Ev Yapılmayınca Benzin Döküp Kendisini Yakmak İstedi - Son Dakika
Güncel

Ev Yapılmayınca Benzin Döküp Kendisini Yakmak İstedi

Ev Yapılmayınca Benzin Döküp Kendisini Yakmak İstedi

Bingöl’de valilik tarafından kendisine ev yapılmasını isteyen bir vatandaş, talebi yerine getirilmeyince benzin döküp kendisini yakmak istedi.

07.05.2015 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl'de valilik tarafından kendisine ev yapılmasını isteyen bir vatandaş, talebi yerine getirilmeyince benzin döküp kendisini yakmak istedi. Oturduğu barakada, eşi ve kendisini eve kilitleyip intihar girişiminde bulunan vatandaş, kendisine söz verilmesi üzerine eylemden vazgeçti.

Edinilen bilgilere göre olay, bugün sabah saatlerinde Bingöl merkez Ekinyolu köyünde meydana geldi. Evli ve 3 çocuk babası Mehmet Kılıç'ın, ikamet ettiği ev, 2003 yılında meydana gelen depremde yıkıldı. Bunun üzerine köylüler tarafından Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait bir lojmana yerleştirilen Kılıç, derme çatma evde hayatını ikame ettirmeye başladı.

EVİ YAKMAK İSTEDİ

3 çocuğuyla birlikte oturduğu evde kalamadığını ve maddi sıkıntılardan dolayı ev alamadığını belirten Kılıç'a köy tüzel kişiliği tarafından arsa temin edildi. İşsiz olan ve maddi sıkıntıları bulunan Kılıç, kendi imkanlarıyla ev yapamayınca Bingöl Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan destek istedi. Dönemin Valisi Mustafa Hakan Güvençer tarafından kendisine söz verildiği ve bunca zamanda ev yapılmadığını savunan Kılıç, eşini de eve hapsederek, elindeki benzin şişesiyle kendisini yakacağını duyurdu.

JANDARMA GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI

Köylülerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen jandarma, çevrede güvenlik önlemi aldı. Olası durumlara karşı itfaiye ve sağlık ekiplerinin hazır bekletildiği köyde, Kılıç'ı ikna etmek için köy muhtarı ve yakınları çağrıldı. Tüm çabalara rağmen ikna edilemeyen vatandaş, valinin köye gelmesini istedi. Sık sık 'kendimi yakacağım bana verilen sözler tutulmadı' şeklinde sitem eden Kılıç, köye gelen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yunus Bulmuş tarafından ikna edildi.

Ev yapımında kendisine yardım edileceği sözü alan Kılıç, kapıyı açarak dışarıya çıktı. Sağlık ekipleri tarafından kontrolleri yapılan Kılıç, daha sonra ifadesi alınması için jandarmaya götürüldü.

Yaşananlara yönelik bilgi veren köy muhtarı Mehmet Erdoğan'ın Kılıç'ın tek istediği ve sorunun ev olduğunu söyledi. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ev Yapılmayınca Benzin Döküp Kendisini Yakmak İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement