Evlerine Doğalgaz Bağlanmayan Konut Sahiplerinden Tepki - Son Dakika
Güncel

Evlerine Doğalgaz Bağlanmayan Konut Sahiplerinden Tepki

Evlerine Doğalgaz Bağlanmayan Konut Sahiplerinden Tepki

Ordu'nun Eskipazar köyünde bulunan TOKİ Memurkent üçüncü etaptaki 648 konuta doğalgaz bağlanamaması ev sahiplerini çileden çıkardı.

12.12.2013 12:08  Güncelleme: 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Eskipazar Köyü'nde bulunan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Memurkent üçüncü etapteki 648 konuta doğalgaz bağlanamaması ev sahiplerini çileden çıkardı. Mağdur olan konut sahipleri elektrikli soba ile ısınmaya çalıştıklarını, evde soğuktan hasta olduklarını dile getirerek tepkilerini dile getirdi.

Ordu Memurkent Yapı Kooperatifi tarafından TOKİ'ye yaptırılan 648 konuttan oluşan üçüncü etap konutlarının anahtar teslimini geçen Eylül ayında yapıldı. 648 konut sahibinden yaklaşık 400'ü elektrik, su ve doğalgaz aboneliği için Memurkent Kooperatifi'ne bin 600 TL ile bin 800 TL arasında para yatırdı. Daha sonra TOKİ üçüncü etap konutun yönetimi için Emlak Yönetim A.Ş.'yi görevlendirerek yönetici ataması yaptı. Memurkent Kooperatif ve Emlak Yönetim A.Ş. yöneticileri arasındaki anlaşmazlık nedeniyle 3 aydır 648 konuta doğalgaz bağlanamadı.

Üçüncü etapta konutları olan yaklaşık 100 kişi karlı ve soğuk havaya rağmen Memurkent önünde toplanarak eylem yaptı. Konut sahipleri eylemlere rağmen herhangi bir sonuç alamadıklarından da yakınarak zaman zaman kendi aralarında da sert tartışmalarda bulundu.

Mağdur vatandaşlar Memurkent'e abonelik parası yatırmalarına rağmen Emlak Konut A.Ş. yönetiminin kendilerinden abonelik parası istediğini, vermeyenlere de icra işlemleri başlatılması için ödeme emri tebligatları gönderdiğini kaydetti. Konutlarda doğalgaz olmadığı için elektrikli ısıtıcı ile ısınma ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını, odun ve kömür sobası kurulmasına da site yönetimi tarafından izin verilmediğini belirten konut sahipleri TOKİ'yi protesto etti.

Mağdur konut sahipleri adına açıklama yapan evli ve 3 çocuk babası 38 yaşındaki Recep Türkoğlu, doğalgaz abonelik parası ödemelerine rağmen TOKİ ve Memurkent yönetiminin site yönetimi konusundaki anlaşmazlığı sonucu perişan olduklarını belirterek, "Memurkent'e bin 800 TL doğalgaz, elektrik ve su aboneliği parası yatırdık. TOKİ daireleri bize teslim etti. Daha sonra TOKİ Emlak Yönetim A.Ş.?den buraya yönetici atandı. Memurkent Kooperatifi ile Emlak Yönetim A.Ş. arasındaki yönetim anlaşmazlığı nedeniyle doğalgaz bağlanmadı. Biz Memurkent'e ödemeyi yaptık ancak Emlak Yönetim A.Ş. bizden tekrar abonelik parası istiyor. Evde elektrikli ısıtıcı yakıyoruz, battaniyeye sarılıp kendimizi soğuktan korumaya çalışıyoruz" dedi.

Evli ve 1 çocuk annesi, aynı zamanda hamile olan Elif Taşçeşme ise, "Hamileyim, ancak evde donuyoruz. Sayın Valimiz gelsinler bizim evde bir gece yatsın. Başbakanımız duysun sesimizi. Bin 800 TL para verdik, mağduruz. Neden o zaman evi bize teslim ettiler. Doğalgazımız yönetim anlaşmazlığı nedeniyle bağlanmadı, sesimizi yetkililer artık duysun" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Evlerine Doğalgaz Bağlanmayan Konut Sahiplerinden Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement