Ev Sahibi Olanlar Sevinçten, Olmayanlar Üzüntüden Gözyaşları Döktü - Son Dakika
Güncel

Ev Sahibi Olanlar Sevinçten, Olmayanlar Üzüntüden Gözyaşları Döktü

Ev Sahibi Olanlar Sevinçten, Olmayanlar Üzüntüden Gözyaşları Döktü

Toplu Konut İdaresi tarafından ’Emekli Grubu Konut Projesi’ için Afyonkarahisar’da yaptırılacak konutlar için kur’a çekimi yapıldı.

27.01.2016 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toplu Konut İdaresi tarafından 'Emekli Grubu Konut Projesi' için Afyonkarahisar'da yaptırılacak konutlar için kur'a çekimi yapıldı. Kanlıca Mahallesi-Hıdırlık mevkinde inşa edilecek 300 adet konutlar için 4 bin 588 emekli başvuruda bulununca, kur'a çekimin de sevinenler olduğu gibi üzülenler de oldu. '

Büyük heyecana sahne olan ve noter huzurunda yapılan kur'a çekimi Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Kur'ada ismi çıkan emekliler adeta sevinç gözyaşlarına boğulurken, mutlu haberi telefonlarına sarılarak yakınlarıyla paylaştı. Mutluluğun yanı sıra hüznün de yaşandığı kur'a çekiminde ismi çıkmayan emekliler ise üzüntü yaşadı. 1 Kasım Genel Seçimlerinde vaat ettiği projeleri bir bir yerine getirmeye başlayan hükümet, emeklilere yönelik toplu konut projesi çerçevesinde ilk etapta, 17 ilde 4 bin 354 konutun yapılacağını açıklamıştı. 2+1 şeklinde planlanan konutlar için ön talep başvuruları 9-30 Aralık 2015 tarihleri arasında Halk Bankası yetkili şubelerine yapıldı. 300 adet konut için 4 bin 588 emeklinin başvuruda bulunduğu bildirilmişti. Kurada adı çıkmayan emeklilerin ödedikleri 500 lira başvuru bedeli ise kendilerine iade edilecek. Konut belirleme kurasını takiben hak sahibi emeklilerle sözleşme imzalanacağı aktarıldı.

KURADA ADI ÇIKANLAR SEVİNÇ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Kur'a çekimine Vali Yardımcısı Mehmet Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, TOKİ Uzmanı Proje Sorumlusu H. Hüseyin Çelik, Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege ve çok sayıda emekli vatandaş katıldı. Kur'a çekimi öncesi kısa bir konuşma yapan Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege, projenin hayata geçmesinde büyük emekleri olan başta Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, TOKİ Başkanı Ergün Turan'a, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na, milletvekillerine, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner'e ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a teşekkür etti.

Konuşmasının sonunda Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın 'ev sahibi olmayan emekli kalmayacak' sözünü hatırlatan Ahmet Ege, konutların devamının geleceğini ifade etti.

Kur'a çekik töreninde adları çıkan vatandaşlar sevinç çığlıkları atarken, mutluluk gözyaşları döktüler. Ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşayan vatandaşlar hemen telefonlara sarılarak sevinçlerini yakınları ile paylaştılar. Kur'ada adı çıkmayan vatandaşlar da yine gözyaşlarına boğuldular. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ev Sahibi Olanlar Sevinçten, Olmayanlar Üzüntüden Gözyaşları Döktü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement