Evlerine Düşen Bombayla Yüzü Parçalanan Evin'e Deri Nakli Yapılacak - Son Dakika
Yaşam

Evlerine Düşen Bombayla Yüzü Parçalanan Evin'e Deri Nakli Yapılacak

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kalıcı makyajla kaş yapılan Suriyeli savaş mağduru 6 yaşındaki Evin Hacı İbrahim'in yüzüne önümüzdeki günlerde deri nakli yapılacak.

24.06.2016 13:53  Güncelleme: 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kalıcı makyajla kaş yapılan Suriyeli savaş mağduru 6 yaşındaki Evin Hacı İbrahim'in yüzüne önümüzdeki günlerde deri nakli yapılacak. Baba Rezzan Hacı İbrahim, sokakta Evin ile kimsenin oynamadığını belirterek, "Yanlız kalıyor. Bu da beni kahrediyor." dedi.

VÜCUDUNUN BÜYÜK KISMI YANDI

Suriye'nin Kamışlı kentinde 2013 yılında, atılan bombanın isabet ettiği evde, o tarihte 3 yaşında olan Evin Hacı İbrahim yaralandı. Vücudunun büyük kısmı ile yüzünün tamamı yanan Evin ve babası Rezzan Hacı İbrahim, Batman'a sığındı. Evin'i tedavi ettirmek için Malatya, Adana ve Batman'daki hastanelerde 5 kez ameliyat ettiren baba Hacı İbrahim, küçük Evin'i en son olarak Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürdü. Hastanede ilk olarak nefes almakta zorlanan minik Evin'in burun delikleri açıldı, ardından uygulanan operasyonla ağız kenarlarındaki darlık genişletildi. Evin'e son olarak da kalıcı makyajla kaş yapılıp şekil verildi.

KİMSE OYNAMAK İSTEMİYOR

Aradan geçen süreye rağmen yüzünde kısmi düzelme olmasına rağmen Evin Nacı İbrahim, evine düşen bombanın yüzünde yarattığı tahribatı taşımanın ezikliğini yaşıyor. Baba Rezzan Hacı İbrahim, kızının yüzünde iyileşme olmasına rağmen henüz tamamen iyileşmediğini ve bu yüzden sokakta kimsenin kızıyla oynamak istemediğini söyledi. Evin'i görenlerin ürktüğünü anlatan baba Hacı İbrahim, "Evin, sokakta akranlarıyla oynayamıyor. Onu görenler ürküyor. Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın. 4 ay süreyle Malatya'da yanık ünitesinde kalan Evin'i daha sonra Diyarbakır, Adana ve Antalya'da tedaviye götürdüm. Yüzü dağılan Evin, üç yıl öncesine göre biraz düzeldi. Fakat o sokağa çıktığında kimse onunla oynamıyor, yalnız kalıyor. Bu da beni kahrediyor" dedi.

4 AMELİYAT DAHA OLMASI GEREKİYOR

İkinci eşinden Halil ve Evin, ilk eşinden Şirin, Kadri, Nesrin, Mehmet ve Xanin olmak üzere 7 çocuğuyla birlikte 2 odalı bir evde yaşayan Rezzan Hacı İbrahim, savaşın derin iz bıraktığı kızının 4 ameliyat daha olması gerektiğini belirterek, "Evin'i daha 4 ameliyat bekliyor. El, burun, boğaz ve saç ekimi için de operasyon geçirecek, Evin'e çok üzülüyorum. O bombanın izi sadece yüzünde değil, sırtında da var Evin'in. Keşke bir imkan verilseydi de Evin'i, Avrupa'da tedavi ettirebilseydim. İmkanımız yok. Bir süredir yerleştiğimiz Batman'a hayırseverlerin desteğiyle ayaktayız" diye konuştu.


Evlerine Düşen Bombayla Yüzü Parçalanan Evin\'e Deri Nakli Yapılacak

Son Dakika Yaşam Evlerine Düşen Bombayla Yüzü Parçalanan Evin'e Deri Nakli Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • umut: allah yardım etsin sebebi olanların allah belasını versin Canım Kızım Üzülme Sen Bu Dünyayı Kötüler Ele Geçirmiş 13 0 Yanıtla
  • Yavuz: Bu çocuğa acımayanı Allah bildiği gibi yapsın 12 1 Yanıtla
  • kimm: kıyamam sana yavrum..filler tepişir çimenler ezilir bu dünyada 9 1 Yanıtla
  • Fatih Terim: Allahım çocuklara kıyanlar her kim olursa olsun onları helak eyle allahım bu bu ve benzeri bütün çocuklara yardım eyle buzdolabinda bekletilen çocuk cesetlerinie kim sebep olduysa sen onların belasını tez elden ver amin 6 1 Yanıtla
  • Neco: Bunlara sebep olanlardan biri hatta en büyüğü hepimizin tanıdığı ve illallah ettiği biri. 1 6 Yanıtla
  • İSLAM: ESED ZALİMİ ALLAH SENİN VE SENİN YANDAŞLARIN BELASINI VERSİN UYANIN MÜSLÜMANLAR ESED ALEVİSİ DİNSİZ KAFİR ALEVİLİK İSLAMDA YOKTUR SİZ MÜSLÜMAN DEGİLSİNİZ KİMSEYİ KANDIRMAYIN MÜSLÜMAN OLAN MÜSLÜMAN ÖLDÜRMEZ 3 3 Yanıtla
  • Kim Bu La: Hayat ne acılarla dolu, ne kadar acımasız. İnanın böyle derin acıları gördükçe yaşam sevincim günden günde tükeniyor. :( 3 1 Yanıtla
  • ekrad: Iki sene sonra ypj ye katılır .Ve türkiye onu da terörist ilan eder demedi demeyin !!!!! 1 2 Yanıtla
  • ...: ulan adamı ulkeye alıp yavrucaga tedavı ettırmısız ulke sartlarında adamın kafada ha la avrupa var. o ıstedıgı avrupa tuvalet bıle temızletmez 1 2 Yanıtla
  • AKŞAM OLSA EVE GİTSEK: YETER ARTIK ÇOÇUKLARI RAHAT BIRAKIN ÇOÇUKLAR BUYUSUNLER HAYELLERİNİ YAŞASIN HATTA ÇOÇUKLAR YAŞLANSIN RAHAT BIRAKIN ÇOÇUKLARI 2 0 Yanıtla
  • Çanakkale'de Toprak Kayması Sonucu 2 Kişi Hayatını Kaybetti
    18:31 Çanakkale'de Toprak Kayması Sonucu 2 Kişi Hayatını Kaybetti

    Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Kangırlı köyünde tarlada hayır çeşmesi için su kanalı açılırken meydana gelen toprak kayması sonucu Tahir Ödemiş ve Sefer Arslan hayatını kaybetti. Cenaze töreni köy camiinde yapıldı.

  • Engelli Vatandaş Tekerlekli Sandalyesiyle Taşıt Yolunu Kullanmak Zorunda Kaldı
    18:23 Engelli Vatandaş Tekerlekli Sandalyesiyle Taşıt Yolunu Kullanmak Zorunda Kaldı

    Avcılar'da, kaldırıma park edilen araçlar nedeniyle engelli bir vatandaş tekerlekli sandalyesiyle taşıt yolunu kullanmak zorunda kaldı. Merkez Cami Sokak'ta çok sayıda araç kaldırıma park ederek yaya yolunu kapattı. Bir engelli, tekerlekli sandalyeyle kaldırımı kullanamayınca taşıt yolunda ilerlemek zorunda kaldı. Bir motokurye trafiği durdurarak engelli vatandaşa yardım etti. Bir süre yolda ilerleyen engelli kişiyi arkasındaki araçlar bekledi. Duruma tepki gösteren engelli, 'Kaldırıma park eden sürücüler yüzünden buradan geçemedim. Şehirde yaşamasını bilmiyorlar.' dedi. Olayın ardından Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki trafik polisleri, kaldırımın üzerine araçlarını park eden sürücülere hatalı parktan 690 lira cezai işlem uyguladı.

  • Alaçatı Ot Festivali Başladı
    17:53 Alaçatı Ot Festivali Başladı

    Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen 13. Alaçatı Ot Festivali başladı. Festival, Ege otları ve yöresel yemeklerle dolu bir program sunuyor.

  • Adıyaman'da Motosiklet ile Otomobil Çarpışması: 2 Yaralı
    17:39 Adıyaman'da Motosiklet ile Otomobil Çarpışması: 2 Yaralı

    Adıyaman'da meydana gelen trafik kazasında, M.A. yönetimindeki motosiklet ile sürücüsü belirlenemeyen otomobil çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü M.A. ve motosiklette bulunan E.A. yaralandı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Her iki yaralının sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Otomobilin çarptığı 25 yaşındaki işçi, metrelerce havaya savruldu
    17:26 Otomobilin çarptığı 25 yaşındaki işçi, metrelerce havaya savruldu

    Antalya'da öğle izninde markete gitmek için karşıya geçen 25 yaşındaki Gürkan Gençer, bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Kaza anları güvenlik kamerasına yansırken, mesai arkadaşları ise Gençer'in kişisel eşyalarını emanete alarak gözyaşı döktü.

  • İzmit'te market yangınında bin 350 metrekare kapalı alan yandı
    17:17 İzmit'te market yangınında bin 350 metrekare kapalı alan yandı

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir markette çıkan yangında bin 350 metrekare kapalı alan tamamen yandı. Yangın, 2 saatte kontrol altına alındı.

  • İzmit'te bir market deposunda çıkan yangın kontrol altına alındı
    17:08 İzmit'te bir market deposunda çıkan yangın kontrol altına alındı

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir marketin deposunda çıkan yangın, yakındaki binanın çatısına sıçradı. Yangın kısa sürede büyüdü ve kentin birçok noktasından görülecek kadar duman oluştu. İtfaiye, polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Yangın sırasında sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar etkili oldu. İzmit Belediyesine ait binaya da sıçrayan alevler, çok sayıda ekibin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangında yaralanan olmazken, deponun zarar gördüğü belirtildi.

  • Marmaris Belediyesi Ketenci Deresi'nde Temizlik Çalışması Yaptı
    17:00 Marmaris Belediyesi Ketenci Deresi'nde Temizlik Çalışması Yaptı

    Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri ekibi, Ketenci Deresi'nde meydana gelen çamurları ve atılan çöpleri temizledi. Muğla Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle ilçenin birçok noktasında kapsamlı temizlik çalışması başlatıldı.


Advertisement