Evde Sağlık Hizmetinde Sınır Tanımıyorlar - Son Dakika
Yerel

Evde Sağlık Hizmetinde Sınır Tanımıyorlar

Evde Sağlık Hizmetinde Sınır Tanımıyorlar

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Sağlık Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte Ayvalık Belediyesi Sosyal ve Yardım İşleri Evde Bakım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından anlamlı bir etkinlik düzenlendi.

10.04.2016 10:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Sağlık Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte Ayvalık Belediyesi Sosyal ve Yardım İşleri Evde Bakım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından anlamlı bir etkinlik düzenlendi.

İlçe Merkezindeki Cumhuriyet Meydanında düzenlenen etkinlikte kurulan stantlarda belediye bünyesindeki sağlık ekipleri tarafından vatandaşların ücretsiz şeker ve tansiyonları ölçülürken, bir yandan da yatalak hastalar için gerekli olan hasta bezleri dağıtımı yapıldı.

Vatandaşlara; Belediye Başkanı Rahmi Gençer'in talimatıyla hizmete sokulan Evlerdeki hasta ve yaşlıların bakımlarıyla ilgili bilgiler de verilen etkinliğe ilçe halkının da yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer'in de şeker ve tansiyon ölçümü yaptırdığı öğrenilen etkinlikle ilgili olarak muhabirimize açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, amaçlarının Sağlık Haftası nedeniyle düzenledikleri etkinlikle Ayvalık Belediyesi Sosyal ve Yardım İşleri Evde Bakım Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerinin ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yapmış oldukları çalışmalar hakkında brifing vermek olduğunu kaydetti.

Ayvalık Belediyesi Sosyal ve Yardım İşleri Evde Bakım Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde iki adet hasta nakil ambulansı ve iki adet de evde bakım sağlık hizmeti aracı bulunduğunu ifade eden Bacan, "İhtiyaç sahipleriyle, evinde yalnız yaşayan, muhtaç durumda ve bakıma ihtiyacı olan vatandaşlarımızın her türlü evde bakım hizmetleriyle her türlü kişisel ve ev temizlikleri ekiplerimiz tarafından yapılmaktadır. Yapılan hizmetlerle ilgili Belediye Başkanımız Sayın Rahmi Gençer'e bu yapılan hizmetlerle ilgili gerekli raporlar sunuluyor ev bizlerde ilçemizin dört bir yanındaki evde bakım hizmetine ihtiyaç duyan vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz." dedi.

Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirdikleri etkinlikte; belediye bünyesindeki ATT, Paramedik ve hemşirelerden oluşan sağlık ekipleriyle yapmış oldukları şeker ve tansiyon ölçümlerinde rahatsızlığı bulunan vatandaşları en yakın sağlık kuruluşuna gönderdiklerini kaydeden Belediye Başkan Yardımcısı Bacan, kısa bir süre önce başlayan Evde Bakım Hizmetlerinden bu güne kadar her ay yaklaşık 500 kişiye ulaştığını ve bu sayının her geçen gün artış gösterdiğini de sözlerine ekledi.

Öte yandan; Ayvalık Belediyesi'nin Evde Bakım Hizmetleri kapsamında İzmir başta olmak üzere İstanbul ve Ankara gibi kentlerdeki hastanelere belediye bünyesindeki hasta nakil ambulanslarıyla hasta taşımasının yanı sıra, cenaze defin işlemleri gibi birçok konuda da Ayvalık halkının hizmet verdiği de gelen bilgiler arasında. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Evde Sağlık Hizmetinde Sınır Tanımıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement