Evinin Balkonunda Yaptığı Takıları Dubai'ye Satıyor - Son Dakika
Güncel

Evinin Balkonunda Yaptığı Takıları Dubai'ye Satıyor

Evinin Balkonunda Yaptığı Takıları Dubai\'ye Satıyor

Mersin'in Erdemli İlçesi'nde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün açtığı takı tasarım kursuna giderek takı yapmayı öğrenen 62 yaşındaki Hayriye Akkaya, 1 yıl boyunca yaptığı el emeği göz nuru takılarına Dubai'den müşteri bulmayı başardı.

25.06.2015 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Erdemli İlçesi'nde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün açtığı takı tasarım kursuna giderek takı yapmayı öğrenen 62 yaşındaki Hayriye Akkaya, 1 yıl boyunca yaptığı el emeği göz nuru takılarına Dubai'den müşteri bulmayı başardı.

İlçeye bağlı Tömük Mahallesi'ndeki evinin balkonunu atölyeye dönüştüren emekli memur Hayriye Akkaya'nın Dubai'de bulunan dostları evine ziyaretine geldiğinde yapmış olduğu takıların fotoğraflarını çekerek, Dubai'de bulunan takı ve süs eşyası satan iş yerlerine gösterdiler. Takı ve süs eşyası satan iş yerlerinin dikkatini çeken ürünler, Dubai'de bulunan iş adamları tarafından talep edildi.

Akkaya, yaptığı her bir takıyı 10 ile 100 dolar arasında Dubai'ye sattığını belirterek, hedefinin ürünlerini diğer ülkelere de pazarlamak olduğunu söyledi. Evde yalnız yaşadığını ve hayal gücünü kullanarak beyninde tasarladığı takı ve süs eşyalarını yaptığını ifade den Akkaya, tasarım Usta Öğreticisi Esin Kabacık'ın açtığı kursa katılarak el becerisi kazandığını anlattı.

Hayriye Akkaya, 7 aylık kurs süresinde boncuk, taşlar ve sabundan birçok eser ürettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Tesadüflere de inanıyorum. Dubai'de dostlarım, akrabalarım var. Sergime geldiler. Eserlerimi fotoğrafladılar ve Dubai'deki iş adamı dostlarına gönderdiler. Oradan böylelikle talep gelmeye başladı. Bu da benim hoşuma gitti. Bunu daha da genişletmek arzusundayım. Kurs usta öğreticisi Esin Kabacık'ın teşvik etmesiyle el becerimi geliştirdim. Yurt içinde de talepler var, özellikle turistlerin olağanüstü ilgisini çekiyor. Pazarı genişletmek istiyorum. Gururla da bunu yapacağıma inanıyorum. Kısa sürede bir pazar oluşturabildik. Gençlerin öncelikle tabii ki okumalarını arzu ederim, eğer okula gidemiyorlarsa böyle işlerle uğraşarak pazar oluştursunlar. Türkiye'de de bu yapılabilir. İnsanlarla diyalog kursunlar. Birileriyle iletişim halinde olurlarsa bir yerlerden bir imkan oluşabiliyor. Tesadüf gibi, şaka gibi olan bir şey bir anda gerçekleşebiliyor. Çekilen bir fotoğraf sayesinde yaptığım ürünlere talep çıktı."

Erdemli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Okur ise, ürünlerin Dubai'ye pazarlamasının önemli olduğunu ifade ederek, "Bundan da güzel olanı gelir elde etmesi, bizleri sevindirdi. Bu girişim diğer kursiyerlerimize de örnek olacak, ufkunu açacaktır. Bu tür kurslarımıza katılan kursiyerlerimiz kendi ürettikleri eşyaları pazarlayıp hatta iş yerleri de açabilirler" diye konuştu. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Evinin Balkonunda Yaptığı Takıları Dubai'ye Satıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement