10 yıllık mağduriyet Hayatpark ile son buldu! Evlerine kavuşamayan vatandaşları Medet Anli ve şirketi kurtardı - Son Dakika
Güncel

10 yıllık mağduriyet Hayatpark ile son buldu! Evlerine kavuşamayan vatandaşları Medet Anli ve şirketi kurtardı

İstanbul Esenyurt'ta 'Eviva Yaşam Merkezi' adıyla konut satın alan ve mağdur olan vatandaşların yardımına Hayatpark Gayrimenkul A.Ş koştu. Şirket, projeyi satın alıp 350 dernek üyesine tapularını verirken, mağdur bir vatandaş "30 yıllık emeğimi harcamıştım. Allah, Medet Anli ve şirketi Hayatpark'tan razı olsun" dedi.

03.12.2020 11:23  Güncelleme: 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul ili, Esenyurt İlçesi, 2870 Ada, 22 numaralı parselde inşaatına başlanan Eviva Yaşam Merkezi'nden ev alan vatandaşlar, yıllardır evlerine kavuşamıyordu. Projeden konut satın alan mağdurların haklarını korumak maksadıyla, 01 Kasım 2016 tarihinde, "EVİVA Yaşam Merkezinde Ev Alanlar Mağdur Derneği" kurulmuş olup Hayatpark Gayrimenkul A.Ş. ile dernek arasında "Protokol ve Taahhütname" imzalanarak, Eviva Yaşam Merkezi projesinin adı değiştirilerek Hayakpark 4 Elite House oldu.

350 TAPU VERİLDİ

Anılan protokol ve taahhütname gereğince yüklenici firma tarafından yapı ruhsatı alınmış olup, kat irtifakı kurularak inşaata başlandı. 350 dernek üyesine tapu belgeleri verildi ve halen de verilmeye devam ediyor.

"HUKUK MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR"

Tören ile teslim edilen tapularını alan mağdurlar adına konuşan Eviva Yaşam Merkezinde Ev Alanlar Mağdur Derneği başkanı Metin Gümüş, "Medet Anli ve şirketi Hayatpark Gayrimenkul A.Ş sayesinde tapularımıza kavuştuk. Parçalanmış ailelerimiz kurtuldu ve hepimiz rahat bir nefes aldık. 10 yıldır süren hukuk mücadelemiz devam ediyor" ifadelerinde bulundu.

"10 YILLIK BEKLENTİMİZ KARŞILANDI"

Metin Gümüş sözlerine şöyle devam etti:

"Hukuk mücadelemiz devam ederken Medet Bey'in bir karşılık beklemeden bizlere el uzatması onun gönlünün de zenginliğini gösterdi bize. Hayırsever bir iş insanı olan Medet Anli aynı zamanda yıllardır bitirilemeyen inşaatın 1 yıl gibi kısa bir sürede, büyük bir kısmını bitirerek 10 yıllık beklentilerimizi de hızlıca karşıladı".

"30 YILLIK EMEĞİMİ HARCADIM"

Yine Eviva Yaşam Merkezinde Ev Alanlar Mağdur Derneği üyelerinden Halil Ateş ise "Ben 30 yıllık emeğimi 2011 yılında Bulut İnşaat'tan iki adet daire alarak harcadım, çok çile çektim, ailemle aram bozuldu, yuvam dağıldı. Ama sağ olsun Allah razı olsun Medet Anli, 2 yıl önce tapularımızı verdi. Mağduriyetimizi giderdi. 30 yıllık emeğimi, kazancımı Bulut İnşaat'a verdim ama o bana hiçbir şey vermedi. Sadece vaatler verdi. Ama Hayatpark Gayrimenkul A.Ş. bana tapumu verdi, ben gerçekten çok memnunum Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

MAĞDUR TÜKETİCİLERİN HAKLARINI KORUDU

Hayat Park 4 Elite House isimli proje, Beylikdüzü bölgesinde yeşil alanın çevrelediği 5 blokta, önü kapanmayacak şehir manzaralı 3+1, bahçe ve teras seçenekli 2+1 ve yine bahçe ve teras seçenekli 1+1 dairelerden oluşuyor. 1280 bağımsız bölümden oluşan proje, yüzlerce mağdur tüketicinin haklarının korunması amacıyla hayırsever bir iş insanı olan Medet Anli ve yönetimindeki şirket olan Hayatpark Gayrimenkul A.Ş. tarafından kısa sürede tamamlanması ile bu alanda da önemli bir yere sahip olup bölgede tanındı.

10 yıllık mağduriyet Hayatpark ile son buldu! Evlerine kavuşamayan vatandaşları Medet Anli ve şirketi kurtardı
10 yıllık mağduriyet Hayatpark ile son buldu! Evlerine kavuşamayan vatandaşları Medet Anli ve şirketi kurtardı

Son Dakika Güncel 10 yıllık mağduriyet Hayatpark ile son buldu! Evlerine kavuşamayan vatandaşları Medet Anli ve şirketi kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • muzaffer: ihlas a örnek olsun insallah 2 0 Yanıtla
  • asd: yeşil gayrimenkul magdurları ne yapacak. 5 yıldır proje devam etmiyor. devlet ne zaman konut magdurlarının sesini duyacak..hala kredisini oduyoruz fakat ev yok-teslim edilmedi. bunlar sokak arası muteahhit degil, bir sürü insan magdur. 1 0 Yanıtla
  • evet: güzel reklam hadi herkes hayat gayrimenkulden ev alsın 0 0 Yanıtla
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement