Ev ve Bileziklerini Satıp, Kredi Çekerek Okul Yaptırdılar - Son Dakika
Güncel

Ev ve Bileziklerini Satıp, Kredi Çekerek Okul Yaptırdılar

Ev ve Bileziklerini Satıp, Kredi Çekerek Okul Yaptırdılar

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde Naciye Düzen iki çocuğu ile birlikte 12 derslikli ilkokul yaptırdı.

15.09.2014 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde Naciye Düzen iki çocuğu ile birlikte 12 derslikli ilkokul yaptırdı. Düzen okul için evini, kızı emekli öğretmen Suna Tekin bileziklerini sattı, oğlu nükleer fizik profesörü Oktay Tekin ise bankadan kredi çekti. Açılışı törenle yapılan 12 derslikli Naciye-Suna-Oktay Tekin İlkokulu'nun ilk ders zilini ise Naciye Düzen çaldı.

Daha önce de bir anaokulu yaptıran örnek ailenin yaptırdığı okulun açılış törenine Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Belen Kaymakamı ve İskenderun Kaymakam Vekili Abdulaziz Aydın, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Naciye Düzen, Suna Tekin ve Oktay Tekin ile öğrenciler, veliler ve davetliler katıldı.

Törende konuşan Lekesiz, ilkokulun ev ve bilezik satılıp, bankadan kredi çekilerek yaptırıldığını belirterek şunları söyledi:

"Naciye Hanımefendi eşini kaybettiğinde kızları Suna Hanım henüz ortaokulda ağabeyi Oktay Bey liseli yılların başındaydı. Naciye teyze Anadolu'da birçok örneğini gördüğümüz gibi çocuklarını muhtaç etmemek için gecesini gündüzüne katıp dikiş dikip çocuklarını okutmaya çalışan ve 'Bizim çocuklarımız okursa daha güçlü bir Türkiye müreffeh bir Türkiye olur' diye zamanından rahatından sağlığından feragat eden bir teyzemiz. Emekleri boşa gitti mi? Çok şükür boşa gitmemiş kızı Suna hanımefendi öğretmen olmuş şimdi emekli. Oğlu Oktay Bey de okumuş profesör doktor olmuş Amerika'da hala çalışmalarına devam ediyor. Bu aile evlerini satarak ellerinde avuçlarında ne varsa bu okulu yaptı. Suna Tekin hanımefendi dikkat ederseniz kolunda bir tane bilezik yok. Bileziklerini satarak yaptı. Değerli hocamız Prof. Dr Oktay Tekin Beyefendi de maaşından biriktirdikleri ile katkıda bulundu. Yetmedi kredi çekti onunla yaptırdı. 'Maaşımdan nasıl olsa öderim' dedi. Bu üç değerli insana içten yürekten gönülden teşekkür ediyorum."

İLK ZİLİ NACİYE TEYZE ÇALDI

Vali Lekesiz'den sonra birer konuşma yapan Milletvekili Orhan Karayasar ile Kaymakam Abdulaziz Aydın da aileye teşekkür etti. Lekesiz daha sonra Naciye Düzen, Suna Tekin ve Oktay Tekin'e teşekkür plaketi verdi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Naciye Düzen zili eline alarak Naciye-Suna-Oktay Tekin İlkokulu'nun ilk ders zilini çaldı. Çok mutlu olduğunu söyleyen Düzen, daha sonra gezdiği sınıflarda öğrencilerle birlikte sıralara oturdu. - İskenderunhatay

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ev ve Bileziklerini Satıp, Kredi Çekerek Okul Yaptırdılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • UKKUS;: İŞTE ' İNSAN ' TARİFİNİN ÖZETİ. . . . . 1 0 Yanıtla

Advertisement