ederek "Onların günlük hayatta kullandığı eşyalar üzerine ebru sanatını uygulamalarını öğrettik. Ev hanımlarımız burada ürettikleri ürünleri satabiliyor, ek bir gelir elde edebiliyor. İlçemiz turistik bir yer olduğu için ürettiklerini daha kolay satma imkanı var." dedi.

Ev hanımı Nuriye Bilen, ahşap kursuna katıldığını ifade ederek sergide 4 çalışmasıyla yer aldığını belirterek "Yaptığım üç boyutlu Kuleli Askeri Lisesi, köy evi gibi eserlerimi sergide ilgilenenlerin beğenisine sundum. Geçen yıl yaptıklarımı satmıştım, bu yıl da alıcı çıktığında satacağım" dedi.

Emekli kursiyerin yaptığı Bindallı giysisi de büyük ilgi gördü. Kaymakam Zekeriya Güney ile Belediye Başkanı Süleyman Altınok'un Atatürk'ün üç boyutlu yapılan resimlerinden ayırttığı öğrenildi.

Sergide yer alan çalışmalar 200 TL ile 3000 TL arasında fiyatlarla alıcı buluyor.

(Y)

05.06.2013 02: 02: 16

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ev Hanımları Açılan Sergiden Gelir Elde Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement