Evde Çocuk Bakan da Sigortalanacak - Son Dakika
Ekonomi

Evde Çocuk Bakan da Sigortalanacak

Ev hizmetindekilerin sigortalı çalıştırılması hakkında tebliğ bugün Resmi Gazetede yayınlandı. Artık ev temizliği yapan da, çocuk bakan da zorunlu sigortalı sayılacak.

01.04.2015 10:59  Güncelleme: 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ev hizmetlerinde çalışanlar, çocuk bakanlar zorunlu sigortalı olacak. Daha önce 6552 sayılı torba yasa ile getirilen 5510 sayılı kanunun ek 9. maddesi kapsamında ev hizmetlerinde çalışan sigortalılar 1 Nisan 2015 tarihinden itibaren zorunlu sigortalı sayılacak.

RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI

Buna dair Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı 1 Nisan 2015 tarih ve 29313 sayılı tebliğ Resmi Gazetede yayınlandı. Ev hizmetlerinde çalışanlar, evde çocuk bakanlar 1 Nisan 2015 tarihinden itibaren zorunlu sigortalı sayılacak. Buna göre ev hizmetlerinde çalışanlar yapılacak işlemler açısından 10 gün ve daha fazla olanlar ile 10 günden az çalışanlar şeklinde ikiye ayrılacak.

AKRABALAR HARİÇ

Üçüncü dereceye kadar olan akrabalar dışında ev hizmeti nedeniyle işe alınan, aynı evde yaşayanlar sigortalı sayılacak. Bu haktan evinde sigortalı çalıştıran gerçek kişiler yararlanacak. Tüzel kişilikler bu haktan yararlanamayacak.

EN YETKİLİ İSİM ANLATTI

SGK Başkan Danışmanı ve Sosyal Güvenlik Denetmeni Süleyman Demir, ev hizmetlerinde çalışan sigortalıların nasıl ve hangi şartlarda çalıştırılacaklarına ilişkin detayları Haberler.com okurları için yazdı.

Evde Çocuk Bakan da Sigortalanacak
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Evde Çocuk Bakan da Sigortalanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • arif baba: evde cocuk bakımında sigortalı sayılması cok güzel birşey peki bu sigortada pirimi kim yatıracak bakıcı ne kadar ücret alacakaylık eline ne gececek. 8 0 Yanıtla
  • vatandaş: yetmez bu ulkede herkes vatandaşlık vergisi vermeli her yil duzenli olarak. tayyip sana anam babam feda olsun 1 2 Yanıtla
  • mtn: Fazla sigorta zararlidir, looooo 1 0 Yanıtla
  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement