Somkaya Köylüleri Tedirgin! Evleri Hasar Gördü, Camide Kalıyorlar - Son Dakika
Güncel

Somkaya Köylüleri Tedirgin! Evleri Hasar Gördü, Camide Kalıyorlar

Somkaya Köylüleri Tedirgin! Evleri Hasar Gördü, Camide Kalıyorlar

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde15 Ağustos'ta meydana gelen 3.9 büyüklüğündeki depremde evleri hasar gören Somkaya köylüleri korkudan geceleri camide kalıyor.

18.08.2015 11:26  Güncelleme: 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde geçen 15 Ağustos günü meydana gelen 3.9 büyüklüğündeki depremde evleri hasar gören Somkaya köylüleri korku nedeniyle geceleri camide kalıyor.

"HASAR TESPİT ÇALIŞMASI YAPILMALI"

Muhtar Ahmet Sökmen, "Köyde bir an önce hasar tespit çalışması yapılmalı. Evleri hasar görenler korkudan içeri giremiyor. Bu yüzde camide yatıp kalkıyorlar" dedi.

DEPREMDE EVLER HASAR GÖRDÜ

Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, 15 Ağustos günü saat 22.47'de merkez üstü Doğubayazıt'ın Somkaya Köyü olan Richter ölçeğine göre 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Somkaya'da 8.2 metre derinlikte olan ve depremde bazı evlerde hasar oluşması aileleri endişelendirdi.


BİR KISMI BAHÇEDE BİR KISMI CAMİDE KALIYOR

Köylüler çatlıklar ve hasar gören evlerinin artık güvenli olmadığını gerekçe göstererek bir kısmı evlerinin bahçesinde, bir kısmı da köyün camisine geceliyor.


"KÖY HALKI MAĞDUR"

Köy Muhtarı Ahmet Sökmen, "Köy halkı çok mağdur. Acil olarak bizlere çadır verilmeli ve hasar tespit çalışmasının yapılması lazım. Halkın neredeyse tamamı perişan. Kimisinin evi kimisinin ahırı hasarlı. Kimi vatandaş evinin bahçesinde, kimi de geceyi camide geçiriyor" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Somkaya Köylüleri Tedirgin! Evleri Hasar Gördü, Camide Kalıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (29)

  • Qwerty: Elektriği, suyu kaçak kullan, devleti yoktan say ve düşman bil! Yak, yık, yağmala... Sonra da devlet bize bir çare... Dünya tarihinde bu derece şeref yoksunu bir toplum ender bulunur. Tam belgeselliksiniz; meşhur Ad, Lut kavmi misali... 21 5 Yanıtla
  • yeterrrrrrrrrr: devlet sıze ev yapsın sızde kalkın hdpye oy verın 16 5 Yanıtla
  • s....: Özerklik ilan edin olsun bitsin. kendi hasar tespitini kendiniz yaparsınız. mustehak size 15 5 Yanıtla
  • malazgirt : neden devlet olmuş her ırka da destek verecek ozamn devlet olmasın devlet bınlerce ınsan oldurdu bır koltuk ugruna siz ahmaklar bunları neden gundeme getrmedınz 3 14 Yanıtla
  • hd: yapsınlar kendi evlerinin. Batıda , iç anadoluda insanlar böyle köy evlerini kendisi tamir ediyor. Her şeyi devletten beklerler zaten. 11 6 Yanıtla
  • teferruat: Yahu siz özerk olmadınizmi nerde.devletiniz.daha ilk.gunden.su koyuverdiniz çıkın. Eylem yapın. PKK bize bakmıyo.diye.ozgurluk.yokmu sizde. 9 6 Yanıtla
  • can: cıkın o zaman topraklarımızdan vatan severler adiler 2 11 Yanıtla
  • Harbi olacan: PKK yardım etsin? Sözde özerklik olmaz 11 2 Yanıtla
  • istnbullu : ahmak pis lıkler nankor faşistler oylar yıne hdp bakın gorun yine kazancak 2 9 Yanıtla
  • keklik: Eceli gelen köpek cami duvarına işermiş. 7 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement