Evinin Bodrumunda Mantar Yetiştiriyor - Son Dakika
Güncel

Evinin Bodrumunda Mantar Yetiştiriyor

Evinin Bodrumunda Mantar Yetiştiriyor

Osmaniye'de yaşayan emekli işçi 52 yaşındaki Hasan Kılıç, evinin bodrumunda 10 bin lira harcayarak kurduğu küçük bir tesiste istiridye mantarı yetiştiriyor.

13.01.2016 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye'de yaşayan emekli işçi 52 yaşındaki Hasan Kılıç, evinin bodrumunda 10 bin lira harcayarak kurduğu küçük bir tesiste istiridye mantarı yetiştiriyor.

Demir çelik fabrikasında çalışırken 2013'te emekli olan Hasan Kılıç, ek bir iş arayışına girdi ve mantar yetiştiriciliğine ilgi duyarak kitaplarda araştırma yaptı. Yaptığı araştırma sonunda kavak ağacında istiridye mantarı yetiştirmeyi başaran Kılıç, daha sonra bunu profesyonel olarak yapmaya karar vererek Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nde ve Halk Eğitimi Merkezi'nde açılan 'Mantar Yetiştiriciliği' kurslarına gitti.

Her iki kursu da başarıyla bitirdiğini belirten Kılıç, "Bu işe emekli olduktan sonra ne iş yapayım diye düşünüp araştırmaya başladım. Yeni bir sektör olan mantar yetiştiriciliğine karar verdim. Kavaklarda mantar yetiştirdikten sonra yarı amatör bir şekilde poşetlerde üretmeye başladım, herkese de öneririm" dedi.

TESİS KURUP PAKETLEME İZNİ ALDI

İnsanların dut ağacında gördükleri mantarı dut mantarı incir ağacındakini ise incir mantarı olarak bildiklerini ancak hepsinin de asıl adının Türkiye genelinde istiridye mantarı olduğunu ifade eden Hasan Kılıç, daha sonra bu işi tesiste yapmaya karar verdiğini söyledi. 10 bin TL harcayarak evinin bodrumunda 35 metrekarelik bir odada mantar yetiştirmeye başladığını belirten Kılıç, şunları söyledi:

"Evimde tesisi kurduktan sonra Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden paketleme izni aldım. Perakende olarak kilosunu 12 liradan, toptan ise 8 liradan vermekteyiz. Kuru maddenin ağırlığı kadar mantar almaktayız. Yani ne kadar tesisim büyük olursa o kadar çok ürün alırız. Bu sistem bana 10 bin liraya mal oldu. Destek alırsam tamamen profesyonel bir sistem kurmaya başlayacağım. Şu anda bu işten çok ciddi bir gelir elde etmedim ama kazanmaya başladım. Herkese de öneririm. Ek iş olarak da yapılabilir. Bu konuda da bilgilerimi paylaşmaya da hazırım." - Osmaniye

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Evinin Bodrumunda Mantar Yetiştiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement