Evinizin Planlarını İnternetten Alın ve Kendiniz İnşa Edin - Son Dakika
Teknoloji

Evinizin Planlarını İnternetten Alın ve Kendiniz İnşa Edin

Evinizin Planlarını İnternetten Alın ve Kendiniz İnşa Edin

Küçük bir aile için uygun bir ev planını internetten indirdiğinizi, parçalarını ürettirdiğinizi ve kendinizin inşa ettiğini hayal edebiliyor musunuz?Şimdiye kadar belki edemiyordunuz, çünkü ne kadar küçük veya pratik olursa olsun kendi evinizi inşa etmek ciddi bir mimari ve mühendislik bilgisi gerektiriyordu.

01.10.2014 23:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küçük bir aile için uygun bir ev planını internetten indirdiğinizi, parçalarını ürettirdiğinizi ve kendinizin inşa ettiğini hayal edebiliyor musunuz?

Şimdiye kadar belki edemiyordunuz, çünkü ne kadar küçük veya pratik olursa olsun kendi evinizi inşa etmek ciddi bir mimari ve mühendislik bilgisi gerektiriyordu. Ama bu durum ufak ufak değişiyor. "WikiHouse" ismindeki açık kaynaklı ev üretim ve inşa projesi size kendi küçük evinizi yapacak bilgiyi, planları, malzeme önerilerini ve yapım klavuzunu getirmeyi amaçlıyor.

1990'lardan beri düşünülen pratik "kendi evini kendin yap" fikirleri, teknolojinin gelişmesi ile birlikte 2000'lerin başlarından itibaren gerçekliğe dönüştü. İnternetin yayılması ve bu alandaki bilgilerin paylaşılması ile gittikçe daha fazla insan kendi evini inşa edebilmek için bilgiye ve önerilere ulaşmaya başladı. WikiHouse projesi de dördüncü nesil prototipi ile bu işlemi basitleştirip mümkün olduğu kadar kolaylaştırmaya çalışıyor.

WikiHouse projesinden indirip üzerinde çalışmaya başlayacağınız evinizin maliyeti, ABD sınırları içinde yaklaşık 80,000 Dolar kadar. Bunu büyük kısmı evin ana malzemesi olan "SmartPly" bloklarına gidiyor. Nem ve ısıya dayanıklı bu yüksek teknoloji ürünü bloklardan 350 adet satın alıp, indirdiğiniz planlar uyarınca hepsini bilgisayar destekli bir CNC kesme tezgahında uygun boyutlarda kestiriyorsunuz.

Her biri numaralı ve toplanınca büyük bir bulmaca oyuncağına benzeyen panelleri, plana göre monte etmeye başlıyorsunuz. Bu inşa sırasında hiç vida veya çivi kullanmanıza gerek kalmıyor, tüm parçalar birbirine geçecek şekilde hazırlanmış. Duvarları ve tavanı da içeren evin ana iskeleti meydana çıkınca içini döşeyip ayrıntıları halletmeniz yeterli. Ayrıca projeye yine açık kaynaklı ev otomasyon sistemi "OpenHAB" döşenmesi de dahil.

Her ne kadar günümüzün mucizevi cihazları olan 3D yazıcılardan çıkmış olmasa bile WikiHouse 4.0'ın çok etkileyici bir proje olduğunu kabul etmek gerekli diye düşünüyoruz. Bir de bunu kadar etkileyici olan bir başka şey, dünya yaratma oyunu Minecraft içinde inşa edilen ilginç binalar ve projeler, bunlara da bir bakmanızı öneriyoruz.

The post Evinizin Planlarını İnternetten Alın ve Kendiniz İnşa Edin appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Evinizin Planlarını İnternetten Alın ve Kendiniz İnşa Edin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement