Eve Dönüş Dizisi Türkiye'de İlklere İmza Atıyor - Son Dakika
Güncel

Eve Dönüş Dizisi Türkiye'de İlklere İmza Atıyor

Eve Dönüş Dizisi Türkiye\'de İlklere İmza Atıyor

Eve Dönüş'ün Çekimlerinde Türkiye Televizyonculuğunda Birçok İlke İmza Atıldı.

03.10.2015 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gişe rekorları kıran aksiyon filmlerini aratmayacak sahnelerle "Eve Dönüş" dizisi geliyor.
Türkiye'de ilk defa denizin derinliklerine uçan arabanın ön camı zıpkınla parçalanarak su dolan araçtan kurtarma çekimleri yapıldı.

Eve Dönüş dizisinin su altında gerçekleştirilen, tehlikeli sahnelerin çekimlerinde, Cansel Elçin, Türkiye'de ilk defa suyun 4 metre altında, elinde zıpkınla otomobilin ön camını kırarak, aracın içindeki oyuncu Zeynep Özder'i dışarı çıkarttı. Holywood sinemasının görüntülerini aratmayacak görkemli çekimlerde, ünlü oyuncunun su altında gerçekleştirilen oldukça tehlikeli olan bu sahnesiyle bir ilke imza atıldı.

Dev bütçeli, Hollywood'u kıskandıracak sahneler…

Denizin altında gerçekleşen tehlikeli sahnelerin çekimleri Holywood sinemasını kıskandıracak nitelikteydi.
Türkiye'de bugüne kadar yapılan su altı çekimlerinden her yönüyle farklı olan, Saroz körfezinde denizin altında gerçekleştirilen sahne çekimleri için, son model Bmw marka X5 jeep özel tasarım aşamasından geçirilerek çekimlere hazırlanması sağlandı. Tüm elektronik aksamından mekanik aksamına kadar sökülen aracın çalışmaları 3 gemi mühendisi tarafından hazırlandı. Aracın denize atılması ve su altı çekim sahneleri Şile, Beykoz ve Saroz körfezinde olmak üzere 1 haftada tamamlandı.

2 ay boyunca süren yoğun çalışmalar ardından gerçekleştirilen çekimlerde, ilk defa su altı acil çıkış mekanizması konularak denize atılan araç, güvenlik mekanizması ve havalandırma mekanizmaları yerleştirilerek özel olarak hazırlandı. Genelde dizilerin bir bölümüne ayrılan bütçenin ise, Eve Dönüş dizisinde sadece bir sahnenin çekimleri için ayrılması herkese parmak ısırttı. Maliyeti 500.000 Türk Lirasını bulan sahnenin görkemli çekimleriyle dev bir yapıma imza atıldı.

Sağlık ekipleri ve dalgıçların hazır bulunduğu Saroz körfezinin serin sularında 12 saat süren çekimlerde oyuncular zor anlar yaşadı.

atv ekranlarında 7 Ekim'de yayınlanacak olan, "Eve Dönüş" dizisinde senaryo gereği otomobille 30 metre yükseklikten denize uçan Zeynep Özder.4 metre derinlikte, tehlikeli bir aksiyon sahnesinde yer aldı..

Saroz'un serin sularında zor anlar yaşayan Cansel Elçin ve Zeynep Özder 12 saat süren bu güç çekimde dayanıklıklarıyla ve başarılı performanslarıyla herkesin takdirini topladılar.
Senaryoda hain bir komploya kurban giden Zeynep Özder'in araçla denize uçtuğu sahnede 7 dalgıç, 2 ilk yardım dalgıcı, acil müdahale ekibi, iki Ambulans ve sağlık ekipleri hazır bulundu.
Denize uçan otomobilin ön camının zıpkınla kırılma sahnesi büyük risk taşıyor olsa da, oyuncular bizzat kendileri bu rolde yer aldılar.

Ünlü oyuncu Zeynep Özder, Eve Dönüş dizisinin çekimlerinde, 30 metre yükseklikten araç içinde denize uçtuğu sahnenin ardından suyun altında daha da tehlikeli bir sahnede yer aldı.

Eve Dönüş'ün çekimleri için Saroz körfezinde bulunan Zeynep Özder, tehlikeli olan bu sahneyi dublör kullanmadan tamamlamayı başardı. Başarılı oyuncu önce 30 metre yükseklikten denize uçan otomobilin içinde yer aldı. Ardından suyun derinliğinin 4 metrenin üzerine vardığı yerde ise, aracın içinde zıpkından çıkan demir okun kendisine doğru geldiği sahnenin çekimlerinde dublör kullanmak yerine kendisi yer aldı. Kartal Çidamlı'nın yönetmen koltuğunda oturduğu Eve Dönüş dizisinde Pınar karakterini canlandıran oyuncu, çekimleri kazasız şekilde atlattı. Dublör ve cansız manken kullanılmadan gerçekleşen sahnenin çekimleri için, Zeynep Özder 3 gün su altı eğitimi aldı.

Denize uçan otomobil, çekimlerin ardından vinç ile sudan çıkarılırken, herkesin akıllarındaki tek şey, dizi yayınlandığı zaman Pınar karakterini canlandıran Zeynep Özder'in bu kazadan sağ olarak kurtulmayı başarabilecek mi sorusu oldu
Cansel Elçin, denizin 4 metre altında gözünü kırpmadan zıpkınla tetiğe bastı…

Denizin 4 metre derinliğinde, rol arkadaşının olduğu, su dolu araca elindeki zıpkının tetiğine basarak ön camı kıran Cansel Elçin bir ilke imza attı.

Oldukça tehlikeli olan bu sahnede, zıpkından çıkan okun hızlı bir şekilde suyun altında giderek ön camı kırarak içeri girmesi, aracın içindeki oyuncu Zeynep Özder için büyük risk taşıyor olsa da, Cansel Elçin riskli olan bu sahnede, gözünü kırpmadan vuracağı hedefi tutturdu.

Su altı sahnelerinin yorucu ama çok keyifli olduğunu söyleyen Cansel Elçin; "Çekimler yaklaşık 12 saat sürdü. Sahneler çok güzel oldu. Her dalışımda suyun altında nefessiz kalmak tabi ki biraz zorladı. Suyun altında bir yandan da zıpkınla arabanın camını kırıyorum. Birçok tekrar yaparak bu çekimi gerçekleştirdik. Ama en zorlayan ağırlıksız dalıp suyun dibinde kalmak oldu. Su tuzlu olduğu için dipte kalmak zordu. Daha önce dünyanın pek çok yerinde dalış yaptım. Maldivler, Kaş, Karayipler. O yüzden çekimler esnasında herhangi bir korkum, endişem yoktu, Kendimden emindim tabi ki. Sahneleri Çanakkale'de çektik ve su çok soğuktu. Ama çıkan sonucu izlediğim zaman yaşadığım bütün zorlukları unuttum." diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Türkiye'de ilk defa denizin 4 metre derinliğinde dublör kullanmadan, tehlikeli sahnelerin çekiminin gerçekleştiği, soluk soluğa izleyeceğiniz bu sahneler 7 Ekim'de ilk bölümüyle atv ekranlarında olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Eve Dönüş Dizisi Türkiye'de İlklere İmza Atıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Isparta'da Narkotik Operasyonunda 56 Şüpheliye Adli İşlem
    17:56 Isparta'da Narkotik Operasyonunda 56 Şüpheliye Adli İşlem

    Isparta'da Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından gerçekleştirilen 'Narkoçelik' operasyonunda 56 şüpheliye adli işlem yapıldı. Operasyon sonucunda 8 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyon kapsamında bin 652 kullanımlık muhtelif uyuşturucu veya uyarıcı madde ele geçirildi.

  • Ahmet Davutoğlu Samsun'da seçim çalışmalarını sürdürdü
    17:53 Ahmet Davutoğlu Samsun'da seçim çalışmalarını sürdürdü

    Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Samsun'da seçim çalışmalarını sürdürdü. Davutoğlu, çeşitli temaslarda bulunduğu kentte, seçim otobüsünden vatandaşları selamladı. 1 Nisan'dan itibaren Türkiye'nin siyasi haritasının yeniden şekilleneceğini savunan Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirerek, milli iradeyi milli beka sorunu olarak görmek demokrasiyi anlamamaktır dedi.

  • Çin Yapımı Elektrikli Otobüsler Ruanda'da Popülerlik Kazandı
    17:53 Çin Yapımı Elektrikli Otobüsler Ruanda'da Popülerlik Kazandı

    Ruanda'nın başkenti Kigali'de toplu taşımacılığın yenilenmesini sağlayan Çin yapımı elektrikli otobüsler, çevre dostu ve konforlu sürüş deneyimi sağlayarak bölge halkının kalbini kazandı. Kenya merkezli BasiGo şirketi, Ruanda'da bu elektrikli otobüslerin popülerliğinin artmasıyla siparişlerde büyük artış yaşadı. Şirket, önümüzdeki 12 ay içinde 100 otobüs, iki yıl içinde ise 200 otobüs çıkarmayı hedefliyor.

  • Kung Fu Şampiyonunun Ölümünde Tutuklu Sürücü Tahliye Edildi
    17:53 Kung Fu Şampiyonunun Ölümünde Tutuklu Sürücü Tahliye Edildi

    Kayseri'de otomobilin tıra çarptığı ve Wushu Kung Fu Avrupa şampiyonu Buket Kaya'nın hayatını kaybettiği kazada tutuklanan sürücü tahliye oldu. Kazada hayatını kaybeden Kaya'nın önce otomobili sürdüğü ancak daha sonra kendini kötü hissettiği için şoför koltuğuna başkasının oturduğu ortaya çıktı.

  • Bursaspor, Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıklarına devam ediyor
    17:53 Bursaspor, Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıklarına devam ediyor

    Bursaspor, TFF 2. Lig'in 33. haftasında deplasmanda konuk olacağı Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıklarını sürdürdü. Yeşil-beyazlı futbolcuların hırslı görüntüsü dikkat çekti.

  • AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu ve Özkan Alp, Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü'ne katıldı
    17:52 AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu ve Özkan Alp, Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü'ne katıldı

    AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, Odunpazarı Belediye Başkan adayı Özkan Alp ve partililerle birlikte Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü gerçekleştirdi. Hatipoğlu, Han ilçesinde vatandaşlarla buluştu ve daha sonra 71 Evler Mahallesi'nde yürüyüşe katıldı. Yürüyüş sırasında Hatipoğlu, kentimizin tamamında yapacakları zafer turunun bir provası olduğunu belirterek, Eskişehir'i kalkındırmak için çıktıkları yolda desteklerini esirgemeyen tüm hemşehrilerine teşekkür etti.

  • İskenderun'da evde 4 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, şüpheli gözaltına alındı
    17:51 İskenderun'da evde 4 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, şüpheli gözaltına alındı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, evinde 4 ruhsatsız tabanca ele geçirilen şüpheli gözaltına alındı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüpheli O.B'nin ikametinde arama yaptı. Adresteki incelemede 4 ruhsatsız tabanca ve 23 fişek bulundu. Gözaltına alınan zanlı, emniyete götürüldü.

  • Trabzon'da göçükte hayatını kaybeden işçi toprağa verildi
    17:51 Trabzon'da göçükte hayatını kaybeden işçi toprağa verildi

    Trabzon'un Hayrat ilçesinde meydana gelen göçükte hayatını kaybeden işçilerden biri olan Mehmet Sultan Allahverdi, memleketi Rize'nin İyidere ilçesinde defnedildi.


Advertisement