Evde Sağlık, Bakım ve Sosyal Destek Hizmetlerinin İşbirliği İçerisinde Yürütülmesi" Protokolü - Son Dakika
Güncel

Evde Sağlık, Bakım ve Sosyal Destek Hizmetlerinin İşbirliği İçerisinde Yürütülmesi" Protokolü

Kütahya'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve belediye arasında, "Evde Sağlık, Bakım ve Sosyal Destek Hizmetlerinin İşbirliği İçerisinde Yürütülmesi" protokolü imzalandı.

19.04.2016 10:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve belediye arasında, "Evde Sağlık, Bakım ve Sosyal Destek Hizmetlerinin İşbirliği İçerisinde Yürütülmesi" protokolü imzalandı.

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, valilikte yapılan imza töreninde yaptığı açıklamada, bakıma muhtaç vatandaşlara yönelik sağlık, sosyal ve destek hizmetlerinin koordinasyonunun sağlanması için çalışma yürüttüklerini söyledi.

Hizmetlerde aksama yaşanmaması için protokol hazırlandığını aktaran Yılmaz, "İmzalanan işbirliği protokolü ile bakım hizmetlerinin eş güdüm içerisinde, birbirleriyle çakışmadan hizmet götürebilmesi, görülen eksiğin ilgili kurum tarafından giderilmesini amaçlıyoruz." dedi.

Yılmaz, asıl amacın insana hizmet olduğunu bu nedenle de ilgili kurumların bakıma muhtaç vatandaşlara yönelik hizmetlerini sürdürdüğüne işaret ederek, şunları kaydetti:

"Belediyemiz tarafından 2014 yılından beri evde bakım hizmeti veriliyor. Bugün itibariyle 75 aileye temizlik, kişisel bakım ve sağlık kontrolü hizmeti veriliyor. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz 2 bin 706 vatandaşımıza maaş veriyor. Kendilerine bakmakta yetersiz olan 27 engelli vatandaşımız kurum bakımına alındı. Kış sezonu itibariyle uyguladığımız bir proje dahilinde kendisine bakamayacak olan ya da kalacağı yeri olmayan engelli ve yaşlı 124 vatandaşımızın kış mevsiminde otellerde konaklaması sağlandı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından o vatandaşlarımızın giderleri karşılandı."

Evde sağlık hizmetleri

Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından da 2010 yılından beri evde sağlık hizmeti verildiğini anlatan Yılmaz, "2010 yılından bu yana 6 bin 783 vatandaşımıza evde sağlık hizmeti verildi. Bugün itibariyle aktif olarak bin 765 vatandaşımıza evde sağlık hizmeti veriliyor. Hekim ve hemşire arkadaşlarımız eve gidiyor evde sağlık hizmeti verilebiliyorsa veriliyor, eğer evde sağlık hizmeti yetersizse arkadaşlarımız refakatinde ilgili uzmana gidiliyor." diye konuştu.

Daha sonra, "Evde Sağlık, Bakım ve Sosyal Destek Hizmetlerinin İşbirliği İçerisinde Yürütülmesi" protokolü Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Turan ve Halk Sağlığı Müdürü Ali Güvey tarafından imzalandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Evde Sağlık, Bakım ve Sosyal Destek Hizmetlerinin İşbirliği İçerisinde Yürütülmesi' Protokolü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement