Evden Kaçan Çocuklar, Terör Örgütü Üyeleriyle Buluşmadan Bulundu - Son Dakika
Güncel

Evden Kaçan Çocuklar, Terör Örgütü Üyeleriyle Buluşmadan Bulundu

Evden Kaçan Çocuklar, Terör Örgütü Üyeleriyle Buluşmadan Bulundu

Bursa'da terör örgütünün ağına düşen 14 yaşındaki E.N. ve İzmir'de yaşayan aynı yaştaki arkadaşı B.E.Ö., evden kaçtıktan 3 gün sonra örgüt üyeleri ile buluşacakları sırada bulundu.

08.07.2016 11:55  Güncelleme: 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da yaşayan ve sol bir terör örgütü üyelerinin ağına düşen 14 yaşındaki E.N. adlı kız ile İzmir'de yaşayan aynı yaştaki arkadaşı B.E.Ö. adlı erkek çocuk, iddiaya göre evden kaçtıktan 3 gün sonra, aileleri ve polisin arama çalışmaları sonucu İzmir'in Dikili İlçesi'nde bulundu. Çocukların bulunmamaları durumunda terör örgütü üyeleriyle buluşacakları ileri sürüldü.

KAYIP BAŞVURUSUNDA BULUNDULAR

Bursa'da yaşayan ve hayat dolu bir çocuk olan E.N., iddiaya göre son 6 ay evine kapandı ve eğitimine ara verdi. Sürekli bilgisayar başında vakit geçiren E.N., İzmir'de yaşayan aynı yaştaki arkadaşı B.E.Ö. ile geçen 28 Haziran'da evden kaçtı. Her iki çocuğun da ailesi, çocuklarını bulmak için polise kayıp başvurusunda bulundu.


YEMEK YERKEN BULUNDULAR

E.N.'nin yakınları, sosyal paylaşım sitelerinde çocukların bulunması için yardım çağrısında bulundu. Bu çağrıya İzmir'in Dikili İlçesi'ndeki bir telefoncu cevap verdi. Telefoncunun iki çocuğu Dikili'de gördüğünü söylemesi üzerine, çocukların aileleri de bu ilçeye gitti. Geçen 20 Haziran'da, polis ve ailelerinin aradığı çocuklar, saat 19.00 sıralarında yemek yerken polis tarafından bulundu.


AİLELERİNE TESLİM EDİLDİ

Poliste ifadelerine başvurulan çocuklar ailelerine teslim edildi. Çocuklardan E.N.'nin annesi N.N., kızının sol bir terör örgütü üyeleri tarafından kandırıldığını, bulunmamaları durumunda da bu kişilerle buluşabileceklerini iddia etti. Son zamanlarda kızındaki değişimleri fark ettiğini kaydeden anne N.N., "Kızım gitmeden önce 'Geri geleceğim, grupla geleceğim, bizi merak etmeyin' yazılı bir not bırakmış. Bunu görünce paniğe kapıldım. Ankara'daki patlamadan çok etkilenmişti. İnternetten çocuk cezaevlerini araştırmış. Bunları sonra gördük. Polise gidip kızımın teröristler tarafından kandırılmış olabileceğini söyledim. Hayat doluydu sporla ilgilenirdi, bu yaştaki çocukları kolaylıkla kandırabilirler. Son zamanlarda internette çok fazla vakit harcıyordu. Sosyal bir çocuk olan kızım son 5-6 aydır eve kapandı ortaokul son sınıfta eğitim görüyordu ve eğitimini bıraktı. Belli ki örgüt ağına düşürmüş. Hayatın gerçeklerinin farkında değil, kızımın hayatını mahvetmek isteyenlerin bulunup cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Evden Kaçan Çocuklar, Terör Örgütü Üyeleriyle Buluşmadan Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement