Evi Terk Eden Eşine Molotofa 2,5 Yıl Hapis - Son Dakika
Güncel

Evi Terk Eden Eşine Molotofa 2,5 Yıl Hapis

Bursa'da eşi evi terk edince kayınvalidesinin evine molotof kokteyli attığı iddia edilen sanık, 2,5 yıl hapis cezasına çarptırıldıktan sonra tahliye edildi.

31.10.2014 10:43  Güncelleme: 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da 9 aylık eşi evi terk edince kayınvalidesinin evine molotof kokteyli attığı iddia edilen tutuklu sanık, 2.5 yıl hapis cezasına çarptırıldıktan sonra tahliye edildi.

Hiçbir can güvenliğinin olmadığını söyleyen genç kadına destek için duruşmaya gelen Kent Konseyi Kadın Kolları üyeleri, bayan hakime, "Siz bu sanığı tahliye ediyorsunuz, o gidip bu kızı öldürürse ne olacak?" diye sorunca bayan hakim, "Yasalara göre hüküm verdik. Kadının korunması bizim değil kolluğun görevi" cevabını verdi.

"BAŞKA BİR ERKEKLE KONUŞTUĞUNU ÖĞRENDİM"

Bursa 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, "mala zarar vermek, korku ve panik yapacak şekilde patlayıcı madde kullanmak ve silahla tehdit" suçlarından hakkında dava açılan tutuklu sanık R.K. (25) ilk kez hakim karşısına çıktı. Kaçarak Ankara'da evlendikleri eşinin evi terk etmesi üzerine Bursa'daki kayınvalidesinin evini kundaklamaya kalkıştığı iddia edilen R.K. suçunu itiraf etti. Bir yıllık evli olduğu karısının kendisini terk edip Bursa'daki kayınvalidesinin evine geldiğini anlatan R.K., "Onun beni aldattığını, başka bir erkekle telefon konuşması yaptığını öğrendim. Bu konuda konuşmak için peşinden Bursa'ya geldim. Telefonla aradım, ama cevap vermiyor. Annesi ve kız kardeşleriyle daha fazla telefonda görüşüyorduk. Bu duruma çok öfkelendim, moralim bozuldu. Daha önce hiçbir tecrübem olmadığı halde televizyondan gördüğüm kadarıyla içtiğim bira şişelerinin içine biraz benzin koyarak kendimce bir patlayıcı hazırladım. Bunları o gece oturduğu annesinin evine götürdüm. İkisini kapıya doğru birini pencereye attım. İki tanesini de atmaktan vazgeçip bıraktım. Bu olaydan 1 gece önce konuşmak için gittiğim karımın ikiz kardeşi ile yolda karşılaşmıştık. 'Erkeksen gel' gibi sözlerle beni tahrik etmişti. Annesi de arabamın üzerine saksı atmıştı. Bu hareketleri beni sinirlendirdi. Yaptıklarımdan dolayı pişmanım. Silahım yoktu. Silahla tehdit suçunu kabul etmiyorum. Daha önce uyuşturucu madde kullanımından dolayı tedavi görmüş, evlenince uyuşturucu kullanmayı bırakmıştım. Eşim beni terk ettikten sonra yine alkol ve uyuşturucu kullanmaya başlamıştım. Ama 50 gündür cezaevinde olduğum için alkol kullanmıyorum" dedi.

"HİÇ BİR CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK" DEDİ

Duruşmaya annesi S.Ş. ile birlikte katılan müşteki S.K. ise (20) sanık olan eşi ile ailesinin rızası olmadan kaçarak evlendiğini anlatarak, "Sanıktan şikayetçiyim. Onun attığı patlayıcılardan ben ve ailemden hiç kimse yaralanmadı. Fakat balkon kapısı yandı. Bizi komşularımız uyandırdı. Şimdi de sanığın ağabeyi, 'kardeşim yoksa ben yaparım' diye bizi tehdit etmeye başladı. Benim ve ailemin hiçbir can güvenliği yok. Aramızdaki geçimsizliğin sebebi içki ve ağabeyinden kaynaklanıyordu. Üstelik sanığın, evden uzaklaştırma cezası bulunuyor. Tehditlerden dolayı da bir başka mahkemede açılmış bir dava bulunuyor" diye konuştu.

"KIZIM KAÇARAK EVLENDİ"

Davaya katılma talebinde bulunan S.K.'nın annesi S.Ş. ise damadının kötü davranması üzerine kızının kendisine telefon açtığını anlatarak, "Kızım, eşinin kendisine sürekli kötü davrandığını, alkol içirdiğini söylüyordu. Ben de durumu polise bildirdim. Kızımı Ankara'daki karakoldan alıp Bursa'ya getirdim. Bu sırada sanık, kızımı ve bizi hem telefon hem de sosyal paylaşım sitesi üzerinden sürekli tehdit ediyordu. Bu tehditlerle ilgili yasal müracaatımızı yaptık. Olaydan bir gün önce onu bizim evin yanında bir arabanın içinde gördüm. Yanındaki iki kişide silah vardı. Olay gecesi kızımı işyerine gitmek için otobüs durağına bırakıp eve döndük. Gece yarısı eve gelip yattık. Daha uyumamıştık ki komşularımızın sesine uyandık. Sanık evimize molotof atmış. Kapı tamamen yandı. Sanıktan şikayetçiyim" dedi.



Duruşmada şahit olarak dinlenen müştekinin komşuları ise olay gecesi atılan molotoflar sonucu çıkan yangını gördüklerini hemen durumu polise bildirdiklerini anlattı. Mahkeme, sanık R.K.'yı "Silahlı tehdit" suçundan önce 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ardından sanığın cezası duruşmadaki iyi hali sebebiyle 2 yıl 6 aya indirildi. Ayrıca 'mala zarar verme' suçunun eşe karşı değil de kayınvalidesinin evine yapılmış olmasını göz önünde bulundurarak, sanığa ceza verilmesine yer olmadığına karar veren hakim, silahlı tehdit suçunun cezasının ağır olması sebebiyle ayrıca "genel güvenliği kasten tehlikeye sokmak" suçundan da hüküm kurulmasına yer olmadığına karar verdi.

"ÖLÜM TEHDİTLERİ VAR, BU KADIN ÖLDÜRÜLSE SORUMLUSU KİM?"

Adliye çıkışında karar karşısında şoke olduklarını söyleyen S.K., kararı temyiz edeceklerini ifade ederek, "Ben ölüm tehditleri alıyorum. Bana bunu yapan kişi ilk celsede özgürlüğüne kavuşuyor. Adalet bunun neresinde?" diye konuştu.

Kent Konseyi Kadın Meclisi adına konuşan Elif Yuvayapan Soner ise, kararı veren hakimin bir kadın olmasının ve böyle bir karar vermesinin çok şaşırtıcı ve üzücü olduğunu ifade ederek, "Bu kararları verirken hiç mi düşünmüyorlar? Nasıl bir sorumluluk alıyorlar? Bilemiyoruz. Her gün kadınlar eşleri tarafından öldürülüyor. Buna dair de mahkemeler hiçbir şey yapmıyor. Biz bunların arkasından olacağız kadınların destekçisi olacağız cezaların artırılması gerekir. Bu davada sanığa resmen ceza verilmedi ödül gibi. Biz orada sanığa bir şey yapsak yıllarca ceza alırdık. Karar sonunda hüküm veren bayan hakime soru sorduk. 'Nasıl böyle karar veriyorsunuz? Çünkü yarın kadın öldürülürse bunun kim olacak' diye sorduk. Hakim sadece karar verdiklerini bu işle kolluk kuvvetlerinin ilgilendiğini söyledi. Zaten kadınlarımız çantalarındaki koruma kararlarıyla öldürülüyor" dedi.


Evi Terk Eden Eşine Molotofa 2,5 Yıl Hapis
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Evi Terk Eden Eşine Molotofa 2,5 Yıl Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • alevi: Artik milliyet molotof kullanmaz, artik insan silah kullanir, zaten cezasi ayni. 4 1 Yanıtla
  • Kocasinan Belediyesi Öğrencilere Geri Dönüşüm Seminerleri Düzenliyor
    12:59 Kocasinan Belediyesi Öğrencilere Geri Dönüşüm Seminerleri Düzenliyor

    Kocasinan Belediyesi, geri dönüşüm ve sıfır atık konusunda duyarlılığı artırmak amacıyla öğrencilere yönelik eğitim seminerleri düzenliyor. Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, çocuklara çevre bilincini aşılamak için geri dönüşüm semineri verdiklerini belirterek, doğal kaynakların sınırsız olmadığı ve israf edildiği takdirde bir gün tükeneceği gerçeğini vurguladı.

  • Gazeteci Can Ataklı, şehit babasıyla ilgili sözleri nedeniyle hakim karşısına çıktı
    12:59 Gazeteci Can Ataklı, şehit babasıyla ilgili sözleri nedeniyle hakim karşısına çıktı

    Can Ataklı, sosyal medya üzerinden yaptığı yayında halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik suçlamasıyla yargılandı. Savunmasında suçlamadan üzüntü duyduğunu belirten Ataklı, davanın bir linç kampanyasına dönüştürüldüğünü ifade etti.

  • Şırnak Beytüşşebap'ta Kar Nedeniyle Eğitime Ara Verildi
    12:59 Şırnak Beytüşşebap'ta Kar Nedeniyle Eğitime Ara Verildi

    Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle bugün tüm eğitim öğretim kurumlarında eğitime bir gün ara verildi. Kar kalınlığı yüksek kesimlerde 20 santimetreye ulaşırken, trafikte aksamalar yaşandı. Engelli ve hamile kamu görevlileri de aynı gün idari izinli sayılacak.

  • Karadeniz'de Bereketli Balık Sezonu: Fiyatlar Düşük, Talep Az
    12:57 Karadeniz'de Bereketli Balık Sezonu: Fiyatlar Düşük, Talep Az

    Karadeniz'de sezonun en bereketli dönemi yaşanırken, balık fiyatlarının Ramazan öncesine göre daha ucuz olmasına rağmen vatandaşların balığa ilgisi azaldı. Balıkçılar, istavritin kilosunun 40-50 TL olduğunu belirtirken, satışların durgun olduğunu ve balığın tercih edilmediğini ifade etti.

  • Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Kedi ve Köpekler Öğrencilere Neşe Saçıyor
    12:56 Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Kedi ve Köpekler Öğrencilere Neşe Saçıyor

    Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin Karaağaç Yerleşkesi'nde bulunan resim bölümü atölyesinde ders gören öğrenciler, kedi ve köpeklerle birlikte resim yapıyor. Kedi ve köpekler, öğrencilerin projelerinde yer alırken, aşıları ve bakımları da akademisyenler ve öğrenciler tarafından yapılmaktadır. Öğrenciler, kedi ve köpeklerle birlikte vakit geçirmenin mutluluğunu yaşamaktadır.

  • Kargoya verilen çek ve evrakların çalınmasıyla ilgili operasyonda 48 şüpheli gözaltına alındı
    12:55 Kargoya verilen çek ve evrakların çalınmasıyla ilgili operasyonda 48 şüpheli gözaltına alındı

    İstanbul merkezli 19 ilde düzenlenen operasyonda, kargoya verilen çek ve önemli evrakların çalınarak dolandırıcılık yapılmasına ilişkin 48 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin kurdukları paravan şirketler aracılığıyla çeklerin arka kısımlarını ciranta ederek mağdur şirketlere icra takibi başlattığı ve elde edilen geliri üçüncü kişiler üzerinden akladığı tespit edildi. Emniyet güçlerinin diğer şüphelilere yönelik çalışmaları ise devam ediyor.

  • Karabük'te otomobilin çarptığı yaya ağır yaralandı
    12:55 Karabük'te otomobilin çarptığı yaya ağır yaralandı

    Karabük'te minibüsten indikten sonra yolun karşısına geçmeye çalışan M.K'ye (22), otomobil çarptı. Genç çarpmanın etkisiyle metrelerce yükseğe savrulduktan sonra yola düştü ve ağır yaralandı. Kaza yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı ve sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

  • Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde Yangın İddiaları Yalanlandı
    12:55 Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde Yangın İddiaları Yalanlandı

    Ankara Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Yalçın Demirkol, yangın çıktığına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Demirkol, belediyenin sistem odasında bulunduklarını ve herhangi bir yangın olmadığını söyledi.

  • Seyhan Belediyesi Ramazan Ayı İftar Programlarına Devam Ediyor
    12:55 Seyhan Belediyesi Ramazan Ayı İftar Programlarına Devam Ediyor

    Seyhan Belediyesi, ilçe sakinlerine yönelik düzenlediği geleneksel iftar programlarını sürdürüyor. Bugüne kadar 6 ayrı mahallede gerçekleştirilen programlar, ilahiler, sema gösterileri ve çocuk etkinlikleriyle renklendiriliyor. Ramazan sonuna kadar 10 ayrı mahallede daha iftar programları düzenlenecek.

  • Kararsız Seçmenler ve Depremzedeler Yerel Seçimlerde Önemli Rol Oynayacak
    12:55 Kararsız Seçmenler ve Depremzedeler Yerel Seçimlerde Önemli Rol Oynayacak

    Dr. Öğretim Üyesi Sibel Çalışkan Ercan, belediye başkan adaylarının kentin sorunlarına odaklanması gerektiğini vurgulayarak, kararsız seçmenlerin ve depremzedelerin yerel seçimlerde önemli rol oynayacağını ifade etti.

  • CHP lideri Özel'in
    12:52 CHP lideri Özel'in "Gençler darbe yapsın teslim olurum" çıkışına AK Parti'den sert tepki

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in katıldığı bir canlı yayında "Gece telefon çalsın, 'darbe oluyor' desinler ama 'gençler yapıyor' dersinler; ben o darbeye teslim olurum" şeklindeki sözlerine AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten tepki geldi. Çelik, "Özel'in gençlerimizi 'darbe' gibi uğursuz ve lanetli bir eylemle ile yan yana zikretmesi, aynı cümlede anması ve gençleri desteklemeyi, darbe ile özdeşleştirmesi tam bir akıl tutulmasıdır" dedi.


Advertisement