Evli Sevgili Katilinin Cezasında İndirim Yapılmadı - Son Dakika
Güncel

Evli Sevgili Katilinin Cezasında İndirim Yapılmadı

Evli Sevgili Katilinin Cezasında İndirim Yapılmadı

Erzurum'da geçen Mart ayında evli sevgilisi 5 çocuk annesi Hanım Çakmak'ı bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Lokman Serçeoğlu hakkındaki gerekçeli kararda, sanığa iyi hal indirimi uygulanmadığı belirtildi.

24.11.2015 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da geçen Mart ayında evli sevgilisi 5 çocuk annesi Hanım Çakmak'ı bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Lokman Serçeoğlu hakkındaki gerekçeli kararda, sanığa iyi hal indirimi uygulanmadığı belirtildi.

Olay, geçen 17 Mart günü, merkez Palandöken İlçesi'ne bağlı Solakzade Mahallesi, Şifa Sokak'ta meydana geldi. Lokman Serçeoğlu, cep telefonu ile dışarı çıkmasını istediği bir başkasıyla evli sevgilisi Hanım Çakmak ile sokakta buluştu. Aralarında çıkan tartışma üzerine Serçeoğlu bıçakla Hanım Çakmak'ı ağır yaraladı ve iş makinesinin önüne itti. Kadın olay yerinde ölürken, evinde yakalandıktan sonra sevk edildiği adliyede tutuklanan Serçeoğlu hakkında 'Kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemi ile Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Serçeoğlu da Hanım'ın eşi olan Hamza Çakmak üzerine kayıtlı çocukları Y.B. ve Y.Z.'nin kendi soyadını alması için 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesine başvurdu.

Hanım Çakmak ile 2010 yılında çalıştıkları huzur evinde tanıştıktan sonra ilişkilerinin başladığını ifade eden Serçeoğlu, mahkemede "Ben utandığımdan ihaneti söyleyemedim. Senin namusun ayaklar altına serilmedi, benim namusum serildi. Kimse benim ismimle oynayamaz. Benim namusum yerlere düştü, ben de namusumu temizledim" diye konuştu.

Hastanede temizlik işçisi Hanım Çakmak'ın eşi Hamza Çakmak da, Lokman Serçeoğlu'nun bir gün gece yarısı evine girerek kendisini dövdüğünü savundu. Hamza Çakmak, "Eğer bu olay olmasa belki ben onu öldürecektim. Şükrediyorum ki elimi kana bulamadım" dedi.

1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 12 Kasım günü yapılan karar duruşmasında Lokman Serçeoğlu, ömür boyu hapis cezası verildi. Hazırlanan gerekçeli kararda, sanık ile maktül arasında cep telefonu ile olaydan önce ve olayın olduğu güne kadar sık sık mesajlaşma ve karşılıklı görüşme yapıldığı vurgulandı. Savunmalarında Hanım Çakmak'ın kendisine olay günü küfür edip tokat attığını ileri süren Lokman Serçeoğlu için haksız tahrik uygulanmadığına işaret edilen kararda, şöyle dedi:

"Maktülün kendisini yalancı olmakla suçladığı, bunun üzerine maktülün küfredip, kendisini iteklemesi üzerine kendisinin de bir anda sinirlenerek üzerinde taşıdığı bıçağı çıkardığını ve vurduğunu, ilk vuruşundan sonrasında hatırlamadığını savunmuş ise de sanığın kardeşi İsmail Serçeoğlu'nun maktülün öldürmesinin sebebi olarak ihanetini gerekçe olarak gösterdiği, maktülün tokat attığının tanıklar tarafından gözlemlenmemesi, maktüle 12 adet öldürücü mahiyette olduğu ve sanığa göstermiş olduğu küfür ya da tokat şeklindeki eylemlerin uzun süredir birliktelik yaşadığı bir bayana karşı göstermesi gereken bir tepkinin çok ötesinde olduğu dikkate alındığında maktulden kaynaklanan haksız bir eylem olmadığı kabul edilmiştir."

Hanım Çakmak'ın cep telefonunda Lokman Serçeoğlu'nun 'Ömrüm' diye kayıtlı olduğuna işaret edilen 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi kararında, Lokman Serçeoğlu'na iyi hal indirimi de uygulanmadığı belirtildi. Serçeoğlu'nun 112 veya 155'i aramayıp olay yerinden kaçtığına dikkat çekilen kararda şöyle denildi:

"Bir başka kişi ile evli ve çocuklu olduğunu bildiği halde onunla uzun süre gayri meşru ilişki içerisine girmiş olan, kovuşturma aşamasında da samimi bir şekilde pişmanlık duymak yerine maktul yakınlarına karşı tehdit boyutuna ulaşacak şekilde agresif ve tepkisel davranışlar içerisine giren sanık lehine taktiri indirim maddesinin uygulanmasına gerek duyulmamıştır." - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Evli Sevgili Katilinin Cezasında İndirim Yapılmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement