Evine Giren Hırsızı Öldürdü, Müebbetle Yargılandı, Serbest Kaldı - Son Dakika
Güncel

Evine Giren Hırsızı Öldürdü, Müebbetle Yargılandı, Serbest Kaldı

Evine Giren Hırsızı Öldürdü, Müebbetle Yargılandı, Serbest Kaldı

Evine giren hırsızı pompalı tüfekle öldürdüğü için ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan ev sahibine, meşru müdafaa gerekçesiyle ceza verilmedi.

26.11.2015 12:32  Güncelleme: 18:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da evine giren hırsızı öldüren Sezai Yakı'ya (63) ömür boyu hapisle yargılandığı davada meşru savunma gerekçesiyle ceza verilmedi.

Almanya'da yaşayan Sezai Yakıt, Adana'nın Seyhan ilçesinin Mıdık mahallesideki bahçeli dubleks villasına tatile geldi. Evinde oturan Yakıt, geçen Şubat ayında akşam saatlerinde kapının açıldığını duydu. Daha önce meydana gelen hırsızlık olayları nedeniyle evine hırsız girdiğini düşünen Sezai Yakıt, av tüfeğini aldı.

BELİNDEKİ TABANCAYLA ATEŞ ETMEK İSTEDİ

Merdivenlerden alt kata inen Sezai Yakıt, bir gençle karşılaştı. Poliste hırsızlıktan kaydı bulunan Aytekin Akyol olduğu belirlenen genç, iddiaya göre belindeki tabancayı çıkararak Yakıt'a ateş etmek istedi, ancak silah patlamadı. Bunun üzerine Sezai Yakıt av tüfeğiyle Aytekin Akyol'a 2 el ateş ederek öldürdü.

ATEŞLEME MEKANİZMASI YOKMUŞ

Kardeşi Hasan Yakıt'ı (38) arayıp durumu anlatan Sezai Yakıt, suçu üstlenmesini istedi. Kardeşi de bunu kabul ederken, Sezai Yakıt polisi arayıp olayı bildirdi.

Hasan Yakıt, gelen polislere olayı kendisinin gerçekleştirdiğini söylerken daha sonra Sezai Yakıt suçunu itiraf etti. Sezai Yakıt tutuklanırken, kardeşi serbest bırakıldı. Yapılan incelemede ise Aytekin Akyol'un üzerinden çıkan tabancanın kuru sıkı ve ateşleme iğne mekanizmasının olmadığı saptandı.

ÖMÜR BOYU HAPİS İSTENDİ

Sezai Yakıt hakkında kasten öldürme suçundan "ömür boyu" ve Hasan Yakıt hakkında ise "suçu üstlenme" suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Savunmasında evde bulunduğu sırada kapının açıldığını duyduğunu anlatan Sezai Yakıt, "Kim o" diye seslendiğini ancak yanıt alamadığını söyledi. Hırsız girdiği şüphesiyle av tüfeğini aldığını aktaran Yakıt, "Merdivenden indiğimde karşımda genci gördüm.

PANİKLEYİNCE HIRSIZI ÖLDÜRDÜ

Elindeki tabancayı bana doğrultmuştu. Panikledim, geri kaçarken elim tetiğe değdi ve tüfek ateş aldı. Tüfek sesi yankı yapınca onun da bana ateş ettiğini sandım. Geri kaçarken bir el de havaya ateş ettim" dedi.

MEŞRU SAVUNMA SAYILDI

İlk duruşmada Sezai Yakıt tahliye edildi. Karar duruşmasında pişman olduğunu yineleyen Sezai Yakıt'a mahkeme heyeti, Türk Ceza Kanunu'nun "Meşru savunmada sınırın aşılması mazur görülebilecek bir heyecan, korku veya telaştan ileri gelmiş ise faile ceza verilmez" hükmü uyarınca ceza vermedi.

2 yıla kadar hapsi istenen Hasan Yakıt da, suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraat etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Evine Giren Hırsızı Öldürdü, Müebbetle Yargılandı, Serbest Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement