Evcilmen, "Belediyecilikte Cinayet İşleniyor" - Son Dakika
Yerel

Evcilmen, "Belediyecilikte Cinayet İşleniyor"

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin kasım ayı olağan genel kurulu gerçekleştirildi.

12.11.2013 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin kasım ayı olağan genel kurulu gerçekleştirildi. Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Konuksever Mahallesi'ne yapılması planlanan AVM'nin oy çokluğuyla kabul edilmesinin ardından "Belediyecilikte cinayet işleniyor" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun, Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım ve meclis üyeleri katıldı.

Toplantı öncesi Başkan Mustafa Akaydın, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür Toplantı Salonu'nun adının Hüsnü Karakaş Salonu'nda olarak değiştirilmesini oylamaya sundu. Oylama sonucu salona Hüsnü Karakaş Salonu adı verildi. Toplantıda gündem maddelerinin değerlendirilmeye başlanması ile başladı.

ESPRİLİ TOPLANTI

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın AK Parti meclis üyelerine "AKAP" diye seslenmesinin ardından, AK Parti Meclis Üye Sözcüsü Mürtaza Tamyürek de "Biz CHAP diyor muyuz?" diye karşılık vermesi salonda gülüşmelere neden oldu.

İTİRAZLARIMIZI YAPTIK

Toplantıda gündem maddelerinden 37'inci maddeye gelindiğinde Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Konuksever Mahallesi'ne yapılması planlanan 150 bin metrekarelik AVM'ye karşı olduklarını ve bunun Konuksever Mahallesi'ne olan zararlarını açıkladı. Başkan Evcilmen, AVM'nin kabul edilmesinin ardından "Yaptığımız plan bir ticari taramadır. Buraya kadar her şey çok masum. Yapılması planlanan AVM, Antalya'nın en büyük AVM'si olan 5M Migros'tan 5 kat daha büyüktür. 5M Migros 30 bin metrekare şu an yapılması planlanan AVM 150 bin metrekaredir. Muratpaşa Belediyesi olarak itirazlarımızı yaptık. Yaptığımız itiraz ya okunmadı, ya da es geçildi. Hadi bizim itirazımız değerlendirilmedi. Şehir plancıları odasının da itirazları mı okunmadı? Hiç mi el vicdana gitmedi? Burada bir kamu yararı yoktur. Sermaye yararı vardır. UKOME'nin burayla ilgili 14 metrelik yolun kaldırılmasıyla ilgili trafik sorunu oluşturur yazısı vardır" dedi.

SANMAYIN Kİ BURADA BİTİYOR

UKOME'nin olumsuz görüşünün dikkate alınması gerektiğini belirten Başkan Evcilmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama görüyoruz ki bu dikkate alınmamıştır. Bu ne perhiz, nasıl lahana turşusu? Daha önceki meclis toplantılarında 3 bin metrekareden fazla alana AVM yapılamaz diye sınır getiriyorsunuz. Bu mecliste alanı 3 bin metreyle sınırlıyorsunuz, şimdi 150 bin metrekarelik alana izin veriliyor. Şu an bilinen okunuyor. Emsal 0,9'dan 1.5 çıkarılmıyor. Ayrıcalıklı bir imar hakkı tanınıyor. Çevredeki yapılaşma 3 katlı biz. Yapılacak inşaatın blok boyları serbest bırakılıyor.Gidebildiği kadar gidiyor.Taban kat sayısı tümüyle yok sayılıyor. 5 kat doğal zemin altı bodrum kat ile zemin üstü katlı kapalı otopark hakkı getiriliyor. Otoparkların tümü emsal dışı bırakılıyor. 2 tam kat ticari alan yapılabilecek bodrum kat kazandırılıyor. 80 bin metrekarelik ek hak veriliyor. Yani kazabildiğiniz kadar kaz hakkı tanınıyor. Yeşil alanlar parçalanıyor. Muratpaşa Belediyesi'ni 150 bin metrekarelik alandan diskalifiye ediliyor. Bu meclis buna göz yumuyor.Hepiniz beni iyi anlıyor ama anlamamakta ısrar ediyordunuz. Böyle bir talebi ben getirsem, Murtapaşa Belediyesi getirse, Sağlık Müdürlüğü getirse kabul eder miydiniz? Etmezdiniz. Peki niye bunu kabul ettiniz? 150 bin metrekarelik dev AVM yapılmasının kamu yararı yokken niye kabul ettik. İşte soru işareti bu? Ne için neden kime sorularını kendinize sormak zorundasınız? Ben algılamakta zorlanıyorum. Belediyecilik tarihinin cinayeti işleniyor buruda bugün. Bu konu kapanmıyor yarın da gelecek. Sanmayın ki burada bitiyor. Bitmeyecek."

Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'in konuşmasının ardından daha önce kabul oy kullanmak istediğini açıklayan Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım kararını değiştirerek red oyu verdi.

Öte yandan yapılan oylamada AK Parti grubu, MHP grubunun evet oyları 11 oy, CHP'den Kadir Alkış'ın da evet oyu vermesiyle toplam 12 evet oyu olunca komisyondan geldiği şekliyle kabul edildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Evcilmen, 'Belediyecilikte Cinayet İşleniyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement