Konut Kredisi Faizleri Yüzde 1'in Altına İndi - Son Dakika
Ekonomi

Konut Kredisi Faizleri Yüzde 1'in Altına İndi

Merkez Bankası'nın 0.75 puanlık faiz indiriminin ardından konut kredisi faizleri yüzde 1'in altına düştü.

26.06.2014 15:45  Güncelleme: 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkez Bankası'nın 0.75 puanlık faiz indirimi kararı tüketicilere yansımaya başladı. Konut kredisi faizleri yüzde 1'in altına düştü.

Yüzde 1’in altında kredi veren bankalardan Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) başlattığı kampanyada 120 aya kadar konut kredilerinde faizi yüzde 0,94’e düşürdü.

Deniz Bank da kredi faizlerini yüzde 1.01’den 0.97’ye çekti.

300 AY VADELİ KREDİ

300 ay vadeye kadar konut kredisi kullanma fırsatı sunan bankanın 180 ay vadeli oranı yüzde 1.03’ten yüzde 1’e, 300 ay vadeli oranı ise yüzde 1.04’den yüzde 1 ‘e düştü.

Bankanın faiz oranlarının 2014 yılı içindeki seyri ise şu şekilde devam etmişti. 120 ay vadeli oranlar önce Şubat ayında yüzde 1,04’e inmiş, ardından yeniden yükselme eğilimine girerek, Mart ortalarında yüzde 1.19’ a kadar çıkmıştı.

TAHVİL FAİZLERİNDEKİ DÜŞÜŞ ETKİLİ

Merkez Bankası, son toplantısında faizi 0,75 baz puan indirdi. Böylelikle son 2 toplantıda faiz 1,25 puan düşürüldü.10 yıllık tahvil faizi de ilk çeyrekte yüzde 11’den yüzde 8,6’ya geriledi.

Faizlerdeki bu düşüş bankların sattıkları kredi faizlerini de düşürmelerine olanak sağladı.

İPOTEKLİ KONUT SATIŞLARI SERT DÜŞTÜ

TÜİK verilerine göre konut satışları Mayıs ayında bir önceki yıla göre yüzde 12,5 düşerken, banka kredisiyle ipotekli satışlarda ise düşüş yüzde 34 olmuştu.

Merkez Bankası'na hükümet ve iş çevrelerinden yapılan "faiz indir" çağrısının bir nedenin de konut sektöründe yavaşlamanın önüne geçmek olduğu biliniyordu.

Kaynak: Bigpara

Konut Kredisi Faizleri Yüzde 1\'in Altına İndi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Konut Kredisi Faizleri Yüzde 1'in Altına İndi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • ALİ OSMAN ŞENGUL: fabrikalar satıldı inşaata paralar yatırıldı üretim yok tüketim hat safhada, çocuklarımızın geleceğini sattık 23 15 Yanıtla ALİ OSMAN ŞENGUL: SAYIN ÖZEL, ÖRNEK VEREYİM BENİM ÇEVREMDE KÜTAHYA ŞEKER PARA BASIYOR, KÜTAHYA AZOT PARA BASIYOR, ETİ GÜMÜŞ PARA BASIYOR, TUNÇBİLEK PARA BASIYOR YETTİMİ 0 0
  • ALOS: TÜRKİYEYİ BATIRACAK OLAN BU İNŞAATLARDIR. 21 10 Yanıtla
  • bravo: otomotiv ve inşaat yoksa ekonomi de yoktur ekomomi yoksa millet te yoktur 11 4 Yanıtla
  • ALİ OSMAN ŞENGUL: SAYIN ÖZEL, ÖRNEK VEREYİM BENİM ÇEVREMDE KÜTAHYA ŞEKER PARA BASIYOR, KÜTAHYA AZOT PARA BASIYOR, ETİ GÜMÜŞ PARA BASIYOR, TUNÇBİLEK PARA BASIYOR YETTİMİ 0 0 Yanıtla
  • CarrefourSA ile Tez Koop İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı
    10:29 CarrefourSA ile Tez Koop İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı

    CarrefourSA Sabancı Ticaret Merkezi AŞ ile Tez Koop İş Sendikası arasında, yaklaşık 8 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşme kapsamında tüm ücretlere birinci yıl için yüzde 58 artış yapıldı ve aylık çıplak ücretlere kıdeme göre 350 ila 1450 lira arasında kıdem zammı eklendi. Ayrıca, çalışanlara kıdemleri dikkate alınarak birinci yılda yapılan ücret zammı yüzde 61 ile yüzde 69 arasında oldu. Sözleşmenin ikinci ve üçüncü yıllarında ise çalışanlara yıllık enflasyon oranında ücret zammı uygulanacak. Sözleşmeyle birlikte çalışanların sosyal haklarında da önemli artışlar yapıldı, her ay 1000 lira gıda yardımı yapılacak ve diğer sosyal yardımlar da artırıldı.

  • İzmit Belediyesi Filosuna 4 Yeni Çöp Kamyonu Ekledi
    10:29 İzmit Belediyesi Filosuna 4 Yeni Çöp Kamyonu Ekledi

    İzmit Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesine 4 yeni çöp kamyonu ekledi. Araç filosunu güçlendiren belediye, toplam araç sayısını 222'ye çıkardı.

  • ASO Başkanı Seyit Ardıç, ASO Teknopark AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden seçildi
    10:25 ASO Başkanı Seyit Ardıç, ASO Teknopark AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden seçildi

    Ankara Sanayi Odası (ASO) Teknopark AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığına ASO Başkanı Seyit Ardıç yeniden seçildi. ASO Teknopark AŞ Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda Ardıç, oy birliğiyle tekrar başkan seçildi. Ayrıca, Mehmet Cansız ASO Teknopark AŞ Genel Müdürlüğü görevine atandı.

  • İpsala Organize Sanayi Bölgesi'nde Altyapı Çalışmaları Devam Ediyor
    10:15 İpsala Organize Sanayi Bölgesi'nde Altyapı Çalışmaları Devam Ediyor

    İpsala Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) tarıma dayalı, yenilikçi ve yeşil sanayinin hayata geçeceği fabrikaların yapım çalışmaları hız kesmeden sürüyor. İpsala Sınır Kapısı'na 5 kilometre mesafede 350 dönüm alan üzerine kurulacak olan OSB'de üretimin bu yıl başlaması planlanıyor. Bölgenin dolması halinde ise genişleme potansiyeli 750 dönüme kadar çıkabilecek.

  • TEI, yerli ve milli havacılık motorlarının tip sertifikasyonu için gerekli olan TOO'yu aldı
    10:11 TEI, yerli ve milli havacılık motorlarının tip sertifikasyonu için gerekli olan TOO'yu aldı

    Eskişehir'de kurulu TUSAŞ Motor Sanayi AŞ'nin (TEI), yerli ve milli havacılık motorlarının tip sertifikasyonu için gerekli olan 'Tasarım Organizasyonu Onayı'nı (TOO) almaya hak kazandığı bildirildi. TEI, Türkiye'de sivil havacılık motorları sertifikasyonuna yönelik TOO onayı alan ilk şirket oldu. GÖKBEY Helikopteri'ne güç verecek Türkiye'nin ilk milli helikopter motoru TEI-TS1400'ün uluslararası sivil sertifikasyon süreci de TOO sonrasında tamamlanacak.

  • Kuşadası Belediye Başkanı Turistik Çarşılarda Esnafı Ziyaret Etti
    10:05 Kuşadası Belediye Başkanı Turistik Çarşılarda Esnafı Ziyaret Etti

    Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Grand ve Orient Bazaar'ı ziyaret ederek esnafa 'hayırlı sezonlar' dileğinde bulundu. Başkan Günel, turist sayısında ve kruvaziyer gemisi sayısında artış beklediklerini belirtti.

  • Bozüyük Belediye Başkanı Yeni Sanayi Sitesi Esnafını Ziyaret Etti
    10:05 Bozüyük Belediye Başkanı Yeni Sanayi Sitesi Esnafını Ziyaret Etti

    Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Yeni Sanayi Sitesi esnafını ziyaret ederek, talepleri ve beklentileri dinledi. Ayrıca ETİ Fabrikası'nı ziyaret ederek, fabrika personeli ile bir araya geldi.


Advertisement