Evi Terk Edip Elektriği Suyu Kestiren Kocaya Yargıtay'dan Şoke Eden Karar - Son Dakika
Ekonomi

Evi Terk Edip Elektriği Suyu Kestiren Kocaya Yargıtay'dan Şoke Eden Karar

Denizli'de evi terk edip elektriği ve suyu kapattıran kocaya yargıtay, ailesinin haklarını sınırladığı gerekçesi ile yargılandığı davada verilen beraat kararını bozdu.

26.04.2016 12:52  Güncelleme: 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'de yaşayan A.O. ve emekli öğretmen kocası H.H.O. bir süre önce tartışma yaşadı. Evi terk eden H.H.O., evden ayrıldıktan sonra yaptığı ilk iş su ve elektrik idaresine uğramak oldu. H.H.O. kendi adına kayıtlı su ve elektriği kesti. A.O. 13 yaşındaki kızı ile evde susuz ve elektriksiz kaldı.

MAHKEME 'BERAAT' DEDİ

A.O. yaşadıkları sıkıntıları yargıya taşıdı. Kapatılan Denizli 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ne, eşine karşı 'Tehdit, hakaret, aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlali' suçlamasında bulundu. Dava başvurusu 2009 yılında yapıldı. Karar ise 2012 yılında çıktı. Mahkeme, davalı koca hakkında beraat kararı verdi.

YARGITAY KARARI BOZDU

A.O. bu kararı temyiz etti. Temyiz incelemesini Yargıtay 4. Ceza Dairesi yaptı. Daire'nin kararında özetle "A.O. ile resmen evli olan sanığın tartışma nedeniyle evi terk ederken, elektrik ve suyu ilgili birimlerden kapattırdı. A.O. ve 13 yaşındaki kızını elektriksiz ve susuz bırakıldı. A.O. ve onun beyanlarını doğrulayan tanık P.'nin ifadesi ile görgü tespit tutanağında da söz konusu" denildi.

EŞİNİN HAKLARINI SINIRLADI

Kararın devamında ise "Türk Medeni Kanunu'nun 185/2. maddesinde öngörülen çocukların bakım, eğitim ve gözetimine özen gösterme yükümlülüğüne aykırı davranan ve aynı Kanunun 194/1. maddesindeki buyurucu hükme aykırı biçimde, karısının aile konutu üzerindeki haklarını sınırlayan sanığın, aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlali suçundan mahkumiyeti yerine beraatine karar verilmesi gerekir" denilerek daha önce verilen karar bozuldu. Bozma kararı sonra, dosya yeniden yerel mahkemesine döndü. Dava dosyası yeniden görülmeye başlandı.

Evi Terk Edip Elektriği Suyu Kestiren Kocaya Yargıtay\'dan Şoke Eden Karar
Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Ekonomi Evi Terk Edip Elektriği Suyu Kestiren Kocaya Yargıtay'dan Şoke Eden Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement