Evde Sağlık Hizmetinden Faydalanan Hastalar Ambulans ile Oy Kullanmaya Götürülecek - Son Dakika
Yerel

Evde Sağlık Hizmetinden Faydalanan Hastalar Ambulans ile Oy Kullanmaya Götürülecek

Diyarbakır Valiliği, evde sağlık hizmetinden faydalanan 986 hastadan hareket kısıtlılığı olan 69 kişinin sağlık ekipleri tarafından oy kullanmalarının sağlanacağını belirtti.

26.03.2014 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Valiliği, evde sağlık hizmetinden faydalanan 986 hastadan hareket kısıtlılığı olan 69 kişinin sağlık ekipleri tarafından oy kullanmalarının sağlanacağını belirtti.

Valilikten yapılan açıklamada, 30 Mart 2014'te yapılacak seçimlerde; Diyarbakır ili ve bağlı ilçelerde oy kullanacak, evde sağlık hizmetlerinden faydalanan ve aynı zamanda hareket kısıtlılığı yaşayan vatandaşlara il sağlık müdürlüğü koordinatörlüğünde bir çalışma yapıldığı bildirildi. Açıklamada, " Sağlık Bakanlığı'mızın 11 Mart 2014 tarih ve 4820.3875 sayılı yazıyla valiliğimiz aracılığıyla müdürlüğümüze gönderdiği yazı çerçevesinde sağlık müdürlüğümüz koordinatörlüğünde; kamu hastaneler birliği genel sekreterliği, halk sağlığı müdürlüğü, il ambulans servisi başhekimliğinin katılımıyla ortak bir çalışma programı düzenlenmiştir. Program çerçevesinde Diyarbakır ve ilçelerinde kayıtlı olan toplam 986 hastaya ulaşıldı. Evde sağlık hizmeti alan ve hareket kısıtlılığı olan 69 hasta, sağlık ekiplerince oy kullanmalarının sağlanması talebinde bulunmuştur. Bu hastaların 35 tanesi il merkezinde ikamet emekte olup, Kocaköy'de 2, Eğil'de 5, Ergani'de 16, Silvan'da 4, Bismil'de 2, Kulp'ta 5 hasta ikamet etmektedir. Bu hastalarımızın oy kullanma yerlerine ulaşımları sağlık personeli refakatinde ambulanslar ve hasta nakil araçları ile sağlanacaktır. Hastaların olası bir durumda oy kullanma amacıyla sağlık araç ve personeline ihtiyaç duymaları halinde 444 38 33 numaralı telefonu ücretsiz olarak arayarak bu hizmeti talep etmeleri halinde gerekli hizmet verilecektir" denildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Evde Sağlık Hizmetinden Faydalanan Hastalar Ambulans ile Oy Kullanmaya Götürülecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement