Evde Beslediği Kerkenezi Doğaya Salınması İçin 550 Kilometre Yol Yapıp Burdur'a Getirdi - Son Dakika
Güncel

Evde Beslediği Kerkenezi Doğaya Salınması İçin 550 Kilometre Yol Yapıp Burdur'a Getirdi

Evde Beslediği Kerkenezi Doğaya Salınması İçin 550 Kilometre Yol Yapıp Burdur\'a Getirdi

Ankara'da oturan 33 yaşındaki Emre Etik, 1 yıldır evde beslediği küçük kerkenez türü yırtıcı kuşu, tedavisinin yapılıp doğaya salınması amacıyla Burdur'daki Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi'ne getirdi.

20.07.2015 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'da oturan 33 yaşındaki Emre Etik, 1 yıldır evde beslediği küçük kerkenez türü yırtıcı kuşu, tedavisinin yapılıp doğaya salınması amacıyla Burdur'daki Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi'ne getirdi.

Ankara'da özel bir firmada çalışan Emre Etik, yaklaşık 1 yıl önce arkadaşları tarafından işyerinin yakınında bulunan küçük kerkenezin tedavisi ve bakımını üstlendi. Kanadı ve ayağından yaralı küçük kerkenezi evinde besleyen Emre Etik, evde beslenen bir karganın yabanileştirilip doğaya salınmasıyla ilgili bir süre önce basında çıkan haber üzerine Burdur'daki Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi'ne getirme kararı aldı. Otomobiliyle yola çıkan Emre Etik, kafes içersine koyduğu küçük kerkenezi rehabilitasyon merkezi sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca'ya teslim etti.

'550 KİLOMETRE YOL YAPTIM'

Arkadaşlarının bulduğu küçük kerkenezi kendisine getirdiğini anlatan Emre Etik, "Hem kanadından hem tırnaklarından yaralıydı. Tedavisini ve bakımını üstlendim. Daha sonra yabani kuş beslemenin yasak olduğunu öğrendim. Ne yapabiliriz diye düşündük. Biraz araştırdık. Geçen günlerde evcilleşen bir karga haberi okudum. ve buraya ulaştım. Yaklaşık 550 kilometre yol yaptım" dedi.

'GÜZEL BİR DAVRANIŞ'

Doğada bulunması gereken bir hayvanın evcilleştirilmesinin yanlış olduğuna vurgu yapan Veteriner Hekim Öztürk Sarıca da şunları söyledi:

"Emre beyin bir duyarlılık içerisinde sakat ve yaralı bir kuşu alıp sağlığına kavuşturması ve daha sonra bunun yasak olduğunu öğrenip bize ulaştırması güzel bir davranış. Tüm Türkiye'de, tüm dünyada yaban hayvanları doğada, olması gereken yerde bırakılsın ve evlerde beslenen yaban hayvanları da ilgili rehabilitasyon merkezlerine ulaştırılsın ve doğaya salınarak bir an evvel özgürlüğüne kavuşturulsun istiyorum."

'KANAT HAREKETLERİ ÇALIŞACAK'

Küçük kerkenezin yanlış kaynamadan dolayı sağ kanadını yeterince kullanamadığını aktaran Öztürk Sarıca şöyle devam etti:

"Yeterince kullanabilmesi için bir süre uzun uçuşlara ihtiyacı var. Kafese aldık. Burada bir süre çalışacak, kanat hareketleri artacak. Daha sonra daha büyük bir kafese alacağız. Ayağının birindeki pençe ve tırnakları eksik olduğu için avlanma konusundaki sıkıntısını, besinleri tutma ve parçalama sıkıntılarını da önümüzdeki günlerde göreceğiz ve ona göre doğal hayata kazandırıp kazandıramayacağımıza karar vereceğiz." - Burdur

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Evde Beslediği Kerkenezi Doğaya Salınması İçin 550 Kilometre Yol Yapıp Burdur'a Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement