Ev Kadınlarını Rahatlatacak Proje - Son Dakika
Güncel

Ev Kadınlarını Rahatlatacak Proje

Ev Kadınlarını Rahatlatacak Proje

Adana Genç İşadamları Derneği tarafından eğitime kazandırılan AGİAD Ortaokulu öğrencilerinin Teknoloji Tasarım ve Resim Sergisi açıldı.

22.05.2015 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Genç İşadamları Derneği tarafından eğitime kazandırılan AGİAD Ortaokulu öğrencilerinin Teknoloji Tasarım ve Resim Sergisi açıldı. Açılışı AGİAD Başkanı Sefa Noyaner'in de katılımıyla yapılan sergide, ortaokul öğrencisi Sedef Ülke'nin Ankara'da sergileme hakkı kazanan "Yağmurlu havada çamaşırların ıslanmasını önleyen" projesi ilgi odağı oldu.

AGİAD Ortaokulu öğrencilerinin, öğretmenler Neveser Tüfekçioğlu, Nurhan Bozdoğan, Beyza Seyidoğlu ve Fatma Unur rehberliğinde yıl boyu sürdürdükleri çalışmalar sonucunda oluşan serginin açılışı Sefa Noyaner ve Okul Müdürü Mehmet Demiryürek'in de katılımıyla yapıldı. Okulda, yönetici ve öğretmenler tarafından sıcak biçimde karşılanan, onlarla birlikte kahvaltı yapan AGİAD Başkanı Sefa Noyaner, "AGİAD olarak, Türk milli eğitimine böyle bir değerli eser kazandırdığımız için kıvanç duyuyoruz. Bu konuda Türkiye'deki ender sivil toplum örgütlerinden olduğumuzu biliyoruz. Eğitime kazandırdığımız bu okulda, araştırıcı, çevreye ve sorunlara duyarlı, bilimsel çalışmaların önemini kavramış öğrenciler yetiştirildiğini görmek bizi çok mutlu etti. Bu eğitimi sağlayan okul yönetici ve öğretmenlerimizi kutluyorum" dedi.

Veliler ve davetliler tarafından beğeniyle izlenen sergide en büyük ilgiyi ise 8-S sınıfı öğrencisi Sedef Ülke'nin Ankara'da sergileme hakkı kazanan "Yağmurlu havada çamaşırların ıslanmasını önleyen" SENKUR adını verdiği projesi gördü. Müdür Yardımcısı ve Teknoloji Tasarım öğretmeni Fatma Korkmaz, projenin Ankara'daki sergi ve yarışmaya katılacağını bildirirken AGAİD Başkanı Sefa Noyaner de öğrencinin Ankara'ya gidiş geliş masraflarının dernek tarafından sağlanacağını kaydetti.

ÇAMAŞIRLAR NASIL ISLANMIYOR

Sedef Ülke'nin SENKUR isimli projesi, ev kadınlarının önemli sıkıntılarından olan "Yağmurlu havada çamaşır asma" kaygısına çözüm getiriyor. SENKUR'da mekanizma; yağmur sensörü vasıtasıyla yağmuru algılayınca çamaşırları balkonun iç kısmına alıyor. Bu sırada vantilatörler devreye girerek çamaşırları kurutmaya devam ediyor. Mekanizma, yağmur durunca çamaşırları tekrar dışarıya alıyor. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ev Kadınlarını Rahatlatacak Proje - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement