Ev Kadınlarına "Akılcı İlaç" Kullanımı İçin Eğitim - Son Dakika
Güncel

Ev Kadınlarına "Akılcı İlaç" Kullanımı İçin Eğitim

Ev Kadınlarına "Akılcı İlaç" Kullanımı İçin Eğitim

Bağcılar, Esenler ve Güngören'deki 42 ev kadınına akılcı ilaç kullanımı eğitimi verildi.

18.03.2015 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar, Esenler ve Güngören'deki 42 ev kadınına akılcı ilaç kullanımı eğitimi verildi. Eğitimle, kadınların, çevresindekilerin bilinçsiz ilaç kullanımını en aza indirmeye çalışması amaçlanıyor. Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde verilen eğitim sonunda kadınlara sertifika verildi.

Kadınların eğitiminde görev alan Yeni Yüzyıl Üniversitesi Eczacılık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuz Özyaral, "Ya genç kuşakları eğiterek bilinç sağlamak gerekiyor ya da kadın akran eğitimi yaparak topluma direkt giriş yapmak gerekiyor. Biz de kadınlar vasıtasıyla topluma yayılmayı istiyoruz" diye konuştu.

Akılcı ilaç kullanımı eğitimi alan ev kadınlarından Sebahat Cesur da, aldığı eğitimle gereksiz ilaç kullanımını engelleyeceklerini belirterek, aldığı eğitim hakkında bilgi verdi.

Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Yaser Müslümanoğlu da, "İlaçları daha etkin kullanabilmek, boşa ilaç kullanımını engellemek açısından, komşu ortamında 'Şu ilacı kullanalım' diye yanlış işleri engellemek açısından güzel bir toplantı oldu. Siz de kendi bulunduğunuz çevrelerde bu eğitime devam edeceksiniz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından eğitim alan kadınlara sertifikaları verildi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ev Kadınlarına 'Akılcı İlaç' Kullanımı İçin Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement